Objednávky z Číny

2. okt 2024

Dobrý deň, chcem sa spýtať ako je to momentálne s objednavaním z Čínskych eshopov, potrebujem niečo objednať z Aliexpresu ale počula som že sa bude dodatočne platiť clo... V minulosti som pár x objednávala z Aliexpresu a clo som nikdy neplatila

egonsk
2. okt 2024

zalezi od sumy.

hiro
2. okt 2024

1. Daň a asi aj clo ráta Ali 2. Keď už máš zásielku nad 150€ ako som mal minulý mesiac tak či je to +30€ alebo 33€ je šumafuk.

muchotrafka298
2. okt 2024

Mimo EU platis vzdy dan a clo az do sumy nad 150 EUR. Clo je 3-8 percent z ceny tovaru a rata sa tam aj doprava, ak je vycislena.
Vela predajcov na Aliexprese to robi tak, ze tie zasielky su prebalovane v EU (mne sa to viackrat stalo a zasielka prisla z Madarska) a tym padom dan a clo platit nebudes. Zalezi od konkretneho predajcu, mne raz spojili dokopy 3 objednavky a doslo mi to z Madarska kurierom vo velkej krabici.

hiro
2. okt 2024

@muchotrafka298 Tak ja som minule lúskal taký 600 stranový dokument od colníkov o druhoch tovaru a väčšina bola tak 1, 2, 3%
Čo sa týka prebaľovania v Maďarsku tak to je jedno, aj tak daň platíš už pri kúpe na Ali. Potom už jasneže neplatíš ďalšiu poštárom.