Rozmýšľam, že si založim ďalší kanál na YouTube. Je to podľa vás dobrý nápad?

drimonna
29. sep 2022

Ahojky,
rozmýšľam nad tým, že si založim ďalší kanál na YouTube.
Pôvodne som chcela, že bude o Krimi prípadoch, ale napadlo ma, že by som miesto toho mohla čítať rozprávky z nejakých knižiek.
Boli by to teda rozprávky na počúvanie...
Je to podľa vás dobrý nápad? ❤️

tyaja5
29. sep 2022

rozpravky su, boli a aj budu dobry napad 🙂 jednoznacne do toho chod, ak je to to, co ta bavi a naplna.

cyberk
29. sep 2022

Ak mas prijemny hlas, tak do toho urcite chod 🙂

elizabet173
29. sep 2022

@drimonna skús, aj keď rozprávok na počúvanie je dnes do aleluja. Možno budú mať uspech

lubina
29. sep 2022

@drimonna napad dobry, ale rozpravok je tolko, uz aj samostatne "rozpravkove" webstranky zadarmo existuje, napr. veselerozpravky.sk Ale ak mas chut, tak skus

drimonna
autor
29. sep 2022

@tyaja5 To áno, iba som práve trochu nerozhodná a neviem, či natáčať Krimi, alebo rozprávky, tak sa to tu len tak pýtam... 😅

julie19
29. sep 2022

@drimonna vieš čo, sama po večeroch počúvam a pozerám krimi prípady na YouTube a teda je ich tam do aleluja a ešte ďalej … neviem čím by si sa tak odložila od ostatných aby to malo úspech je ich tam fakt kvantum … ale na rozpravky som ešte nenarazila 🤔 (možno to YouTube pre mňa nevyhodnotil ako zaujímavý obsah 😅🤷‍♀️) ale teda niekedy by sa šikli, pre inšpiráciu za chvíľku budem dvojnásobná mamina a staršia dcéra už rozpravky odomna pýta 😁

lubina
29. sep 2022

@julie19 pozri veselerozpravky.sk Mozes pustit dcere, co len bude chciet 🙂

julie19
29. sep 2022

@lubina ďakujem za tip ;)

selest
29. sep 2022

Ja som napr tazko hladala take kde by nebola hudba, nemenili by sa hlasy a nerusilo by to dieta pri zaspavani.

moonlight1210
29. sep 2022

@drimonna krimi je strasne vela. Musela by si to robit originalnym sposobom, alebo hladat originalne zaujimave pripady.
Skus pre zaciatok radsej tie rozpravky.

Precitaj si to na mikrofon, vypocuj sa. Je dolezite spravne artikulovat, intonovat, robit pauzy vo vete na spravnych miestach (napr. po ciarke), citat spisovne (napr. makcit, ale nie prehnane) ... do istej miery si predstav, ze vlastne takto trosku formujes aj sposob, akym deti budu neskor rozpravat.

Skus aj menit hlas. Minimalne medzi rozpravacom a dialogom medzi postavami. Aby to nebolo jednoliate.
Ak sa na to citis, skus si nacvicit to rozpravanie aj na podmaz s nejakou jemnejsou melodiou v pozadi (trebars na zvyraznenie atmosfery, napr. cervenu ciapocku citat so zvukmi lesa v pozadi, alebo mozno s niecim temnejsim, kedze vlastne stretne vlka a ide jej o zivot).

Myslim, ze take nieco by rodicia mohli velmi radi vyhladavat, ak to budes robit dobre.

jumama
29. sep 2022

Kedysi som vyhladavala "read aloud" anglicke videa detskych knih, ale to z takeho dovodu, ze casto tie knizky su vydavane aj v slovencine a neboli do nich v eshopoch nakuky a chcela som vidiet, aka je kniha zvnutra. Casto tieto videa boli urobene tak, ze bol zaber rovno do knihy, nie na citajuceho...

No a potom sa vo mne obcas ozyva aj vrtak - co takto autorske prava. V kazdej knihe na predsadke mas copyright, co znamena, ze ziadna cast bez suhlasu autora, ilustratora ci vydavatelstva nesmie byt sirena 🙂 Ja viem, ze to nik nekontroluje, ze vydavatelstva a autori su radi za recenzie, ktore pomahaju predavat...

ann092
30. sep 2022

@drimonna milujem krimi prípady, ak máš príjemné vystupovanie a aj dobrý hlas, dar reči, tak vyskúšaj 🙂 ak by si robila nejaké prípady ktoré nik iný nemá, tak by to mohlo mať úspech… napríklad tá česká kočka čo točí, neviem si spomenúť na jej meno ale je na yt (krimi príbehy)isla hore riadne rýchlo, ale sama povedala, že niektoré známe prípady ktoré sa stali v Česku hlavne ohľadom detí točiť nikdy nebude, také ťažké vraždy…