Pomoc s Instagramom

marekking
29. nov 2022

ahojte, na instagramu mi prišla správa že som bol obeťou pravdepodobne phisingu a je potrebne potvrdit svoju identitu.. ak dám potvrdiť vyskočí mi email na ktorý som vytvoril instagram dávno dávno .. je tam zadaný ešte starý pokec email ktorý som použil v minulosti.. podarilo sa mi na ten email v pokeci aj prihlasiť ale žiaden mail ohľadom potvrdenia identity z instagramu som tam neobdržal .. neviete mi poradiť niekto čo s tým? neviem sa bez toho dosť na svoj účet od instagramu .. ďakujem za každú radu

maranco
29. nov 2022

Niekto ťa nalákal na falošný web, ktorý sa podobá na instagram. Ak si sa tam "prihlásil" odovzdal si podvodníkom svoje heslo a môžu tak prevziať tvoj profil. Stále si treba kontrolovať adresu stránky kde s aprihlasuješ a neklikať na žiadne odkazy ale otvoriť instrahram zo záložiek alebo ručne napísať adresu.

marekking
autor
29. nov 2022

@maranco práve na takéto veci si dávam pozor .. nikde som neklikal a nie to ešte dával svoje prihlasovacie údaje.. každopádne instagram to asi roroznal že bol taký pokus nejakého toho podvodu tak mi to preistotu zablokoval .. horsšie je že na email mi nechodí žiadne heslo teda neviem aké heslo mám zadať na overenie že som to ja ..

bluemoon24
29. nov 2022

@marekking a od koho ti na instagramu prisla ta zprava? Od Mety nebo uzivatele?

marekking
autor
29. nov 2022

@bluemoon24 takto mi to zobrazuje .. neviem :/

marekking
autor
29. nov 2022

@marekking Pomôžte nám potvrdiť, že ste vlastníkom tohto účtu
Musíte potvrdiť svoju totožnosť, aby sme vedeli, že tento účet vlastníte vy.
l*****4@p****.sk
Poslať potvrdzovací kód

ak dám ďalej potom mi vyhodi to vyššie napísane .. kliknem na poslať kod a vyhodi mi toto

Zadajte potvrdzovací kód
Zadajte 6-ciferný kód, ktorý sme poslali na
l*****4@p****.sk
Kód by mal doraziť do minúty.
Potvrdiť
Získať nový kód

no žiaden kód na tento moj stary email nepride je tam prázdna schránka .. ani v spame nikde

maranco
29. nov 2022

skús normálne cez web prehliadač otvoriť stránku https://www.instagram.com/ aby si videl aj adresu stránky a tam sa prihlásiť

zenulkaaa
29. nov 2022

blbost - nereagovat, neodpisovat. Mne sa to stalo pred pár dnami, vyhražali sa že ak neodpoviem, zmažu mi učet, ešte mali nick že instagram_helpcenter, ale celé to bolo čudne a zo zásady neklikam na podobne maily, linky, ani nič. Keby to naozaj bol niekto z intagramu, tak by to celé inak bolo sformulované.Takže podvod celé, len aby sa ti naburali do učtu.