Slovensko.sk

blue_horse_1
27. mar 2024

Dobry den,
zaujimalo by ma v com Vam ulahcil zivot portal slovensko.sk s elektronickym podpisom (co mate vyskusane a funguje to). Pripadne co nefunguje.
Postrehol som diskusiu, kde jedna uzivatelka riesila, ze sa neda cez spominany portal riesit zmena trvaleho pobytu, lebo to nemaju dotiahnute.
Dakujem za info.

anile12
27. mar 2024

@blue_horse_1 no nemusíš chodiť na úrady, vybavíš všetko online a co sa týka prepis auta atď. Všetko je len za polovičnú cenu. Čiže dosť ušetríš keďže dneska su tie kolky na prepis už aj od kw

mamina7070
27. mar 2024

co robi SKIT takto prieskum ?😂 @blue_horse_1

viestta
27. mar 2024

MUDr. Rasi ti zadal spravit prieskum? Kolko % z hodnoty zakazky uleje do spravnych vrecak?

maranco
27. mar 2024

@blue_horse_1 niektoré zaostalé úrady nevedia poslať list do schránky slovensko.sk ale pošlú ho poštou, alebo chcú aby človek šiel osobne podpísať zmluvu, lebo elektronicky to nedokážu.
Takže treba doškoliť úradníkov aby to vedeli používať.

schranka.slovensko.sk sa v mobile nedá normálne pozerať, keď dnes už polovica ľudí pristupuje na net z mobilu

po 11 rokoch vydávania eID, ešte stále všade si opisujú údaje z občianskeho alebo chcú fotku občianskeho, namiesto toho aby si ich načítali z čipu a neprepisovali ako ďatle.

celé je to nedotiahnuté a na hanbu za toľké peniaze

Keby takto fungoval eshop ako rezervačný systém https://portal.minv.sk/wps/wcm/connect/sk/site/... pomalý nemotorný tak už dávno skrachuje.

neviditelnypes
27. mar 2024

Čítačka OP vyžaduje toľko software že tým svoje PC nebudem špiniť (a potvrď toto, a potvrď toto, a potvrď toto... grr), jednorazovo som to nahodil na firemný komputer a aktivoval prihlasovanie bez čítačky cez mobilnú aplikáciu, nastavil že ak čosi tak mi príde mail. Za tie asi dva roky neprišlo nič, a daňové priznanie sa tým podať nedá. Toľko moje bohaté skúsenosti. 😉

Elektronický podpis teda vlastne asi ani nemám, a ten podozrivý software určite inštalovať nebudem (a mal som nejaký problém s mojim paranoidným nastavením OS + browsera).

Čo mi pripomína, mohol by som sa tam pre istotu po roku prihlásiť... 😉

miggy
27. mar 2024

Tak a ja vám to poviem zo strany úradníka. My všetko, čo nevydame na počkanie osobne, posielame do elektronickej schránky. 90% klientov sa na úrad vráti s obálkou, ktorá im tak či tak príde poštou (ak si to v tej schránke nepreberú, pošta to vytlačí a odošle). Sama mám problém, ak pomáham klientom s evidenciou žiadosti cez slovensko.sk. mrzne to, padá to, prílohy načítava na niekoľko pokusov a nie raz som sa stretla s vetou - prišli sme osobne, lebo sme nad tým sedeli vyše hodiny a aj tak to nejde. za mňa to nie je efektívne, celý proces je oveľa zdĺhavejsi. Áno, ušetrí sa cesta na úrad, ale ten ušetrený čas presedíte pri PC.