Skúsenosti s e-shopom baby-merci.sk

zdenka1993
18. dec 2024

Dobrý deň chcela by som vás takto upozorniť na podvodný e-shop baby-merci kde ponúkajú kočíky za dosť nízke ceny dodanie majú do 60 dní . Mňa takto oklamali o 380€ kočík je nedodany a peňazí sa tak tiež nedočkám, teda myslím,keďže som kontaktovala náhodne iný e-shop a ty mi dali informacie že nie som jediná mamička ktorú takto oklamali,a na vrátenie peňazí čaká už 2 mesiace a nedočkala sa ,a kočík nemá tiež a bábätko má doma už dávno z Vyhovárajú sa nato že majú dieťa autistu a neviem aké výhovorky.Na internete si už zablokovali aj recenzie ,a taktiež neodpovedaju na správy.Poslala som im aj odstúpenie od zmluvy podľa zákona majú nato 14 dní nie ako oni uvádzajú,a kontaktovala som aj OIS a takže spísala podnet inšpekciu.

maranco
18. dec 2024

@zdenka1993 platila si kartou? požiadaj svoju banku o chargeback

O čo pri chargeback-u ide? Zjednodušene sa dá povedať, že je to reklamačný medzibankový proces, pri ktorom banka neoprávnenú, chybne zaúčtovanú alebo neautorizovanú platbu spätne zaúčtuje. „Najčastejšie ide o prípady, kedy si obchodník nesplnil záväzok a tovar, za ktorý klient zaplatil nedodal v požadovanej kvalite alebo vôbec, ak klientovi prišiel iný tovar ako si objednal, ale časté sú aj prípady, že miesto originálneho tovaru bol klientovi doručený „fejk“
https://www.zbk.sk/aktualita/neuspesnu-reklamac...

zdenka1993
autor
18. dec 2024

@maranco áno už som kontaktovala aj banku . Čakám na vyjadrenie banky.

mimisk
18. dec 2024

dnes som o nich pisala aj na facebooku , tiez si pani stážovala, to sa dalo čakať pri ich zvláštnom predaji , ja predávam kočiky už dlhé roky ,ale také zľavy ako oni dávali som sa divila, ako môžu z toho fungovať , ale som to pochopila, že vybrali aj tri mesiace dopredu peniaze , z ktorých oni žili , a potom to na poslednú chvíľu zachraňovali, čo viem od dodávateľov, ze na poslednú chvilu objednali kočík, takže kto ma teraz zaplatenú objednávku dopredu neviem ci sa dostane ku tovaru alebo k peniazom

adrian98
18. dec 2024

Moja skúsenosť je taká, že 11.11.2024 som im zaplatil kočik+autosedačka+isofix za 1.100,-€, s dobou dodania asi 2 mesiace. Bohužial 18.11. priatelke odtieklia v 5 mesiaci po amniocenteze plodová voda,... ale to tu nechcem rozoberať, je toto naše najhoršie obdobie. Preto som hneď dňa 19.11. odstúpil od zmluvy. Včera som im písal, kedy mi pošlú peniaze, načo mi odpisali "Dobrý deň, Žiaľ,nevieme vám momentálne vrátiť peniaze. Momentálne teda buď počkať,alebo podať na nás žalobu,ale to bude na dlho,roky a to vám do vtedy vrátime peniaze,ale momentálne nemáme." Čiže tiež teraz neviem čo mám robiť, ťahať sa mi po súdoch nechce. Tak dúfam že dodržia slovo a vrátia mi peniaze alebo pošlú kočár. Ale budem rád za každé info, ako ste túto situáciu vyriešili...

mimisk
18. dec 2024

@adrian98 je to s.r.o, spoločnosť takže nevidím reálne šance ani žalobou to oni vedia preto to píšu bohužiaľ preto nikdy nepýtam od zakazníka celú sumu predom, len malu zalohu, aby som nemala problem ak nastanú taketo problémy zo strany zakazníka

zdenka1993
autor
18. dec 2024

@adrian98 tak toto je už akože moc .. skúste nahlásiť daňovú kontrolu,my sme už kontaktovali,a čím viac nás bude tým lepšie

mimisk
18. dec 2024

@zdenka1993 myslím ,že danová kontrola nepomôžem, skorej soi, alebo súdne ale nedavám tomu veľke šance, keby to bola spoločnosť na živnosť je to iné

adrian98
18. dec 2024

Dobre ale mne SOI asi nepomôže, tá im nenariadí aby mi vrátili peniaze... tá im môže dať zato iba pokutu a zastaviť im činnosť. Či sa mýlim ?

mimisk
18. dec 2024

@adrian98 podľa MBA by bolo najlepšie sa dat dokopy co boli oklamani a podať trestné oznámenie na konateľa spolocosti

len_nig
18. dec 2024

Ja sa pridávam ako oklamaná, tiež mi včera napísali že tovar dodať nevedia a peniaze vrátia ak budú mať čo nevedia kedy bude.

domi9786
18. dec 2024

Mne napísali, že tovar je u dodávateľa objednaný, zaplatený ale nedodaný.. samozrejme som chcela peniaze späť ale že nevedia kedy ich budú môcť poslať 🤦🏻‍♀️
Reálne rozmýšľam či naozaj za tou objednávkou ešte nepočkať.. lebo je možné že sa nedočkám ani peňazí ani kočíka.. strašný amatérizmus z ich strany

mimisk
18. dec 2024

@domi9786 môžem sa spýtať čo máte objednane

mimisk
18. dec 2024

@domi9786 akú značku

paty1_0
18. dec 2024

Dobrý den, tiež mame podobnú skúsenosť. Objednavku mi prijali 18.10.2024 a prisľúbili ze do Vianoc kocik pride dokonca s darčekom autosedačka so základnou zadarmo. Práve mali akciu tak sme to využili. Sestra objednala od nich mesiac pred tym tak sme sa riadili iba recenziami ze sice dlhsie čakanie ale kocik pride. Dnes som odoslala formular o odstúpení od zmluvy s tym ze cakam ze mi peniaze vrátia. Rovnako sa vyhovárali presúvali termíny az sa mi priznali ako krachujú atd. Mam celu komunikáciu odfotenú. Písali ze do 60 dni mi peniaze určite vrátia. Takze neviem. Chcela by som veriť ze Ano.

len_nig
18. dec 2024

@paty1_0 aj ja by som chcela tomu veriť ale už strácam nádej po tom čo čítam 😥

domi9786
18. dec 2024

@mimisk kočík venicci tinum upline 2 kombo + vajíčko a isofix

mimisk
18. dec 2024

@domi9786 u firmy Venice majú dosť veľký dlh. Firma im už nechce dodávať kociky. Posledne co som sa dozvedela,že pán skupuje kociky po Slovensku, Čiech a Maďarska z predajni a internetových predajní aby aspoň niekoľko mu poslalco sľúbil , ale pravdepodobne sa do toho tak zaplietol že už nemá peniaze ani na to

zdenka1993
autor
18. dec 2024

@domi9786 ja som objednala Venicci Upline farba moonstone a tiež sa vyhovárali že im dodávateľ nedodal farbu a musia čakať a ja som im spísala sama žiadosť že do 14 dní podľa zákona mi musia vrátiť peniaze a nie oni si podľa seba určitúju podmienky na vrátenie peňazí

zdenka1993
autor
18. dec 2024

Bolo mi odporúčané z jedného obchodu aby sme sa čo najviac ľudí dali dokopy a spísali na nich hromadné žalobu na súd aby sme mali väčšiu šancu nato aby nám vratili peniaze

mimisk
18. dec 2024

@zdenka1993 áno to som tiež napísala ale na konateľa spoločnosti ako na osobu, lebo to je s.r.o.a na spoločnosť by ti namalo asi význam

petracandle
18. dec 2024

Nechcem tu šíriť victimblaming, ale to vážne ste odtiaľ objednávali tovar za stovky/tisíce? Veď tá stránka pôsobí viac než pofidérne

mimisk
18. dec 2024

@petracandle oni predávali, ale ich predaj aj mne nadvihoval madle, lebo tie zľavy co ponúkali to bolo nereálne, neraz som kvôli nim prišla o zákazníka lebo mi povedal ,že dostali zdarma autosedacku a idofix zdarma a to dosť dráhu. Keď som si to spocitala tak v podstate kociky predávali pod ich nákupnú cenu

domi9786
18. dec 2024

Citujem čo mi napísali “ Žiaľ,nevieme vám vrátiť peniaze do piatku.Momentálne nás situácia dohnala tak ďaleko,že sme zastavili objednávanie aj v e-shope a pre bezpečnosť aj predajňu,lebo nám agresivny otecko(chápeme) zobral vystavené kočíky a autosedačky,na internete nám prajú smrt synovi,lebo vedia ako je na tom zdravotne a ,že sa na to vyhovárame takže momentálne máme už viac zlch recenzií a aj podaní na Soi,ale j to všetko kontra produktívne,lebo takto nemôžeme predať ani zásoby čo máme a nebudeme vedieť predať tovar keď pride a ostatne nám,lebo mamičky rušia objednávky,dávajú recenzie a posielajú kontroly,oteckov aby nám ublížili,prajú nám smrť takže to všetko odďaluje vyriešenie situácie už existujúcich objednávok,podľa právnika by sme ani nemali odpisovať,ale keĎže sme v tomto momente príšli o všetko,lebo už nikdy nikto po 13 rokov nebude chcieť od nás nič tak odpisujem v rámci možností.”

len_nig
18. dec 2024

@domi9786 tieto citové vydierania písal aj mne, absolútne ma to ale nezaujíma veď v tej situácii je kvôli vlastnej vine.

mimisk
18. dec 2024

@domi9786 nechcem byť hnusná, ale mal si predtým uvedomiť ako podnikal, lebo jeho podnikateľské praktiky boli pofiderne a neferove voči zákazníkov a aj iným predajcom a nie teraz vyplakat a skrývať za chorobou syna. Ja som to už pred dvomi rokmi hovorila,že to je ho podnikanie ho v budúcnosti dobehne

domi9786
18. dec 2024

@len_nig súhlasím.. úplne. Fakt neviem čo v tejto situácii robiť aby sme neprišli aj o peniaze aj o veci z objednávky…

adrian98
18. dec 2024

@petracandle, áno objednávali podla recenzií na googli boli ludia spokojní kočar im vždy prišiel, aj keď neskôr ale prišiel... keďže sme ho kupovali v predstihu tak mi to nevadilo.

Čo sa týka hromadného trestného oznámenia tak to v trestnom konaní na 99% neprejde, treztné oznámenie by bolo určite odmietnuté na zákle toho že by sme si mali nárokovať peniaze civilnou cestou čiže žalobou... Takže ja by som to videl skôr na hromadnú žalobu ako na hromadné trestné oznámenie.

mimisk
18. dec 2024

@domi9786 veľa zákazníkov som to hovorila ,že tie xlavy sú nereálne a chválili sa ako dobre nakúpili. Ale to sú tí šťastlivci, ale co teraz keď mu peniaze došli na ďalšie nákupy

zdenka1993
autor
18. dec 2024

@domi9786 no o objednávku už určite nemám záujem stornovala som ju takže určite chcem späť peniaze

mimisk
18. dec 2024

@adrian98 práveže on z tých vašich peňazí si užíval a použil prd svoje potreby a nie na nákup vašich objednávok. Co viem len vo venicci za kociky dlží okolo 6000eur