Súhlasíte so zmýšľaním influencerky Natálie Pažickej?

24. júl 2023

Nedávno som natrafila na FB Natália pazicka a čo si myslíte o jej zmýšľaní. Myslím že v niečom má pravdu ale v niečom dosť preháňa 😱

123kika1234
24. júl 2023

A v čom preháňa?? 🙂
Ťažko sa počúva pravda

lvulik
24. júl 2023

Mne lezie na nervy jej afektovany prejav na IG ale myšlienky sú dobré...

bluemoon24
24. júl 2023

V cem konkretne prehani? Bohuzel komentar od @123kika1234 je cista pravda.

komaria
24. júl 2023

Natália vôbec nepreháňa. Vie o čom hovorí, lebo sama priznala, že tiež raz bola nekontrolovateľným konzumentom ako väčšina ľudí, ale pravda ju vyfackala a začala sa preto uberať iným smerom. Niekomu jej prejav môže prekážať, ale napr. mne vyhovuje. Vie si ním udržať pozornosť publika, lebo jej príspevky majú dynamiku. Na každom, je vidno, že sa namaká. Overuje si fakty, než niečo vypustí na soc.siete. Čo môžeme v dnešnej dobe o málo ľuďoch povedať.

komplikovana
24. júl 2023

Tiez by ma zaujimalo, ze v com konkretne prehana?

jaond19
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
jamimo
24. júl 2023

V čom konkrétne? O svojej (ne)túžbe po materstve? Alebo vyjadreniach o textilnom priemysle? Nemusíš so všetkým súhlasiť. Ruku však na srdce. Blahobyt a konzum celého sveta parazituje na chudobe a beznádeji krajín tretieho sveta. Poobzeraj sa po svojej domácnosti, pekne od podlahy po strop... Made in China, Bangladesh, India. Ja tiež nesúhlasím s vykorisťovaním ľudí na opačnej strane zemegule. Uznávam však, že ako zákazník môžem ovplyvniť svoje spotrebiteľské správanie (aj tak činím), v niektorých segmentoch nemám na výber... Nezdá sa mi však, že svet smeruje k lepšiemu. Majitelia fabrík + zákonodarci daných krajín vedome parazitujú na systéme (žiadne odbory, soc. poistenie, zdravotné, pracujúca chudoba...) Prikladám link na diskusiu, aj tam som prispela, (mám taký obšírnejší pohlľad na vec..) nechce sa mi opakovať.... sú tam pridané aj linky na dokumenty, knihu, články... Ešte odporúčam 2 podcasty zo série Ľudskosť Spotify, oba sú s Natáliou, o tex. priemysle, a o (ne) materstve.
https://www.modrykonik.sk/forum/moda-a-oblecenie/neminimalisticky-satnik/
PS: Natália je podľa mňa jedno rozumné mladé žieňa.

autor
24. júl 2023

@jamimo to s deťmi neriešim každý má názor ale to s priemyslom ... Pre ňu je všetko zle ...

iwesska
24. júl 2023

@jaond19 A co kupis v tom bazare? Zas len tie iste znacky,co niekto kupil v akcii a preda ich nosene este drahsie ako kupil. Tolko moje skusenosti s bazarom. Ked boli mensi,este sa dalo zohnat,ale pre pubertakov je v bazari vasina osuchana,tu dierka,tam flak,znosene,nemoderne. No stravila som hodiny na PC - co tiez nie je zrovna ekonomicke a nekupila som nic. Ako mna to mrzi,ze ti ludia,co to siju,dostavaju male peniaze,ale ked to nekupime,nedostanu nic. U nas tiez robia ludia za min.mzdu,kolkokrat su napr.casnici zdierani za minimalku a ziju len vdaka tringeltom a nechodis preto do kaviarni ani restauracii? Vo fabrikach ludia robia za nizke platy,nevozis sa teda autom? Pekari pecu tiez za 4e za hod.,nekupujes si teda pecivo a pecies vlastne?
Je sice pekne,ze ludi zaujima hlavne modny priemysel,ale co ten zvysok?

autor
24. júl 2023

@123kika1234 pravda? Áno sme zahlteni oblečením ale sorry nie každý má na to kupovať napr slovenské oblečenie.

autor
24. júl 2023

@lvulik presne tak, ten preafektovany prejav ... Stačí ísť do obchodu tam jej každý pritakáva a obchody plné ľudí ja keď si niečo kupujem nekupujem si to na jednu sezónu a určite napr aj to s Barbie keď kúpim tričko neznamená že ho nebude človek nosiť. Druhý extrém je Deti jsou taky lidi čo ona vypúšťa je 🫣

jamimo
24. júl 2023

prelúskaj sa celou diskusiou čo som pridala link. Napísala som tam 3 dlhšie príspevky, rôzne pohľady, viac linkov na dokumenty, články....Vieš, ono jedného dňa tá katarzia musí prísť.

vanilkovazmrzka
24. júl 2023

Neprehana. Iba hovori pravdu, ktora sa ti nepaci. Je to mudra baba, ma toho vela nastudovaneho a vie, o com hovori.

autor
24. júl 2023

@iwesska a presne o Tom hovorím ... Že v bazári tiež len za to isté platí človek ...

autor
24. júl 2023

@vanilkovazmrzka a preto má také kruhy pod očami ...

vanilkovazmrzka
24. júl 2023

Co je to za pridrbanu reakciu? Co to ma akoze s tym, co ma v hlave?

komaria
24. júl 2023

@iwesska Človek sa musí stravovať, musíme sa premiestňovať (aj keď ja napr. používam len hromadnú dopravu alebo vlastné nohy aj na väčšie vzdialenosti), ale pravda je, že ľudia to s tou módou preháňajú. Ak naozaj potrebuješ, kúp. Nemusíš sa pred nikým obhajovať. Ja keď potrebujem, tiež staršej kúpim, lebo už chytá pubertálny vek. V poslednej dobe objednávam slovenské značky, nakoľko už nerastie tak rýchlo. A pravda, že už druhý krát čakám mesiac, kým mi to oblečenie ušijú. No neprekáža mi to, lebo je to slow fashion značka. Mám sa na nich ohradiť, že to dlho trvá, keď to majú aj v popise svojej značky? 😀 Pri kúpe oblečenia, myslím aj na to, že potrebujem kvalitnejšie, nakoľko viem, že ho raz bude nosiť aj moja o šesť rokov mladšia dcéra. Dnes som preberala jej veci a pozerám, že ona má fakt všetko po svojej sestre, keď nerátam veci, čo dostala ako dar od niekoho. Pravda, v piatok som jej kúpila šatky v second hande za 0,50€. 😁 Moje kúsky musia byť tiež nadčasové a kvalitné, lebo nemienim o rok, dva hľadať zasa alternatívu. Od nakupovania "hadier" chcem mať pokoj najdlhšie, ako sa dá.

jaond19
24. júl 2023

@iwesska ach keby si poriadne precitala.... nepodporim kupou eshop. Pazicka riesi odevny priemysel, a ty sem pleties rožky.... co uz.

komaria
24. júl 2023

V bazári kúpiš väčšinou vec, ktorú už niekto nosil. Takže jednu vec využije viac ľudí. Kdežto, ak pôjdeš do obchodu, tvoríš väčší dopyt, väčšiu ponuku, viac vyrobeného oblečenia. V bazári to kúpiš od človeka, ktorému to aj tak doma leží, prinajhoršom by to vyhodil. Prípadne, veď kúp nové, ale s rozumom, a nie impulzívne nakupovanie šatstva s jednorožcami, lebo zrovna letia. Rozmýšľaj, že keď tú vec kúpiš, berieš za ňu zodpovednosť. Raz ju budeš musieť vyhodiť, predať, darovať....akým spôsobom sa jej zbavíš? U nás, keď nie je niečo súce ani na darovanie, strihám z oblečenia handričky a upratujem nimi. Ale o oblečenie sa snažím naozaj starať, aby bolo prinajhoršom darované, prinajlepšom predám. Ak vyselektuješ ľudí, ktorí sa snažia predať aj použité nohavičky, myslím, že aj cez bazár sa dá nakúpiť.

akiana
24. júl 2023

Nepoznam sice tu babu, ale s komentarmi suhlasim. Ja som najma pocas covidu impulzivne nakupovala a dopracovala som sa k nasledovnemu:

a) plna skrina veci, ktore som mala max 1x na sebe, ak vobec
b) plna skrina veci, z ktorych som po lockdownovom prezierani sa schudla, takze su uz nepouzitelne
c) bordel vo financiach

Tie veci teraz predavam na online bazaroch, takze som si aspon prilepsila par stovkami na dovolenku. Ironia je, mala som chut novonadobudnute peniaze zase minut na handry, no uz sa viem ovladat 😁

gabika128
24. júl 2023

Stačí sa ísť pozrieť do tých nákupných centier na plne stojany zlacneného oblečenia, ktoré nikto nekupuje. Človeka až úzkosť prepadne.

autor
24. júl 2023

@vanilkovazmrzka veď sa stačí pozrieť na ňu, preboha ... nejde o to ako sa oblieka nech sa oblieka ako chce ale to jej preafektované rozprávanie 🫣 samozrejme aj ja po deťoch veci posúvam ďalej ale aby som dala za vec napr 40€ a dieťa to v škôlke zničí to stačí aj tričko z 2.50€ z Pepca napr ale napr do CAA keď človek vojde naozaj tam cítiť umelinu a to sa nám nestalo raz 😁

basullinka
24. júl 2023

Mne osobne nie je sympaticka ale s veľa názormi sa stotožňujem a má pravdu. Samozrejme, v praxi meniť svoje návyky je ťažké, ja sama postupne začínam.

vanilkovazmrzka
24. júl 2023

Ano ja sa na nu pozeram a co? Ako kruhy pod ocami ovplyvnuju myslenie? Vysvetli nam to, lebo ja ich mam tiez, takze mozno mi vysvetlis, ze som tupa, lebo mam kruhy pod ocami.

vreckovka2
24. júl 2023

Nech si afektuje ako chce, ked otvori oci aspon stovke ludi, tak to za to stoji ;). Videla som nejake videa, nemyslim si, ze afektuje.

missviolet
24. júl 2023

vies co, argumentovat nevies - nemas cim, resp. este som sa tu nedocitala od teba najdenej nejakej studie, ktore jej prezentovane fakty vyvracaju, pretoze na rozdiel od teba ona tie fakty prezentuje podlozene relevantnymi zdrojmi. kedze na taku podnetnu reakciu zrejme kapacitu nemas, znizila si sa k tomu, ze vies akurat pindat na jej kruhy pod ocami 😂co ma strasne vela spolocne s temou textilneho priemyslu, ktory chces rozoberat. apropo - niekto jej do komentaru napisal, ze nema peniaze kupovat lokalne veci, ze sice kupi lacne z Pepca, ale vyuziva tu vec roky - a Natalia mala velmi prijemnu reakciu, kde suhlasila, ze je to aj takto v poriadku, ze kazdy sa zariadime podla vlastnych moznosti, kazda troska sa rata (ta troska je, ze tu lacnu vec aspon realne pravidelne vyuzivas, kym sluzi).

lavender94
24. júl 2023

Hovorí pravdu. Tam vôbec nejde o peniaze a o to, či niekto má na to kupovať si slowfashion. To, čo hovorí sa nepočúva ľahko, pretože sme zvyknutí na blahobyt a príde niekto kto ti ide hovoriť, že tým ničiš životne prostredie a životy ľudí. Ale všetko (alebo teda asi väčšinu) čo hovorí má krásne odzdrojovane a teda neprezentuje svoje názory ale fakty.

mamickalisticka
24. júl 2023

Veľa si od nej beriem, je fajn poznať aj druhú stranu mince, čo chcem, zmením od seba, čo nechcem, to neriešim. Nakupujem v bazároch pre seba aj deti, sekáče vymetam rada..ale vôbec mi nevadí navštíviť raz za rok HM a kúpiť si tam šaty. Zrovna minulý týždeň som tam našla krásne ľanové šaty o polovicu menej. Vynosim ich ďalších 10+ rokov. Skôr ma mrzí, že kopec influenceriek dostáva veci zadarmo, ktoré potom ešte predávajú 🤐

majlo1234
24. júl 2023

Keby sme vsetci kupovali len to, co naozaj potrebujeme, bolo by to idealne.

diewcatqoo
24. júl 2023

Zhliadla som par videi na fb - k obsahu sa nevyjadrim, lebo nikdy som ziadne video nedopozerala do konca. Baba ma taky prejav, ze aj keby diktovala presny recept na napoj nesmrtelnosti, nedokazala by som to, bohuzial, pocuvat dlhsie ako 2 minuty.