Preklepy v slovách

Včera o 19:49

Ženy, nehnevajte sa, ale nerozumiem tomu, prečo je tu toľko preklepov v slove nejaký a nijaký za kadejaké skomoleniny typu nieaky,niaky, neaky. Už mi stúpa tlak, keď to čítam.😀

gribka1
Včera o 19:52

Kreatívne sa rozširuje počet slov v slovenčine, bohatý to jazyk😂

frflos_nespokojny
Včera o 19:53

vzdy lepsie ako nyaki 😉

gypsomilka
Včera o 19:54

Tak si daj nieco na tlak🙃 .

patka06
Včera o 20:00

To nie sú preklepy - myslia si, že to majú napísané správne

diewcatqoo
Včera o 20:01

Preklep je, ak si pri pisani prekliknes pismenko, napr. "prrklep" namiesto preklep. Toto, co uvadzas ty, je neznalost rodneho jazyka 🤷‍♀️

autor
Včera o 20:11

@gribka1 veľmi bohatý 😀
@frflos_nespokojny mozno aj tska alternatíva zachvíľu pribudne 😃
@gypsomilka dávam si, nezaberá😀

autor
Včera o 20:12

@patka06
@diewcatqoo áno, vidno,že som nevyspatá😃. Máte pravdu dievčatá, nie je to preklep, ale neznalosť.

gypsomilka
Včera o 20:13

Tak si otvor flasu daku,dajaku,gdejaku nejaku,njaku🫣🙃 proste taku 😅

autor
Včera o 20:14

@gypsomilka na tie lieky by mi to uškodilo a aj ja by som písala neako , niako😀. Ale vidíš, mudrujem tu a sama používam nepresné pojmy.😃

viestta
Včera o 20:14

To nie su preklepy, to je neznalost pravopisu. (dufam, ze po tejto informacii ti ten tlak klesol)

autor
Včera o 20:15

@viestta drží sa v rovnakej hladine 😀. Klesne mi, ak táto diskusia niekoho obohatí v rámci gramatického okienka.

frflos_nespokojny
Včera o 20:16

aj ked su tie slova skomolene, ale aspon su slovenske

autor
Včera o 20:16

@viestta a admin tiež zmenil názov 😃. Pôvodný bol - jazykové okienko.

autor
Včera o 20:17

@frflos_nespokojny nepáčia sa mi 😅.

zenulkaaa
Včera o 20:21

@patka06
@diewcatqoo presne tak dievčata, vy ste to vystihli.
Ja som alergicka na toto slovo, nechápem ako to tak može niekto napisat - a hovorim si, či to slovo nikdy nikde nevideli napisane, ked to nevedia napisat spravne..

frflos_nespokojny
Včera o 20:23

ujo google mal ftedy 😇 dovolenku

kavasmliekom
Včera o 20:46

Tak nečítaj. Ja mam zase klávesnicu nastavenú na maďarskú a to čo dokazuje, je hrozné 😅😅 niekedy ani sama neviem, čo za slovo mi tam naskočí 🫣 keď po sebe nekontrolujem, tak sa sama na sebe smejem.

martinmmartin
Včera o 20:49

Ja mam zase prsty jak klobasky a tam su preklepy furt

kitycat
Včera o 21:02

Tiez je tu v poslednom case hrozne vela chyb v pisani y/i

Hlavne v mn.c

Sme mlady, sme bohaty atd

mirkam3
Včera o 22:39

@autorka, obe dobre vieme, že to nie sú preklepy 😉. Jednoducho tu prispievajú ľudia s rôznym vzdelaním, intelektom, z rôznych sociálnych vrstiev. A toto je potom už len výsledok… V reálnom živote by (sme) sa mnohí spolu absolútne nemali o čom bavit.

svetlonos
Dnes o 05:26

A tebe už niekedy niekto povedal, že vychovávať môžeš akurát tak vlastne deti? A zmeniť jedine a len seba, či svoj pohľad na situáciu?
Mňa napriklad neskutocne vytáča, keď si ľudia menia gramatiku - tu v Rakukusku. Oni už úplne zblbli a namiesto:
Idem do obchodu, na výlet, na dovolenku....
Idem dovolenka, výlet, Idem obchod 🤯
A pritom sú to uplne fajn ľudia pohodaci dobrosrdecni.
Každý niečo vie/nevie. Myslíš, že ty si pre každého super a nikomu nič na tebe nevadí 🙂?

autor
Dnes o 07:04

@svetlonos ja ich nechcem vychovávať, podľa mňa je to totálny základ, vedieť aspoň základ gramatiky a poznať vybrané slová a aspoň vedieť, kde sa píše i/y. Podľa mňa je to smutné, keď niekto neovláda pravopis vlastného rodného jazyka. Pôsobí to na mňa hlúpo. Jasné,že aj ja mám svoje chyby, ako každý. Ale pravopis mi vyslovene kole oči.

autor
Dnes o 07:05

@mirkam3 veru, na mňa ten človek pôsobí veľmi jednoducho. Nehovorím,že každý, kto spraví gramatickú chybu, ale keď robí chyby pomaly v každom treťom slove, smutné.

svetlonos
Dnes o 08:03

Autorka,
a presne si to vystihla - "podľa mňa". Aj tí ľudia, ktorí robia gramatické chyby sú rovnakí ako ty. Môže ti to kolat oči ale nepoznas ich ani ich život, ci detstvo. Ja zase neznášam posudzovanie ľudí podľa gramatiky.
Nikdy som super známky z diktátor nemala. A spolužiaka na tš ucitelka pravidelne vysmievať a jeho diktát ukazovala celej triede:
"Pozrite ako Tomáš zase napísal diktát!"
Takmer všetko červeno opravené.
Ten Tomáš ma dnes 40 rokov, má vlastnú firmu, zenu, 3 deti a krásne sa o tu rodinu dokáže postarat, debilom sa nestal. Klobúk dolu, lebo ti jednotkami robia teraz práce, kde ani zďaleka toľko nezarobia ani myslenie im veľmi nejde - to nie ako urážka!
Teda asi toľko ku - každý by mal ovládať materskú reč a gramatiku. No je to fajn vedieť ale plnohodnotne sa žiť dá aj bez toho. Radšej gramatické a ypsilonove poleno ale dobre srdce, zdravy rozum a schopnosť vedieť zit ako zrelý človek. Takto sú ľudia dokonalí v gramatike q hnusni na odstrel kolkokrat!
Samozrejme sú aj chytri aj zlatí 🙂 o tom niet pochýb, tiez aj takých par poznám.

autor
Dnes o 11:10

@svetlonos ale ja som tým slovom hlúpo nemyslela, že su hlúpi tí ľudia, ale že to tak pôsobí. Tiež poznám veľa ľudí, ktorī mali veľmi zlé známky a sú úspešní ;) je to o šikovnosti. No, tá učiteľka to nemala robiť, je to veľmi ponižujúce. Chudák. Ale inak, keď sa tak zamýšľam, máš pravdu. Ja som.mala chytré spolužiačky, čo ovládali pravidlá slovenského pravopisu, ale to boli takē zmyje :D to by si neverila. Teraz su učiteľky. Dúfam,že sa nesprávajú rovnako, ako učiteľka Tomáša.

patka06
Dnes o 12:29

Len tak na pobavenie - skvelé preklepy

autor
Dnes o 13:08

@patka06 😅😅to bolo super na zasmiatie.

teki1
Dnes o 13:17

@patka06 Chúďa Alenka 🤣🤣🤣