Tovar z Aliexpressu za 36 eur a clo

15. apr 2021

Objednala som tovar z aliexpresu za 36 eur a úplne som zabudla ze colnica nepusta nad 22. Aká je šanca ze tam bud uvedie predávajúci menšiu cenu alebo ze to naozaj dostanem?

regi95
15. apr 2021

Netreba uvádzať nižšie ceny. Ja si myslím, že na colnici zastavia, ale po zdokladovaní potrebných papierov by problém nemal byť. Oni vedia, že aj keď sa uvedie nižšia cena, to toľko nestojí, ale stojí to viac. Ja som objednala rádio do auta za 130€. Colnica pozastavila, zavolala som tam zdokladovala veci a druhy deň poslali ďalej 🙂

autor
15. apr 2021

@regi95 ako to prosím vás prebieha? Ako sa vám ozvu a ako to vy z dokumentuje té ze o aký tovar sa jedna?

regi95
15. apr 2021

Dostanete poštou list, kde Vám budú písať ktorý tovar zastavili a prečo. Ďalej Vám budú písať, kedy môžete tento tovar dostať, keď zaplatíte clo (bude tam uvedená aj cena). Zavoláte na číslo ktoré tam bude a poviete, že vy ste vyplatili všetko, aj poštovné (pripadne keď nebolo zdarma) a pošlete o tom doklad. Následne pošlete potvrdenie z prevodu a ja som žiadala od predávajúceho z aliexpressu dokument, kde pekne píše názov tovaru, cenu atď. Oni Vám bez problému pošlú 🙂 mne to tak bolo, možno niekomu inak. Všetko dobré 🙂

hanka55
15. apr 2021

do 150€ je DPH...clo az nad 150€

ella_price
15. apr 2021

Nabudúce je super napísať predajcovi, nech to pošle ako darček a prejde to v pohode. Takto to robíme už roky a prešli nám aj zásielky za vyššie sumy.

autor
15. apr 2021

Ďakujem veľmi pekne

hipuska
15. apr 2021

Ja som objednávala aj za vyššiu sumu a nič. Nedošli na to a prišlo mi to v pohode, bez colného konania. A potom som objednavala hodiniyy za 5 eur a podržali ich na colnici a chceli vedieť koľko stáli.🙂 Môžu na balík napísať čo len chcú, aj nižšiu sumu. Colníkov to nezaujíma. Budeš musieť preukázať, že to stálo naozaj toľko, koľko je na balíku uvedené. S darom to tiež nie je také jednoznačné.

janinka007
15. apr 2021

@regi95 blbosť. Dnes colné konanie prebieha už úplne inak. Bud to vybaví posta za 9€, alebo sama, ale to musíš mat op s čipom a musíš sa registrovať na colnu správu a vypisovať kadejaké tlačiva. Blaboly na balíku colníkov nezaujímajú, ty musíš doložiť skutočnú cenu tovaru a ani to s darčekom nefunguje.

hipuska
15. apr 2021

@janinka007 presne tak

regi95
15. apr 2021

@janinka007 ja som nepísala že nech dá fake tlačivo 🙂

janinka007
15. apr 2021

@regi95 a ja som niekde niečo také spomenula?

lindous
15. apr 2021

@janinka007 ale keď splnomocníš poštu, tak to prebieha presne ako opísala @regi95, dodáš potrebné doklady o hodnote tovaru a o tom, že si to zaplatil a teda podpísané splnomocnenie, ktoré ti príde s avízom a nemusíš riešiť žiadne komplikované colné tlačivá, to vyrieši pošta a za to platíš tých 9€ 😅... Ale hej, ak je aj tovar označený ako darček a odosielateľ je firma a zachytia to, tak označenie darček nepomôže...

luccija
21. apr 2021

@lindous pravdaže, lebo všetci klamali😉