Počúvali ste niektorá podcast na najmama?Čo si o tom myslíte?Ako môže niekto dostať šok z IUI jedine, že by sa bála, že sa to podarí a preto odmietla umelé Cely rozhovor bol zvláštny silou mocou sa potrebovala držať nad vecou.Naco umelo drží niekomu miesto v poradovníku, keď povedala, že možno si dieťa ani nezoberú.
Nepočuvala som... Ale ty si niekedy zažila alebo študovala druhy umeleho oplodnenia? Každá jej forma je zasah do ľudskeho tela a ak telo odmieta tuto jednoduchšiu formu, zle alebo vobec neprijme ine - komplikovanejšie.
Apropo, nehnevaj sa na mna, ale čo jej zavidiš? Nerieš druhych životy. Ak rozpravala taketo veci o sebe, tak preto aby povzbudila podobnych jej problemu a nie aby ju niekto hejtoval na MK
@monkasponka ja tiež napr pozitívne oceňujem že Jej muž Viktor otvorené rozpráva o mužskej neplodnosti
Mnoho ľudí automaticky bezdetnost a súvisiace problemy pripisujú zene, pritom to môže byt problém muža
Aj kedysi sa o ženách hanlivo hovorilo že sú jalové, ale nepoznám žiadne označenie pre muža
Ja som ho počula cely a veľmi sa mi to páčilo, všetko čo hovorila. Je to podľa mna veľmi múdra žena. A to aké má pocity je podľa mna úplne normálne 😆 Ved aj kopec žien ktoré normálne otehotnejú tak majú kadejaké pochybnosti počas tehotenstva…v procese adopcie to musí byt ešte horšie, čo ale neznamená že ak sa dostanú na rad nebudú vynikajuci rodičia. Alebo proste keď to naozaj príde, povedia si, že to takto necítia a život ide ďalej…nie každá žena alebo každý pár potrebuje dieťa na to, aby boli šťastní 😊
Ten podcast som počula ako asi všetky s ňou…
Tak po prvé, Adela sa aspoň nebojí “podpísať” pod to, čo hovorí, čo sa o tebe milá autorka povedať nedá…
Po druhé, absolútne sa nebála toho, že by to vyšlo, ale jednoducho poslúchla svoje telo…
To, že opísala svoje zmiešané pocity, keby im zavolajú, že pre nich majú dieťa je niečo zlé? Vieš koľko rodičov, čo čaká na adopciu má rovnaké pocity, len o nich nehovoria? Je to niekoľkoročný proces… emócie, aj životné situácie sa ľuďom menia za tie roky…
Moja teta čakala na dieťa 8 rokov…
Dokonca aj rodičia, ktorí čakajú svoje dieťa prežívajú rôzne strachy… či to zvládnu, akí budú rodičia…
A keby sa aj rozhodli, že dieťatko odmietnu (čo sa podľa mňa nestane a s Viktorom budú najlepšími rodičmi ever), nikomu miesto v poradovníku nedržia…
Adela je jedna skvelá rozhladená žena, ktorá má tak upratanú hlavu a hodnoty, že keby to malo viac ľudí, svet, modrý kôň, facebook, ale aj obyčajná jednota by boli lepším miestom!
Ja počúvam/sledujem rozhovory a podcasty s ňou a v každom jednom ma niečím pozitívnym, čo si od nej “vezmem” prekvapí 😊
Takže milá autorka, najskôr si “uprac” pred vlastným prahom a potom sa staraj do toho, kto sa dá a kto sa nedá oplodniť a prečo!
Pekný víkend prajem.
Nechaj tak a nesud.
Mnohe ženy ktoré požiadali o adopciu dieťa, prežívajú počas čakania na dieťa priam hotový koktejl emocii, od nedočkavosti, po odmietanie, cez pochybnosti a opäť bezhraničnou lásku k vysnívanému dieťaťu, opäť pochybnosti a tak dokolecka
Nikomu nedrží miesto, stáva sa aj to, že žiadatelia si to rozmyslia a odstúpia a znovu vstúpia do adopcneho procesu
Nejdú si kúpiť rožky do obchodu, idu si adoptovať dieťa a to je záväzok na cely život