Rýchlosť internetu

17. aug 2022

Ahojte, aktuálne máme internet cez optický kábel Orange (sťahovanie 400mbit/s) a rozmýšľame nad prechodom do O2 kde je pri najdrahšom internete max 150 mbps. Viete mi reálne poradiť aký je to.veľký rozdiel? Alebo je tu niekde kto má doma internet aj tv z O2 a je spokojný s rýchlosťou (videá, netflix a podobne). Dakujem krásne

domini404
17. aug 2022

Ahoj, tiež mam presne ten istý internet a TV od orangeu a zvažovala som prestup k O2 (u nich mám zase pausal). Napriek tomu, že nemám rada orange ako firmu, tak internet fičí úplne bez problémov, zvláda bez sekania videa, sťahovanie, meetingy. Tam hlavne porovnaj optiku, to máš stabilné pripojenie, ktoré sa ti preruší jedine keď káble pretnú. O2 podľa mňa tak stabilný internet nebude mať. Po zvážení za a proti som ostala v orange.

autor
18. aug 2022

@domini404 Viem, optika je optika veď preto váhame a nepoznám nikoho kto by mal O2 internet, aby som videla aky je rychly a stabilný. Nás láka cena v O2 by nám to vyšlo lacnejšie, lebo Orange dvíha v kuse tie ceny a nemajú skoro žiadne možnosti zľavy.

niekto2hy
18. aug 2022

O2 nemá optiku,ide to vzduchom.Optiku má Swan,Telekom,Slovanet,ANTIK, metalický kábel UPC.

maranco
18. aug 2022

Najkvalitnejšie pripojenie je optika, potom kábel a na treťom mieste vzduch.
Orange optika ponúkajú za 14.50€ rýchlosť 500/100
O2 Internet na doma platinový za 32€ rýchlosť 150/10
tak nevidím kde by si ušetrila.

Rýchlosť sťahovania 150 Mb by bola v pohode ale odosielanie je tam dosť pomalé 10 Mbit. Ak budeš posielať fotky/videá na net budeš to mať pomalšie.

Aj keby si mala ušetriť 2-3€ tak prejsť z optiky na vzduch je zlý nápad.

Internet vzduchom záleží od lokality, niekto ti bude tvrdiť, že je super (tam kde majú málo zákazníkov) a inému bude pomalý a vypadávať. Takže zistiť u susedov a v okolí ako im ide a či sú spokojný ako sa to správa pri daždi a snežení.

Známy má anténu od O2 na dome išlo mu dobre, používal aj na videokonferencie cez epidémiu, potom mu začalo sekať, vypadával obraz, riešil to s O2 pár mesiacov, teraz mu už ide lepšie, ale stáva sa že sa niekedy sekne obraz.

autor
18. aug 2022

@maranco O2 ma tu akciu ze za kazdy pausal na jednej faktúre je zlava 5€ z internetu a tam by sme si to vedeli nazbierať zľavu. Ale viem, ze optiku nenahradí nic. Skúsim zistiť v okolí či niekto má veru, ďakujem