Rozprávky o autíčkach so slovenským dabingom

2. jan 2023

Zdravím, prosím, poznáte nejakú stránku (napr. ako www.veselerozpravky.sk), kde sa daju zadarmo pozerat nejake rozpravky o autickach po slovensky? Zatial som ich nasla mnozstvo, ale len po cesky. Dakujem.

andrea_82
2. jan 2023

skús si na youtube nájsť Finley hasičské auto, tie sú po slovensky.

autor
2. jan 2023

@andrea_82 dakujem.

deedol
2. jan 2023

dost vela dielov labkovej patroly je na uloz.to aj po slovensky, ale neviem, ci je to dostatocne o autickach 🙂

autor
2. jan 2023

@deedol dakujem pekne. Nieco chlapcenske pre dvojrocneho hladam. Poziarnika Sama uz pozna naspamat, tak Labkova patrola by mohla byt tiez fajn.

deedol
2. jan 2023

Skuste, mojho to sice bavilo az neskor, ale kamoskinu malu uz v tych 2r. Odporucam ist porade, prve diely su jednoduchsie

akvi
2. jan 2023

Ja odporúčam púšťať deťom rozprávky v češtine, aby nedopadli tak, ako dnešné české deti, že nerozumejú po slovensky 😔 Ja som púšťala rozprávky výlučne v cudzom jazyku, že keď už na to čumí, nech to má nejakú pridanú hodnotu. Syn nemá problém s češtinou a ani s AJ, hovorí plynule a myslím si, že aj vďaka tomu, že od mala pozeral napríklad Teletubbies v AJ a neskôr aj Vláčik Tomáš a pod. V češtine zase McQueen a pod., keďže máme v ČR rodinu a kupovali mu dvd aj knihy.

autor
2. jan 2023

@deedol dakujem

autor
2. jan 2023

@akvi dakujem, iste to ma vyhody, ale rozpravky pustam len obcas, cize na ten kratky cas chcem, nech ma z toho nejaku zabavu.

deedol
2. jan 2023

@akvi neviem, ci uplne suhlasim, moj ma teraz 4,5r a az teraz zacal pozerat v cestine. ale mame kamosku v rovnakom veku, ktora pozera rozpravky v cestine od cca 2r a cestina sa jej pletie so slovencinou aj v beznej reci... (namiesto alebo hovori nebo a podobne)

andrea_82
2. jan 2023

@deedol súhlasím, ak sa dá vybrať, tiež je podľa mňa lepšia slovenčina. Mne dlho trvalo, kým som syna odučila rozprávať niektoré výrazy v češtine a začať ich hovoriť po slovensky.

zuzitko74
2. jan 2023

@akvi Originálne české rozprávky sme pozerávali s deťmi v češtine (maxipes Fík, Mach a Šebestová...). Zahraničné som vždy hľadala nadabované do slovenčiny. Možno som v menšine, ale mne sa český dabing väčšinou nepáči.

akvi
2. jan 2023

Ved práve, že občas stačí na to, aby dieťa vnimalo jazyk a neskôr nemalo problém. To, že sa mu môžu zo začiatku pliesť slová, to podľa mňa nevadí, my sme predsa celé generácie vyrastali na československom vysielaní, nik sa nezamýšľal nad tým, v akom jazyku ide rozprávka a nik z nasej generácie si nepletie slová a ani v detstve neplietol. A nik nemá s češtinou problém, na rozdiel od generácií mladších.