Problém sociálnych sietí

27. feb 2022

Ahojte,

Asi sa chcem len vyrozprávať a vypočuť si váš názor na túto problematiku.

Už dlhšie ma hnevá, že sociálne siete sú plné klamstiev. Skutočnosť a realita sa takmer úplne vytratila a zdá sa, že všetci sú s tým okej.
Ľudia sa tvária, akí sú šťastní, veselí, spokojní, ako sa im darí vždy so všetkým. Síce je to tragédia, ale Chesie Kryst je skvelým príkladom. Žena, ktorá ukazovala svoj dokonalý život. No a potom čítate, že spáchala samovraždu, lebo trpela depresiami.

Ľudia sa na fotkách tvária, akí sú bohatí, pózujú s LV a Chanel kabelkami pri Mercedesoch. Opäť tragický príklad, ale jednému Slovákovi sa v zahraničí stal úraz a potreboval prevoz na SK, ktorý stál 35 000€ Jeho frajerka založila verejnú zbierku (Nepamätám si meno, kľudne ak viete napíšte do komentu). Zvláštne je, že po otvorení jej profilu to bolo všetko o luxusných dovolenkách, kabelkách za 2000€, drahých autách... a potom žobre peniaze, lebo ich vlastne nemá a potrebuje. Tak načo tie klamstvá? Načo sa niekto tvári, že je za vodou? Hoci je to strašná situácia, ukázala mentalitu polovice slovákov.

A čo všetky tie aplikácie na úpravu selfie? Veď množstvo tých ľudí je nespoznateľných v realite na ulici, lebo sa ani nepodobajú s fotkami. Ďalšie klamstvá.

Ja neviem, som unavená z tých lží, už to nie je len o “prikrášľovaní” reality. Už to s ňou nemá nič spoločné. Samé divadlá, za pravdu sa všetci hanbia, pričom nie je na to dôvod.

Čo si myslíte vy?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
babulkomale
27. feb 2022

Myslim ze, ze ked neviem kto je Chesie Kryst a ani ma netrapi co prezentovala, nikoho nesledujem na soc.sietach, tak ma toto netrapi a zijem spokojny zivot.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Ja si o tom myslim tolko, ze netreba na soc. siete chodit, ked nas dokaze taketo nieco rozhodit. Treba zit realny zivot. Taky FB a podobne k zivotu naozaj nikto nepotrebuje.

0silvia0
27. feb 2022

Nic z toho co pises nesledujem, neriesim, dotycnu nepoznam. Nezijem socialnymi sietami.

autor
27. feb 2022

@0silvia0
@dskjhfdlkdjhl
@babulkomale
Ani ja nežijem soc. sieťami ale keďže tam účet mám, všímam si to. Lebo je to všade, ja som uviedla len konkrétne príklady na predstavu ale toho je ďaleko viac. Človek nemusí sledovať práve danú Chesie Kryst, ani ja som o nej nevedela kým sa to nestalo.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

Pozri, ja mam FB, nic tam nepridavam, mam ho len preto, lebo s niektorymi ludmi si obcas podebatim cez messenger, pretoze su daleko a toto je pomerne rychle spojenie. A napriek tomu, ze FB mam, netrapi ma, ako sa tam kto prezentuje, lebo ja zijem svoj zivot a nepotrebujem ocumovat zivoty druhych, ani ich sudit podla toho, co tam pridavaju.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marca12
27. feb 2022

Ja nastastie nemam nikoho takeho medzi priatelmi,ale poznam take typy ludi a uprimne je mi to jedno. Je to ich zivot,svedomie a ich hra. Nech sa foatia,ked im to spravi dobre a budu sa citit lepsie.

dadulamamula
27. feb 2022

Na internete je všetko lož, tak isto ako v médiách. Ži, si svoj život nestaraj sa o život druhých, nesleduj blbosti, ktoré ťa rozhodla, to bude najlepsie co spravíš.

katkasmacka
27. feb 2022

Ahoj,uplne suhlasim s tym co si napisala.Socialne siete su na sebaprezentovanie a kto sa neukazuje akoby ani nebol. Jednoducha rada, nesleduj socialne siete. Ja som si fb zalozila len nedavno a tiez len za ucelom ked sa chcem s niekym skontaktovat. Proste vypni to,nesleduj to, zi si svoj skutocny zivot nejlepsie ako sa da a kasli na ostatnych. Skutocny zivot je ten okolo teba,nie tie fotky uzasnych krasnych stastnych bohatych ludi na sietach - co ako sama vies je jedna velka loz (mozno cest vynimkam)

ivkazba
27. feb 2022

Ja mám FB aj IG, na oboch sieťach mám aj biznis profily, ktoré aktívne využívam. Napriek tomu netuším, čo alebo kto je Chesie Kryst, nikdy mi neukazuje príspevky o ktorých píšeš. Píšeš, že nežiješ na sociálnych sieťach, že to len vnímaš. No mne tam nič také ako Chesie Kryst či ženy v Mercedesoch a so Chanel kabelkami neukazuje. Každému ukazuje to, čomu venuje pozornosť. Takže ak ti v preferenciách ukazuje takéto príspevky, tak preto, že si podobné témy prezeráš. Stačí prestať a nebudeš toto musieť riešiť a nebudeš z toho unavená. Venuj sa realite, rodine, skutočným kamarátom, nájdi si zmysluplné koníčky a budeš mať šťastný život.

zuzika8512
27. feb 2022

Úplne s tebou súhlasím...soc.siete sú v mojich prípadoch ďaleko od od reality..a netýka sa to len celebrít ale aj bežných ľudí kt.sq hrajú na dokonalý pár..uvádzam konkrétny prípad.. moja sesternica bola na oslave kde ju jej muž pomaly ale isto prefackal..všetci sme to videli a čomu som nemohla večer uveriť keď ta vyfackana sesternica napisala na insta..ze úžasná oslava..ľúbim ta môj muzik..love forever...takže deje sa to ..hráme sa na dokonalý život.. bohužiaľ mnohí z nás.. príkladom twinska a lobotka..dokonalý pár bazény.. a zrazu bum rozchod v prekrásnom dome pleseň a chrobáky...toto sa deje vo svete celebrít a aj mojich známych.. a o tých selfickach a filtroch ani nehovorím...človeka fakt máš ledva problém spoznať v realite...takže za mna veľký súhlas s tebou..ja to pociťujem velmiii už dlhšiu dobu...potreba vytvoriť dojem dokonalosti kt.bohuxial častokrát ma až mocccc ďaleko od reality...ale nemyslím si ze sa to zmení...bude sa to diať určite aj nadalej

larazivago
27. feb 2022

Preto jediná ss, čo mám je MK. Zatiaľ. Nemusím sa zamýšľať nad nepotrebným.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

@zuzika8512 Clovek ale nepotrebuje k zivotu soc. siete, to nie je povinnost ich sledovat. Ak to niekomu vadi, tak je to jednduche-nema to sledovat. To je ine, ako sikana v praci, alebo vojna na Ukrajine.

hipuska
27. feb 2022

No, zjavne nevies ako sociálne siete funguju. Treba si to pozrieť. Je kopu videí. Sociálne siete ti ukazujú to, čo chces vidieť a tak ako to vidiet chces. Len aby vyvolali tvoj zaujem-otvorenie, laik... a to za jediným účelom-reklamy, predaja. Sú to zložité algoritmy. Takže, ak píšeš, že týchto ľudí nesledujes, nie je to pravda (možno v skrytej forme, ktoru si ani neuvedomejes). Si možno náchylnejšia kúpiť si drahsiu vec -kozmetiku, oblečenie......

Druhá vec je, ako sa ti ľudia na sieťach prezentujú. Je to obyčajná pretvárka, ktorá je v každom jednom človeku, v rodine, hocikde. Vždy tu bola a vždy bude. Akurát sa vďaka sieťam dostáva na povrch. A niektorí ľudia to robia vo veľkom a niektorí v malom.

viky173
27. feb 2022

ale to nie je problem socialnych sieti, ale ludi, co take daco sleduju, ja napriklad vobec neviem, kto je spominana slecna a ani, ze zomrela a vobec nesledujem taketo typy ludi... sledujem stranky so zameranim na varenie, pecenie, miesane napoje, diy veci, zvieratka atd proste co ma bavi... potom sama skusam napriklad rozne kolaciky podla toho, nemam zo socialnych sieti zle pocity, iba keby sa mi velmi nedarilo s kolacom! 😀 Ty ale pises, ze si z toho unavena, tak preco to sledujes, ked Ti to nerobi dobre? k comu Ti je sledovat upravene, nastajlovane fotky neznamej zenskej? sleduj to, co Ta bavi 😉

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

@viky173 ale ju to asi bavi, len je z toho unavena, ako keby napr. vela piekla😉

viky173
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl 😀 nuz, tak si potom treba dat od toho pauzu no :D ist napriklad na prechadzku, dnes je velmi pekne pocasie 🌞

sissy27
27. feb 2022

Že sociálne siete (alebo teda internet všeobecne) sú dobrý sluha ale zlý pán… treba sledovať to, čo mi niečo dá, čo ma niečo naučí, inšpiruje ma atď. Sledovať ľudí, ktorí niečo zmysluplné dokázali miesto tých, ktorí sa preslávili telom. Proste si treba vedieť vybrať. A potom ťa nemusia trápiť filtre, klamstvá atď.

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

@viky173 No, mne je to jasne, ja taketo hluposti neriesim😉 Toto si musi hlavne zakladatelka uvedomit😉

viky173
27. feb 2022

@dskjhfdlkdjhl chapem ako si to myslela, preto som aj odpovedala s tou prechadzkou, mozno to autorku inspiruje a pojde sa prejst 🙂 ja sa teda poobede chystam aby nebola unava z pecenia 😀

zuzanka.zuzu
27. feb 2022

zijem svoj zivot, nemam zaujem zit zivot inych, nikoho nesledujem

dskjhfdlkdjhl
27. feb 2022

@viky173 ja som to pochopila😉 Len sa obavam, ze tu ani taketo dobre mienene rady nepomozu, bohuzial😉

elizabet173
27. feb 2022

nikoho na sociálnych sieťach nesledujem, netuším o kom píšeš, v pohode rozlišujem virtuálny a reálny svet a žije sa mi pokojnejšie. Skús to

blanblan
27. feb 2022

Ja si myslím že by to normálne mali scenzurovat alebo priamo vypnúť lebo ja to síce nesledujem ale musím spoluzit aj s ľuďmi čo to sledujú a osprostuje ich to (napr.moja pubertacka)🤣🤣🤣😭😭

nekonecna_katastrofa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lujziana44
27. feb 2022

Najlepšie je selektrovať, neveriť všetkému a veci brať s rezervou. Osobne si vyberám koho sledujem a teda aj to keď vidím, že všetci sú akí šťastní na fotkách a neviem čo tak dnes ma to už nevyvedie z miery. Je mi jasné, že sociálne siete a bežný život sú úplne niečo iné.

thoughtfulweirdo
27. feb 2022

Ja sociálne siete využívam- teda, mám MK a Facebook. Na FB som v pár skupinách zameraných na to, čo ma zaujíma a mám lajknutých pár stránok plus vidím, čo pridávajú moji priatelia. Ale nezachytila som nič z toho, čo ty píšeš, nijaké slečny s kabelkami mi tam nevyskakuju, influencerov nepoznám. Vlastne poznám Plačkovu, lebo o tej je občas príspevok na MK 🤣 základ podľa mňa je nebrať sociálne siete vážne. Neriešiť, kto čo kedy prečo napíše a pridá, pozrieť si to, čo sa mi páči a má pre mňa nejaký prínos a zvyšok prehliadnuť a pustiť z hlavy.

laska86
27. feb 2022

Zrus socialne siete a mas o starost menej😁

autor
27. feb 2022

@ivkazba vieš, to vôbec nie je o tom, že sa nevenujem skutočnej realite, ako mi radíš. Neboj sa, venujem a dostatočne. Asi som príliš citlivá na nepravdy a klamstvá, ako v reálnom živote, tak na nete a hnevá ma princíp, nie konkrétne osoby.