Problém s internetovým obchodom

erienka
9. aug 2020

Este v aprili som si objednala fitness pas z jedneho e-shopu za 30 eur. Bol mi maly, tak som ho poslala spat, aby mi ho vymenili za vacsi. Az pocas tohto procesu som zistila, ze ide v skutocnosti o cesky e-shop a tovar som mala zaslat bud do prahy alebo do BA na P.O.Box adresu. Kvoli vyske postovneho som ho poslala do BA. Doteraz mi vsak vymeneny tovar neprisiel a ked im pisem, hovoria, ze oni nepojdu na SVK kvoli 1 veci.

erienka
autor
9. aug 2020

Pokracovanie: je toto normalny pristup? Da sa to nejak vyriesit?

haanovajana
9. aug 2020

@erienka tak nech ti pošlú peniaze.

erienka
autor
9. aug 2020

@haanovajana nechcu ich poslat. Ich odpoved bola, ze mam tovar zaslat do prahy, co je uplne odveci, kedze ten lezi v p.o.boxe niekde v BA

lubka73
9. aug 2020

to nie je tvoj problem, ze oni nepojdu, pokial maju v podmienkach ze je mozne poslat aj na POBox v BA , treba im odfotit doklad ze si to tam odoslala a ziadat o vratenie penazi, alebo o vymenu za vacsi

daniela1911
9. aug 2020

@erienka o aký obchod ide ?

erienka
autor
9. aug 2020

@daniela1911 efitness.sk

erienka
autor
9. aug 2020

@lubka73 doklad, zial, nemam :(

lubka73
9. aug 2020

@erienka
to si poslala obycajne ? velka chyba

erienka
autor
9. aug 2020

@lubka73 ano, snazila som sa setrit na postovnom a napokon som prisla o 30 eur tak sa zda :D

lucka_ke
9. aug 2020

ak to nevyzdvihnú z P.O.Boxu tak sa ti to vráti späť na tvoju adresu (ak si ju teda zadala), im pošli odstúpenie od zmluvy a do 14 dní sú povinní ti vrátiť peniaze

deedol
9. aug 2020

ak naozaj maju moznost vratenia do PO BOXu, urobila by som si printscreen, napisala im, ze odstupujem od zmluvy, tovar maju v boxe a a pohrozila SOIkou, ak nevratia peniaze.

daniela1911
9. aug 2020

@erienka Prečítala som si obchodné aj reklamačné podmienky daného eshopu. V oboch prípadoch - pri odstúpení aj pri reklamácii treba tovar zasielať do Prahy.

Bohužiaľ, ale pochybila si ty.
Nik z radových zamestnacov si nedá robotu navyše aby šiel po balík do BA.
A ak to bolo obycajne poslane, nič z p.o.boxu sa nevráti po 14 dňoch. Je to proste doručené.

lucka_ke
9. aug 2020

@deedol je to česká firma, ŠOI nerieši zahraničné subjekty, len slovenské

deedol
9. aug 2020

@lucka_ke je to aj tak bezpredmetne kvoli tomu, co pisala
@daniela1911

lucka_ke
9. aug 2020

ak aj bolo posielané obyčajne, vráti sa späť, prečo by sa nemalo? mne sa vrátil list, len musí byť uvedená odosielacia adresa

erienka
autor
9. aug 2020

@lucka_ke dakujem

erienka
autor
9. aug 2020

@daniela1911 toto tam museli zmenit dodatocne, pretoze predtym tam bolo na100 percent pisane,,ze pri reklamacii mozem poslat tovar do BA alebo do Prahy

erienka
autor
9. aug 2020

@daniela1911 teraz som si uz uplne ista, ze zmenili tie reklamacne podmienky. Este zaciatkom jula, ked som ich prvykrat kontaktovala s tym, kde je moja zasielka, bola na ich stranke uvedena v pripade reklamacie uvedena i BA. Ved odkial by som tu adresu inak zobrala? Teraz po nej niet ani stopy na ich stranke

daniela1911
9. aug 2020

@erienka veď ja sa nehádam, len ti hovorím aktuálne info.
@lucka_ke obycajne sa nemá dôvod vrátiť. Veď doporučene keď sa nepodpíše, sa vráti... ale obycajne isto nie. A za ďalšie “na začiatku júla im písala, kde je jej zásielka” už je začiatok augusta, zásielka by sa dávno vrátila. Max doba na odobratie je 18 dni.

lubka73
9. aug 2020

a este jedna vec v aprili si si objednala a v juli si ich 1x kontaktovala ? kedy si im posielala zasielku naspat ? do 14 dni mozes odstupit od zmluvy

erienka
autor
9. aug 2020

@lubka73 pozrela som si historiu komunikacie s nimi a bolo to takto: 29.4.mi prisiel tovar, 5.5.som ho vratila. 1.6.som sa ich pytala, kedy mi ho vymenia. Napisali, ze kvoli zatvorenym hraniciam ho nemohli vyzdvihnut. Potom som sa im ozvala az v juli a to mi napisali, ze kvoli jednemu baliku nepojdu do BA. Nasledne zo svojej stranky vymazali informaciu, ze tovar sa moze zaslat na vymenu a reklamaciu aj do BA. Momentalne je tam uz len CZ adresa. Ale na to som prisla az dnes a nemam im to ako dokazat.

lubka73
9. aug 2020

@erienka mas komunikaciu ktora prebehla, to je aspon nieco, cize uz len urgovat ze to maju v POB oxe a ty sa k tomu nemas ako dostat