Skylink - častý výpadok signálu

mirka125000
4. sep 2024

Dobrý deň mám satelitny skyling a mávajú výpadok signalu nie som spokojná mohli by ste mi poradiť ktorá je dobrý satelit niektorí majú aj digi no neviem sa rozhodnúť dakujem

wade
4. sep 2024

Problem nebude v skylinku, ale vo velkosti alebo umiestneni tvojej anteny. Ak mas malu antenu, tak pri horsom pocasi moze byt problem so signalom.

10zabka
4. sep 2024

@wade nesúhlasím. Satelit mám štandardnej veľkosti, nastavoval ho technik pred viacerými rokmi a napriek tomu sú výpadky čoraz častejšie. Dnes je bezoblačno a signál mal napriek tomu niekoľkominútový výpadok. Ako vypadol, tak potom aj naskočil napriek tomuto hláseniu:
E48-32 (E52-32)
Nie je signál – problém nie je na dekódovacej karte Skylink. Prekontrolujte nastavenia prijímača a satelitnej paraboly. Je potrebné kontaktovať technika, ktorý Vám vykonával inštaláciu.

10zabka
4. sep 2024

naviac ako od výpadku naskočil, nie je zosynchronizovaný obraz a zvuk

wade
4. sep 2024

@10zabka hm, ja nemavam vypadky vobec (ak neratam fakt ze silnu burku s vetrom, alebo 15 cm snehu na parabole). Ak by bol problem zo strany vysielatela, tak nemas taketo hlasenie. Ak nie je signal, tak nie je nieco v poriadku na instalacii.

lalenka33
4. sep 2024

Máme digi a katastrofa čistá. Ešte sa len z diaľky blíži búrka a už neni signál. V zime, keď sneží ani nevravím. Prechádzame na Antik.

mirka125000
autor
4. sep 2024

@wade oni mali výpadok písala som tam mi máme všetko dobré nastavené technik nám to ponastavoval ale skúsime zmeniť na etník ako mi písala jedna pani keď aj digi máva dosť vypadki