Ahojte, dúfam že sa vyjadrím dosť pochopiteľne a ani neviem či je to v Exceli možné.
Chcem si vytvoriť tabuľku kde si vytvorím zoznam potravín a k nim zloženie. A ide mi o to že teraz budem potrebovať napr. syr, muku, mlieko, paradajkovu omáčku, droždie… atd.
Či si to viem nejak naklikat v tej tabuľke alebo vyhľadať, s tým že mi to vyhodí zloženie celého toho receptu.
Dúfam že si rozumieme.
Tak aby mi vyhodilo nie že len syr, paradajkovu omáčku… ale aj ich zloženie.
Ak niekto vie ako a či sa to v Exceli dá budem vďačná, poprípade v nejakom inom programe ❤️
@hederamonstera chcem si urobiť napr. Pizzu naklikam si všetky suroviny ktoré potrebujem a vyhodí mi to zloženie
Ake zlozenie? Nechapem
Zloženie komplet, nie len zoznam potravín ale aj ich zloženie… samozrejme ze ten zoznam aj s tým zložením si tam najskôr ručne vpisem
Myslíš recepty a aby ti to vyhodilo potraviny, ktoré potrebuješ?
Možno myslíš kalorické tabuľky?
Nie len potraviny ale aj ich zloženie
@kaktus87 nie kalorické tabuľky, potrebujem si vytvoriť vlastný zoznam
Zaujimave🤔
aha - takže dáš si pizza . vyhodí Ti kysnuté cesto a jeho zloženie, paradajkový pretlak a jeho zloženie, šunka a jej zloženie........... samozrejme, najskor si tam prácne všetky info vložíš.... tak nejak?
Akoze paradajkova omacka (paradajky, cukor, sol, emulgator atd?)
No to by sa mi nechcelo😂
Aha už chápem, ale asi neviem poradiť
Ale v kalorickych by si to mala uvedené. Ak si to nahodis do Moje jedlá
@saraxyz Ja si ale potrebujem vytvoriť vlastný zoznam.
Ja som myslela tak, že v kt si vytvoriš vlastný zoznam (zloženie je tam pridané). Či?
Priklad:
V stlpci A bude nazov jedla, ja som vytvorila na pizzu, babovku, posuch. Kopirovanie bunky azda vies, ak nie staci dvojklik na pravy spodny roh a automatikcy sa skopci obsah do poslednej bunky vedlajsieho stlpca. Do stlpca B si nahadzes zoznam. Pridas si filter na vrchny riadok. Zafiltrujes a that's it. Ja osobne milujem Pivot tables (kontingencne tabulky), druhy obrazok je priklad z toho. Da sa to jednoducho, len cez Insert Pivot table.
Asi myslí tak, že keď bude robiť paradajkovú omacku....potrebuje pretlak...tak jej vyhodí zloženie pretlaku. Napr.ak by dakto mal alergiu na niečo, tak si to vie hneď podľa komplet zloženia pozrieť
@raffaella ďakujem, už mi došlo že musím tu potravinu skopírovať ku každej položke aby mi to správne ukazovalo… a prosím ta viem si to potom niekde vyfiltrovat… nech mi výpiše spolu zloženie len vybraných jedál?
@raffaella ďakujem, aj tak som z toho ešte trochu Maďar ale som o krôčik ďalej
odporucam na cokolvek z excelu google, da sa tam najst ozaj vstko.
@raffaella googlila som, aj v pomocníkovi som pátrala a vlastne chyba bola že som písala rovno potraviny ako hlavičky a zloženia do stĺpcov pod to, a vyšiel mi mix všetkého 🙂 ale už som to trosku pochopila.
Akoze zlozenie syru, paradajkovej omacky, potravin? Ci si chces spravit zoznam receptov a ked zvolis jeden recept, tak ti to vyhodi vsetky suroviny?