Slabá sieť wi-fi

29. jan 2023

Môžno ste tu niekto čo ste zbehle v tejto téme.Doma každému funguje wi-fi na mobile aj na notebooku.Len mne mobil nejde,buď slabá sieť alebo vôbec sa nenapoji na wi-fi.Ako keď som v izbe kde máme router funguje,no akonáhle odídem do spálne alebo inde v dome nefunguje.Preco?Toto som si všimla pár dní dozadu sa to začalo robiť.Mobil má rok a pol ešte není taký starý.A wi-fi je podľa mňa v poriadku keď ostatným všetko funguje normálne.Co s tým spraviť,viete mi poradiť?Môže byť že zamrzlo mi mobil od zimy.?Nastupila som do novej práce,robím vonku.A cca čas sedí odvtedy čo mi to blbne.

syslik81
29. jan 2023

restartuj telefon ak nepomoze skus ist na nastavenie wifi dat zabudunut danu siet a znovu sa na nu prihlasit s heslom ... ak nepomoze hard reset telefon -zalohuj ale fotky etc .. restartovat router ... ak ani totot nepomoze tak bude chyba v telefone

autor
30. jan 2023

@syslik81 Reštartovať mobil som skúšala,aj znova prihlásiť sa na wi-fi,aj reštartovať router.No neviem prečo sa to robí,ostatné všetko funguje.Len môj mobil nie.

syslik81
30. jan 2023

takmoze byt nastavenie routra ,.. s tym uz nepomozem

uctik
9. apr 2024

No keď ti to vtedy šlo a teraz nie, môže byt že uz ti ide slabšie tá wifi anténa v mobile.

V tom prípade by som kúpil ešte nejaký ďalší router do ďalšej izby ( nastavil rovnaké heslo a názov siete ), a nastavil ho v režime AP, a pripojil ho ku tomu prvému, kde máš internet od poskytovateľa.

Taký router môžeš zohnať z bazosu aj za 10€ v pohode.

uctik
9. apr 2024

@uctik ja tak mám na chate v každej izbe doporučujem napr. Archer C20, alebo nejaký Asus rtn ( cena 10€ ) ..., funguje to dobre.

Podstatne je hlavne to aby routre mali rovnaký nozov siete (ssid) a heslo a aby boli nastavené v režime AP

uctik
9. apr 2024

@uctik a pripojené káblom k tomu hlavnému odkiaľ ti ide internet.

uctik
9. apr 2024

@uctik kábele potom dávaš do lan portov.

uctik
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
uctik
9. apr 2024

Alebo je zle nastavený dhcp server, kde je prefix, pre malo užívateľov, ale to pochybujem, väčšinou je /24 čo stačí aj na väčšie siete, a hlavne to už by ti potom robilo hneď, a nie až po čase.

uctik
9. apr 2024

@uctik kúp nový mobil 😅

uctik
9. apr 2024

Prípadne ešte jedna možnosť, nech ťa tu už neotravujem 😀, Qos - pokiaľ ti ide slabo internet v dôsledku toho že je masívne využívaná sieť, napr. Syn sťahuje hry na Pc, dcéra pozerá stream .........

fairyy
9. apr 2024

ked si niekde inde na wifi mas rovnaky problem alebo iba doma? ja mam doma problem taktiez len s jednym gadgetom, s chromebookom, vyriesila som wifi extenderom... das do zasuviek kde potrebujes nepotrebujes ziadne kable tahat ...

uctik
9. apr 2024

@uctik ale nato qos, už je lepší mikrotik, a to sú zložitejšie routre, čo sa týka nastavení.

uctik
9. apr 2024

@fairyy extedre sú fajn, ale znížia ti rýchlosť netu na polovicu, ak chces mát kvalitnejšiu sieť tahas káble, robí sa to bežné aj vo firmách napr. Že zo switchu/ routru, idú káble do APciek.

fido69
9. apr 2024

Tak neviem. Toto je už viac než rok stará tema...
Podľa mňa sa jedná o poškodenie WiFi antény telefónu. Pokiaľ je telefón v záruke treba ho reklamovať. 😉