Otázka na ľudí, ktorí majú 4ku

gta5man
10. nov 2023

Ľudia čo máte mobilného operátora 4ku, stáva sa vám že ak sa prepne pod Orange roaming tak vám vôbec nejdu dáta? Bohužial vyjadriť sa k tomu nevedia ani u Orange ani u 4ky keďže tvrdia že to má fungovať. Lenže v mojom telefóne chyba nebude lebo za 1 ak som v sieti 4ky tak mi to ide bez problémov. Za 2 vo viacerých telefónoch to bolo skúšané a vždy rovnaký problém: Jakmile skočí do Orange, dáta nefungujú.

dejka77
10. nov 2023

Mne sa myslim stalo aj to, ze som mala 4ku siet a aj tak mi nefungovali data. Samozrejme aj pri inych sietach sa mi to stava.

janocka
10. nov 2023

Moje deti maju 4ku a funguju im data stale. Mas v telefone zapnuty datovy roaming?

n3la
10. nov 2023

Ahoj, ano stáva sa mi to, ale väčšinou teda na miestach kde nie je dobrý signál ako pivnica, tunel, les a tak. Zatiaľ som tiež neprišla čo s tým :D

gta5man
autor
10. nov 2023

Áno roaming je zapnutý a stáva sa to len vtedy keď nabehne Orange. Ukazuje že 3G ale internet nefunguje.

Nebude to o signále. Ten je dobrý stále či som v orange roamingu alebo 4ke. Ale vždy len vtedy keď je roaming vtedy to nejde. Kým je 4ka vždy to išlo.

martina7578
11. nov 2023

Ak bývaš v meste, 4ka je super. Na dedinách funguje dosť obmedzene. Nič s tým nespravíš.

niekto2hy
11. nov 2023

@gta5man Pokial mas viac spotrebovanych dat ako 40GB,tak ti to v Orange nepojde-presiahol si limit.

niekto2hy
11. nov 2023

Sloboda dáta za 15 eur mesačne – 301 GB dát, po minutí 20 GB v 3G sieti Orangeu sa môže rýchlosť znížiť na 0,26/0,26 Mbit/s, reálne sa vraj rýchlosť spomalí až po minutí 40 GB

evkamotka
11. nov 2023

Ano nemam potom internet. Neviem preco

niekto2hy
11. nov 2023

Hlas ma na kazdej BTS mob.operatora prednost.

gta5man
autor
11. nov 2023

@martina7578 ani nejde o miesto lebo bez signálu nikdy niesom. Mimo mesta je roaming cez orange sieť, len proste nefungujú dáta.

gta5man
autor
11. nov 2023

@niekto2hy a tu je možno pes zakopaný. Orange si povedalo že v prvom rade vlastní zákazníci, štvorkári sú už takí druhoradí skôr takže hlas ešte pustia ale dáta akoby zablokovali, lebo keby to aj pomalšie išlo ale nejako by to išlo, lenže to nejde vôbec. Úplne ako keby boli vypnuté.

gta5man
autor
11. nov 2023

Keby aspoň narovinu povedali že pokial máte pokrytie 4ky tak vám dáta pôjdu, a mimo pokrytia môžete len hovory a sms. Ale oni tvrdia že v 3G sieti orangeu to má fungovať ale technicky to zabezpečiť nevedia.

gta5man
autor
11. nov 2023

Už jedine prechod do Radosti. Lebo čo iné?

niekto2hy
11. nov 2023

@gta5man Tak este raz. Hlas ma u vsetkych mob.operatorov,to je jedno aky prednost- Telekom,Orange,O2,4ka.Mozes si to vyskusat,ked ti nabehnu nove data - pripoj sa do Orange - data by mali ist a ked minies 20(40)GB tak nepojdu.

gta5man
autor
11. nov 2023

Ale nejdu nikdy. Od kedy používam 4ku to blbne. Jakmile je Orange 3G v momente nejdu a to je už toky tak. Tak ma to zaujímalo či da to deje len mne alebo to je bežné. Na zákazníckej podpore sa len vyhoárajú že oni nevidia žiadnu závadu atď. Ale mal som aj inú simkartu 4ky a to isté.

gta5man
autor
11. nov 2023

Ako keby nejako schválne orange blokoval dáta štvorkárom v ich sieti. Bezohladu na stav čerpania dát.

niekto2hy
11. nov 2023

@gta5man Napis podnet na SOI.

gta5man
autor
12. nov 2023

A vyhovoria sa… Alebo nechať ich tak a ísť do Radosti.

gta5man
autor
12. nov 2023

Lebo podľa zákona je to tak. Pokiaľ oni nejakú službu sľubujú a nemajú ju tak je to na podnet. Stačila by maličkosť a to uviesť: Dáta sú funkčné len v pokrytí našej siete, v roamingu môžete len hovory a sms. Tým by boli krytí. Tak isto ako keď vám obchod dá do schránky leták že bude v akcii nejaký produkt ale vždy je tam uvedené že len do vypredania zásob. Tým sú krytí že ak tam prídete a nenájdete to, tak máte smolu. Ak by to tam nenapísali, tak by išlo o zavádzanie zákazníka, čo už by niekto premotivovaný nahlásil na SOI.

Ale to sú naťahovačky, operátor by sa všemožne vykrúcal z toho. A nakoniec by to uhrali. Väčší trest pre 4ku bude ak zákazníci začnú prechádzať ku konkurencii a ako dôvod odchodu uvedú práve toto. Oni si to evidujú. Strata zákazníkov je to najhoršie.

dzt
12. nov 2023

@gta5man ja to isté, píše 3G a internet ani neťukne. Asi zmením operátora…

gta5man
autor
12. nov 2023

Práve okolo toho sa točíme či to nebude na strame Orange nejaká zákernosť že 4károm proste tie dáta nepustia.

dzt
12. nov 2023

@gta5man a v práci mám akože signál 4ky a internet ide tak, že skoro ani nejde 😂

rudk
12. nov 2023

4 ja?Ako operátor nič moc

gta5man
autor
12. nov 2023

Tak ja kým mám signál 4ky tak mi to ide bezproblémovo. Jakmile som v 3G orange tak nič.

Ja to volám že prázdne pripojenie. Ako napr. wifi vo vlakoch a autobusoch že dajú to aby to vyzeralo že woow ale reálne keď sa pripojím tak ukáže síce spojenie s routerom ale prehliadač nič nenačíta a aplikácie hneď hodia hlášku že nieje pripojenie.

dzt
12. nov 2023

@gta5man ale napríklad mama ma neobmedzený paušál (neviem ako sa to vola) a jej to funguje 🤷🏽‍♀️ Ja mám ten najlacnejší, možno preto nejde 😂

akvi
12. nov 2023

@gta5man presne, tá istá skúsenosť. Dokonca muž má Orange a tak sme skúšali, že či jemu ide bez problémov. A áno, jemu ide, mne sa 4ka chytí na Orange, ale to je tak všetko, dáta nejdú vôbec alebo strašne spomalene. Oni hajzli vedia presne, čo robia. Našťastie, v mestách je to bez problémov, problém je len mimo. A volania mi fungovali vždy.

niekto2hy
12. nov 2023

@gta5man Moze byt este taka vec,ze nie je volny slot na data v 3G.
@akvi To je tvoj pripad - po minutí 20 GB v 3G sieti Orangeu sa môže rýchlosť znížiť na 0,26/0,26 Mbit/s, reálne sa vraj rýchlosť spomalí až po minutí 40 GB.

akvi
12. nov 2023

@niekto2hy neminula som nič. A v živote som neminula snáď ani 1GB za mesiac , ja dáta potrebujem vo veľmi ojedinelých prípadoch a bohužiaľ, potrebujem ich práve tam, kde sa 4ka chytá na Orange. Je to ako píšem, proste Orange dáva prioritu inde, 4kari ho nezaujímajú.

gta5man
autor
12. nov 2023

@akvi to viem mimo mo nabehne orange sieť a volania sms idú len pri dátach sa to tvári že neni internet.

gta5man
autor
12. nov 2023

@niekto2hy presne tak, to čo si vravel o tom minutí paušálu je prípad akvi. Ale môj prípad bude ten slot lebo ako ináč vysvetliť že mne nikdy v orange 3G nekdu dáta, bezohladu na to v akom stave mám spotrebu. Mal som aj iné simkarty 4kové aj iné telefóny a vždy to bolo to isté. Jakmile naskočilo 3G internet nikde.