Odpoved pre tych, ktori sa pytaju, ci nakupovat v Temu, Shein a pod.
https://www.startitup.sk/svetoznamy-e-shop-z-kt...
keby len to a stahuju z uctu aj peniaze, este ze sme neobjednavali i ked ma priatel na to lakal, ale potom sme sa dozvedeli ze to nie je dobry napad:D
a som sa dozvedela ze aj bonprix nie je uplne najlepsi ? stadial mam par veci, ze oni objednavaju aj z aliexpresu :D
Polovica obchodov na SK má oblečenie a iný tovar práve z platforiem ako Aliexpres, Temu aj značkové známe obchody so záhradnými, stavebnými potrebami napr.
Len tu sa to nepredáva za 15€, ale 50.
Tá istá čínska vec.
Máme dosť veľa vecí z Ali ktoré sú úplne také isté ako sa predávajú aj tu.
@prirodalieci Bonprix je tretotriedny obchod plny umeleho a lacneho tovaru. Ja mam tricka z roznych retazcov a keby som vam opisovala aky bordel je aj v nich.... Mango, Gant, Zara...uz nemate zarucenu kvalitu nikde. To je tym, ze kazdy chce nakupovat lacno a vela, vela, vela. Nikto sa nezamysla nad dosledkami tohto konzumneho spravania. Klima, zivotne prostredie, zdravie, rakovina....
Taketo obchody som nikdy nevyuzivala ani vyuzivat neplanujem. Brak
Bonprix detto
@stanulienkat ved prave, ja som zvazovala ze uz dobuducna radej investujem, co vyrabaju Slovaci alebo Cesi, napr na sashe a tak... 🙂
a aky mate nazor na lidl - znacka esmara? s tou mam celkom dobre skusenosti, vacsinou kvalitny material - nederie sa
@prirodalieci Nepacia sa mi tie veci. Maximalne som si kupila leginy na doma, som uz skor Crivit nejake veci na behanie som si kupila. Ale inak nenakupujem
@prirodalieci esmara-nie velmi kvalitny, zle sadnuci tovar. Mam odtial dvoje saty, za tie peniaze drzim usta. 😁
@mircalla ja skor ked tak iba teplaky alebo take :D tie mi vydrzali velmi dlho... co sa tyka znacky crivit - mam supravu sportovu, spodna cast je uz vytahana, ta ude ok do zahraady- ale farba je stale syta fialova ako nova, takze to je kvalita.. :D
@stanulienkat ako ktore veci, odporucam teplaky a skor teplejsie veci :D
@prirodalieci Vies co na to, co ja beham sama som spokojna s ich bezeckymi leginami a trickami. Nepotrebujdem daku mega znacku. Aj jednu bundu mam Crivit taku sportovu, ta je fajna. Co sa tyka Esmara, nejako mi to je blbe, ze to je z Lidl nosit to dakam von, proste predsudky. Akoze obcas sa mi aj daco paci, ale nekupim to. Ale aby som neklamala zase, dake 2 rifle som tam kupila a bez skusania sadli jak rit na serbel
@stanulienkat pozri Natália pazicka na FB. Má super videá, aj o temu
@mircalla a kde teda nakupujem veci pre seba?
Ja odporúčam značku patagonia. Vysoká kvalita, šičky majú living wage, ekologicky aspekt
@zmrzlinka2021 Dost casto v Peek and Cloppenburg. Sportove obycajne v Decathlon, nie som narocna....ja som zatial spokojna
@mircalla sportove veci maju super ale nekupujem tiez od crivit,hladam uz viac ekologicke znacky... a teraz skor saty , ja by som sportovala aj v nich, ved uz bude sakra horuco :D moj sport je turistika, a bicyklovanie 🙂
@mircalla skusala si aj znacky ako napr the north face?
@simsalabim Neviem ako niekto môže nakupovať tak hnusné tak neeticky vyrábané veci. 🤔 Jaj, vlastne viem. Stačí zájsť do témy "sú tieto šaty vhodné na svadbu/krst/sväté prijímanie". Autorka odfotí slendriansky ušitý zdrap z lacného polyesteroveho saténu "skrášleny" nechutnou skrablavou krajkou a všetky hikaju aké prenadherne a skvelé padnuce šaty to sú a jak v nich bude za hviezdu. Potom v ďalšej téme tie isté nicky by všade nadrbali fotovoltaniku a zakázali auta lebo ekológia 😂
@prirodalieci Nie, vobec....Akoze ja som uz stara korcula. Na beh mi to staci, deckam tiez kupujem v Decathlone vacsinou, mam to poruke. Teda okrem topanok. Kupujem tam aj sportove potreby. Nie som expert na znacky, ale v ziadnom pripade online Temu, Shein, Aliexpres, Bonprix...brak
@prirodalieci Esmara bola fajn 15 rokov dozadu, mam z tej doby tričká z bavlny vyššej gramáže a letné šaty. Žiaľ potom sa zopsuli, teraz je to samá umelina aj kvalita šitia išla dole.
@mircalla decathlon stadial mam topanky aa s nimi som bola spokojna, tak tam by to slo :D
@katka700 tiez mam pocit ze sa vytahavaju uz viac, mala som niekolkorocne teplaky co vydrzali ale zial nedavno som ich uz vyhodila, lebo dosluzili :D
@stanulienkat bonprix.... vela zien ako ja tam nakupuje lebo maju aj vacsie velkosti, nie kvoli cene. Ja ked s mojimi 180 cm a velkost 48-50 prejdem vsetky nakupne centra v BA tak mi zostane Lindex a C&A aj to len obmedzeny sortiment.
@tykat je to mozne. Aj ked ja mam pocit, ze vsade maju len giganticke rozmery. Ja si neviem na seba kupit 36.
@prirodalieci Ja deckam halovky na Tv
@stanulienkat To je ten zákon schválnosti. Keď som bola stihla všetky pekné veci boli vo veľkosti cirkusoveho sapito. Keď sa dodzubalo zdravie a pribrala som všetko pekne šiju snáď na 12rocne dievčatká 😂
vyzera to ze ozaj najlepsie nakupovat od slovenskych a ceskych vyrobcov:D
všetky dostupné značky, ktoré sú u nás, majú veci z Číny, Bangladéša, Pakistanu, každý jeden veľký reťazec si tam objednáva oblečenie, pričom tam im na to len našijú ich značku, prečítajte si knihu Život na míru, alebo s pozrite hocijaký dokument na YT
@prirodalieci no, len aby si aj oni neobjednávali v Číne látky, veď aj všetko čo je kožené, sa vyrába z kože dovezenej z Indie, čo obsahuje plno škodlivín
@simsalabim no len veci z týchto obchodov nakupuje toľko aj slovenských eshopov, ktoré sa ešte prezentujú že to je talianska moda, pritom to je všetko zo she in a podobných obchodov. Akurát prirážka je tam taká, že človek si radšej nakúpi na tom she in priamo