Sledujete influencerky?

wewerka01
19. jan 2022

Píše sa rok 2022 a Youtube, Instagram, Fb nam ponúkajú milión možností ako nežiť vlastný život ale na podnose nám ponúkajú "dennodenny život cudzích ľudí"
1.Prečo to sledujete?
2. Napĺňa vás to?
3. Pomáha vám to v dennodennom živote?
4. Veríte cudzím ľuďom na nete?
5. Koľko soc. médií máte v telefone?

Chcem pochopiť prečo je také boom pri infl.a youtuberoch keď nám ponúkajú ich život a na náš vlastný zabúdame? Že ženy trávia na fb mnoho času a stačí tak málo..... Nádych, vydych a začať svoj vlastný deň bez soc. sietí a prestať nasávať život cudzích ľudí.

Bolo by možno menej závisti, netolerancie, šikany, zlej nálady a viac lásky, porozumenia a schopnosť pomáhať druhým. Ako kedysi....celá dedina vedela o všetkom a vsetkych držala pokope. Teraz? Naháňanie sa za majetkami a " ty máš lepšie musím aj ja".
Najdime v sebe to čo nás spája. Médiá nás rozdeľujú.
Reálny priatelia už neexistujú iba youtuberi.
Radšej budem dobkat do telefónu ako sa stretnúť.
Decko má 15 krúžkov a nestihame sa stretnúť.
Sami si zvyšujeme požiadavky na deti.
Sami nicime zem.
Sami docielime to, že za pár rokov budeme na psycho liekoch.
Deti milion hodín na hrách.
Zastavme sa a popremýšľajme dokedy vydržíme to tempo do záhuby.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
majah212
19. jan 2022

neviem z akych "Dát" vychadzas, ale to co opisujes nie je pravda a zvalovat vsetko na inych je velmi jednoduche a pohodlne, , vsetky vyssie spomenute negativne javy tu vzdy boli a spoliehat sa na "spomienkovy" optimizmus je velmi nebezpecne. ak robis nejaky socialny vyskum, tak sa to takto nerobi ;)

petamich
19. jan 2022

ja neviem o com hovoris 🙂 ale ze absolutne

althejka
19. jan 2022

@viestta aby sa nevyslo z cviku 😀

barbora0308
19. jan 2022

@wewerka01 Nesledujem ziadnych influencerov, nechapem to a nikdy ani nepochopim 🤷. Dokonca som si uz pred rokmi zrusila Instagram a na FB sledujem iba svojich oblubenych hudobnych interpretov a spravodajstvo, rovnako mam za priatelov iba rodinu a najblizsich priatelov, nezaujima ma zivot napr. nejakej baby, ktora sa mi raz pozdravila na strednej skole. Je to ale MOJE rozhodnutie a moze tak spravit ktokolvek komu tieto veci vadia...nepohorcujem sa nad tymi, ktorych to zaujima, je mi to proste jedno ;). Sprav si zivot krajsim bez toho, aby si vnucovala tvoj nazor ostatnym.

lesana25
19. jan 2022

To píšeš referát z občianskej náuky či?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
wewerka01
autor
19. jan 2022

@barbora0308 dík za odpoveď. Len som sa pýtala....nezvalujem nic na nikoho.

maialeo
19. jan 2022

@wewerka01 toto je nejaký výkrik alebo co?

wewerka01
autor
19. jan 2022

@maialeo odpovedajte na otazky. To úplne stačí

maialeo
19. jan 2022

@wewerka01 😀

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kiwi3
19. jan 2022

cize influenceri mozu za zavist, intoleranciu, sikanu? akoze pri takomto nazore ti na to nikto normalny neodpise. zbytocne pokladas otazky. ja niektore kanaly na youtube sledujem, ale vacsinou su to odbornici, ku ktorym by som sa inak ani nedostala, pre mna je to vzdelavanie. ako ich kto nazve, je mi jedno.

struhanka
19. jan 2022

@wewerka01
Rada sledujem rôzne zlepšovania, ako ukladať efektívnejšie veci, ako si spríjemňovať bývanie napr. minimalizáciou vecí či uplatnením určitých farieb, prvkov a pod. v interiéri či vo vlastnom šatníku.
Je pre mňa inšpiratívne čítať a sledovať príbehy ľudí, ktorí nie sú toxicky negatívni, nehľadajú vo všetkom to zlé, nenadávajú na všetko a všetkých, nezvaľujú vinu za svoje chybné rozhodnutia na druhých, ale snažia sa krôčik po krôčiku zlepšovať svoj život, nesú zodpovednosť za svoje činy a sú stotožnení s tým, kým sú.
Nesúhlasím s tvrdením, že "kedysi....celá dedina vedela o všetkom a vsetkych držala pokope. Teraz? Naháňanie sa za majetkami a " ty máš lepšie musím aj ja"." Ženy s nemanželskými deťmi to mali na dedinách pekne vyžraté. Áno, celá dedina vedela, že Anku bije muž Jožo a nikto s tým nič nerobil. Aj v minulosti sa ľudia hádali kvôli metru roličky desaťročia atď. atď. atď. Je to blud tváriť sa, že kedysi bolo všetko super a terajšie hnusné médiá nás kazia a bránia nám v pomáhaní iným, v spolupatričnosti. Závisí to od toho, aký obsah na internete a sociálnych médiách daná osoba sleduje, v akom spoločenstve ľudí sa pohybuje. Ja chcem mať pekný, naplnený život preto si vyberám. Či už v reálnom živote svojich priateľov, kamarátov, známych, s kým a ako budem tráviť svoj čas a detto aj v online priestore.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
danulicek
19. jan 2022

a ja mám dnes viac času, tak ti odpoviem rozsiahlejšie 😀 ja nejakých influencerov sledujem, ale nie preto, že by ma ovplyvňovali alebo že by som mala potrebu sledovať životy iných - proste niekto číta knihu, niekto počúva vážnu hudbu a keďže ja pracujem celý deň s textami, riešim v práci pomerne dôležité veci, potom mám druhú šichtu v domácnosti, večer v rámci mojej "primitívnej" psychohygieny rada pozerám na pár minút Instagram - áno, aj celebrity. k dennodennému životu mi to nepomáha, nenapĺňa a neverím ľuďom, ktorí majú filter na ksichte 😀 proste sledujem to len pre zábavu. v mobile mám len FB, Messenger a Instagram. čo mi pomáha, sú profily, ktoré sa venujú užitočným veciam - recepty, minimalizmus, život s rôznymi ochoreniami a pod.).

Ale teda píšeš: "Nádych, vydych a začať svoj vlastný deň bez soc. sietí a prestať nasávať život cudzích ľudí. Bolo by možno menej závisti, netolerancie, šikany, zlej nálady a viac lásky, porozumenia a schopnosť pomáhať druhým. Ako kedysi....celá dedina vedela o všetkom a vsetkych držala pokope. Teraz? Naháňanie sa za majetkami a " ty máš lepšie musím aj ja".
NESÚHLASÍM. práve v minulosti bolo toho pokušenia možno aj viac, len to ostalo v tej dedine, v tej rodine. susedu ohovárala suseda doma v kuchyni, teraz jej napíše koment. šikana bola aj kedysi, ale bralo sa to "ako normálna vec", silné a slabé decko. teraz sa chvalabohu o tom viac hovorí - práve vďaka sociálnym sieťam. detto napríklad popôrodná depresia. kedysi? neexistuje, to je len žena lenivá a labilná... a mnoho ďalších prípadov.

zlá nálada nepramení zo sociálnych sietí, ale zo šialeného tempa a života, aký si kto nastaví. dobre medzi ľuďmi nerobí ani táto "pandémia". sociálne siete sú najmenšie zlo - ak hovoríme o bežnom používateľovi, nie človeku, ktorý bez toho nevie existovať a je doslova závislý. alebo majetky? už moja babka sa naháňala za roľami a kadečím. a sused susedovi závidel aj ten kus role, na ktorom mu rástli zemiaky. súrodenci medzi sebou sa odrbávali o dedičstvá. čiže dnešná doba nie je ničím výnimočná, akurát, že tá zloba neostáva v rodine, v bytovke, ale chrlí sa na sociálnych sieťach a matky žijú viac na nete, lebo si to môžu dovoliť - a myslím to tak, že majú aj viac priestoru, viac možností. kedysi boli na roli alebo sami doma v depresii, lebo to sa od nich automaticky čakalo. prípad od prípadu je však iný. a to isté je aj teraz - prečo myslíš, že všetky deti trávia milión hodín na hrách? že majú 15 krúžkov? prečo myslíš, že sa ľudia nestretávajú? človek to má tak, ako si nastaví. ale to nie je problém sociálnej siete, ani doby. je to problém len a len v hlave toho človeka, ktorého sa to týka...

anjelicek26
19. jan 2022

Ked v otazke rozpises cely svoj nazor, nie je to o hladani nazoru, ale o pritakavani/odporovani tomu tvojmu... na FB/insta sledujem par ludi, lebo su neskutocne sikovny a jedneho krasneho dna chcem byt taka sikovna tiez 😂 A prudko im zavidim. Rozumej - sledujem baby, co siju 😂😍

bert22
19. jan 2022

co sa tyka mna, tak ano sledujem samozrejme nie vsetky len zopar takych ktore su mi sympaticke, niektore sledujem kvoli cviceniu, ine kvoli vareniu a tak.

wewerka01
autor
19. jan 2022

@viestta nieee to jak za pomstu....Košice 🙏
jediné mesto, ktoré sa združujú ľudia ako ty.
Pupky sveta. Ja sa vždy pýtam odkial človek pochádza. Z KE je to na nevydrzanie. A to keď prídu do Tatier 🙏🙏🙏😂😂😂 utekať od nich pupky sveta, namyslení a zlomyselni....

simik411
19. jan 2022

@wewerka01 a modrý koník nie je tiež soc. sieť pre ktoru si si našla toľko času a napísala tak dlhy príspevok ? To nie je nejaká strata času?, plus další čas keď budeš čítať naše komentáre a písať na ne svoje odpovede? 🙂🤔

bukajka_mata
19. jan 2022

Nemám ich v zozname síce veľa no sú tam také čo sledujem a nepríde mi to vôbec ako strata času. Proste sa rada nechám v mnohom inšpirovať a tak

wewerka01
autor
19. jan 2022

@viestta Aky autor, taky eleborat. Nehnevajte sa na mňa. Ale ľudia z KE su už raz taký zato nemôžete to máte v génoch. Ako Nora Mojsejova. Trepe 2-3.

makova333
19. jan 2022

@wewerka01 ty mas depresiu?

makova333
19. jan 2022

@anjelicek26 si velmi sikovna a kreativna osobka 🙂

7miriam77
19. jan 2022

ja nesledujem nikoho,cudzi ludia ma nejako nezaujimaju, FB mam, ale viac menej na pisanie s kamoskami, Instagram nemam vobec...Nesledujem ani bulvar...vobec neviem kto s kym a kde 😀 obcas v radiu zapocujem dake pikosky, ale viac menej mi to ide jednym uchom dnu a druhym von 🙂

anjelicek26
19. jan 2022

@makova333 - osobka vo vyvoji 😅😘 Vzdy sa najde niekto, kde mi padne sanka, ze to vie o milion percent lepsie, ako ja 😂 Ale tak krok po kroku sa zlepsujem ♥

barbora0308
19. jan 2022

@wewerka01 To uz co je urazat cloveka podla toho odkial pochadza? Velmi neslusne a zaostale zmyslanie! Radsej si mala inteligentne argumentovat a vyjadrit svoj nazor, ak s prispevkom nesuhlasis. Takto si iba predviedla svoj skutocny charakter, radsej sem uz nic nepridavaj 👎🤦.

ivangeline
19. jan 2022

Za mna nie a nie a nijak a nie. xD A uz aj ked...nie su to moderni influenceri.. ale profesori..doktori..a pod. xD a nesledujem pravidelne. 🙂 Slovenskych nepoznam skoro vobec. Minule som zahliadla nejakeho v Adela show ci ako sa to vola.. xD Rada pozriem diskusie z Nadacie Polis..A inac skor CR a anglicky hovoriaci.. skor krestanskeho charakteru alebo psychologia/psychiatria/filozofia/politologia.. ale to som odisla od temy. Urcite sa nesmejem na blbostiach,ktore maju byt akoze vtipne alebo nesledujem,ako niekto robi vajicka ci nanasa si make up alebo zivot a vychova deti (tohi mam dost v normalnom zivote)... :D ale ja som taka osoba. Introvert. Sustredim sa na neviditelne a nie na viditelne. 🙂

wewerka01
autor
19. jan 2022

@barbora0308 jasné pravda urazi..... robim si co chcem....hore su otázky a baby odpovedajú pekne len niekto zas hľadá niečo čo nie je.

mariejenka
19. jan 2022

@wewerka01 aká pravda? Súhlasím ze je to smiešno-trapne pripisovať niekomu povahové črty na základe toho odkiaľ pochádza 😃 lebo v Poprade, Kežmarku, Belej nesu ľudia rôznych pováh,hej?

Tu aby si na mk už ženy, muži báli dať do profilu odkiaľ je,o valstnej foto ani nepíšem, šak prv ked s niekým nesúhlasím,oponujem mi ten dotyčný prelustruje profil/blog a vyťahuje ....