Skúsenosti so stránkou Temu

deni9
29. okt 2023

Ahojte mate niekto skúsenosti so stránkou Tému? Poštovné je zdarma?

ovaaa
29. okt 2023

@deni9 ahoj ja objednávam a všetko v pohode, tovar do 2 týždňov, ak meškajú 5€ automaticky dole, ak si není spokojná už z rôznych dôvodov tak vracajú peniaze hned vo forme kreditu alebo potom cez banku, čo trvá dlhšie. Tovar sa nevracia a pýtala si sa na poštovné, to je zdarma.

tosomja
29. okt 2023

@ovaaa to fakt neriešia keď nie si spokojná? A kde ich teda kontaktuješ? Zatiaľ, čo som objednala, prišlo všetko ok, ale do budúcnosti.

bessie12
29. okt 2023

@tosomja cez profil, zakaznicka podpora

deni9
autor
29. okt 2023

@ovaaa treba stiahnuť appku?

deni9
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bessie12
29. okt 2023

@deni9 ja objednavam len cez appku

simona20201309
29. okt 2023

@ovaaa prečo sa to ár nevracia? Neplatí 14dnova lehota?

timqo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
maranco
12. dec 2023

Čínsky on-line predajca Temu zaplavil internet aj sociálne siete: Ruky preč, varujú mnohí
https://zive.aktuality.sk/clanok/CinLbBU/cinsky...

Nejasnosti panujú najmä okolo bezpečnosti mobilnej aplikácie. Tu je však potrebné spomenúť, že do veľkých problémov sa dostala predovšetkým appka od sesterskej Pinduoduo, ktorú dokonca Google v marci tohto roka stiahol zo svojho oficiálneho obchodu. Oficiálnym dôvodom bolo, že obsahovala malvér.

Ten mohol ohrozovať bezpečnosť, resp. súkromie používateľov. Okrem iného mala aplikácia následne obchádzať bezpečnostné povolenia, pristupovať k súkromným správam, upravovať nastavenia v Android telefónoch či sledovať dáta z iných aplikácií v zariadení. Malvér bránil tiež odinštalovaniu appky.

Firma, ktorej stratégia je založená na tom, že predáva výrobky priamo od ich výrobcov bez sprostredkovateľov, bola obvinená aj z toho, že pri výrobe rôznych tovarov sa využíva nútená práca, resp. detská práca.

Ďalším faktorom je samotná spoľahlivosť obchodu.
Napríklad na stránke https://www.trustpilot.com/review/temu.com má Temu celkové skóre 3,2, pričom vychádza zo zhruba 11-tisíc recenzií. Paradoxné je, že najväčšiu skupinu tvoria veľmi pozitívne a naopak veľmi negatívne skúsenosti. Mnohí doslova varujú pred nákupom na Temu v štýle „nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kúpiť lacné veci“.

Upozorňujú napríklad na nedodanie tovaru, resp. príliš dlhé dodanie, či výsledný dizajn produktov – neraz sa výrazne líši od toho, ako sú propagované priamo na trhovisku.