Prečo má nepripája na wifi?

radlucka
8. jan 2023

Ahojte, prosím vás,stretli ste sa s niečím podobným? Dostala som nový mobil, Motorola e40 a je problém. Keď prídem napr. domov,kde máme wifi, vôbec ma automaticky nepripojí. A to by nebol až taký problém,ale nechce ma pripojiť vôbec,ani keď to manuálne zadám . Som z toho na nervy 🙁 ďakujem za každú radu 🙏

syslik81
8. jan 2023

mne to robilo u mamy ... nie a nie prihlasit ani sestru obe sme mali ine znacky telefonov .. nakoniec bolo treba volat tomu,co ma mama od nich net a oni to museli prerobit u nich -mali ta daco co to blokovalo

brembo
8. jan 2023

@syslik81 je MAC adresa. V smerovači,teda routeri sa dajú špecifikovať MAC adresi,ktoré sa budú môcť pripojiť. Keď sa tam pokúsi pripojiť iné zariadenie,bude mať zablokovaný prístup.

brembo
8. jan 2023

@radlucka buď zle nastavené parametre v mt alebo máte v routeri nastavenú bránu MAC adries.

brembo
8. jan 2023

@radlucka v rputery budete mať zrejme špecifikované MAC adresi-teda zariadenia,ktoré sa môžu pripojiť na router. Je to v nastaveniach routera.

uctik
9. apr 2024

@brembo najskôr alebo, na routri nieje nastavení dhcp server, čo sa bežne nestáva, potom treba zadat manuálne ip v nastaveniach telefónu, keď kliknete na danú wifi.