Objednávky z Aliexpressu

sarinka2012
21. sep 2021

Ahojte skúšala som hladať aj pod lupou ,ale poslednú tému čo som našla bola z roku 2020 a aj to na tému ako založiť konto. Moja otázka je trošku iná, z aliexpressu som rok neobjednávala, ale zachytila som, že malo dojsť k zmene preclenia a že sa za balíčky ešte na pošte dopláca ked dorazia. Prosím máte niekto realnu skúsenosť ? Objednávali ste si niečo posledný mesiac - dva, za akú sumu a kolko ste prípadne doplácali na pošte? Kamarát mi tvrdil ,že na pošte sa nedopláca, že daná suma je navýšená už obchodníkom, ale dotyčný si posledného pol roka nič neobjednal, takže rada by som vedela info zo skúseností. Veľmi pekne ďakujem za každú radu / postreh.

stanulienkat
21. sep 2021

Veru platis na poste. Ako by obchodnik riesil clo u nas?

nic0le
21. sep 2021

Doplácala som poštárke keď mi priniesla balík 3,20€ za cca 5€ blbosť z Ali....

kristina418
21. sep 2021

@sarinka2012 clo sa počíta od váhy mne napríklad teraz prišli nohavice a doplácala som 2e a keď mi prišli mihalnice tak nič som neplatila. Tak mi povedala poštárka že od váhy sa to počíta

sarinka2012
autor
21. sep 2021

@stanulienkat to isté som vravela aj ja, že nie je možné aby boli už sumy navýšené neviem si to predstaviť technicky, prosím nevieš radovo asi o aké sumy sa jedná? pomohol by mi realny priklad za balíček v akej hodnote balíčka sa kolko doplácalo. Je pravda že chcem objednať niečo, čo inde proste nedostanem, ale aj tak ak daná vec stojí 17 eur a ja mám ešte doplácať rádovo neviem koľko tak si kúpu podľa konkretnej sumy rozmyslím.

sarinka2012
autor
21. sep 2021

@kristina418 ach taak takže podľa váhy 🙂 ja som myslela že podla hodnoty 🙂 super dakujem to mi velmi pomohlo

falbala132
21. sep 2021

@sarinka2012 nie je pravda ze podla vahy. ale podla toho ci sa to precli v inom state alebo nie. baby tu pisali, ze pokial objedbnali naraz viac veci z ALI, spojili im to do jedneho balika v triediacom centre, preclili napr. v Belgicku a uz nic naviac neplatili.
ak nahodou ti to pride rovno z Ciny, poplatok je od 1.9.2021 poste 4 € + DPH v zavislosti od hodnoty.

nic0le
21. sep 2021

@sarinka2012 podľa mňa to je blbosť, že podľa váhy, lebo ja som doplácala 3,20€ poštárke za niečo čo vážilo minimum, boli to len také detské nálepky, v obálke.

falbala132
21. sep 2021

@sarinka2012 teoreticky DPH by si platit na SVK nemusela kedze Ali si to uz sam vyrubuje, ale ten poplatok urcite budes.

stanulienkat
21. sep 2021

@sarinka2012 ako pisu baby

sarinka2012
autor
21. sep 2021

@nic0le
@falbala132 jasné rozumiem, ja zvyknem objednávať take somariny do adventného kalendára čo u nás nemajú, ale nikdy mi to nespojili do jedného balika dokonca ani ked to bolo od totožného predajcu, každá somarika byť len maličká mi došla zvlašť a zase platič za malý fidget v hodnote 1,20 eur ďalšie 4 eurá - to sa už nevyplatí. prípadne skúsim pozrieť kto ponúka vačšie balenia roznych druhov toho čo potrebujem, ešte som poškulovala po adventnom fidget kalendári, čo sú veci ktoré fakt inde nezoženiem, tak tam akby som mamiesto 17 eur zaplatila 20 tak to prežijem, len sa bojim trošku väčšieho šoku na prepážke a dalších 30 eur za baliky im tam rozhodne nenechám.

falbala132
21. sep 2021

@sarinka2012 to spájanie balíkov funguje iba odkedy su zavedené tie poplatky.

kristina2412
21. sep 2021

Ja som nedávno objednávala balóny na oslavu
, neplatila som nič. Preclievali vo Frankfurte. Objednávku som mala len jednu.

inyx
21. sep 2021

zalezi aj velmi od predajcu podla mna, ja som si objednávala z ali uz po zavedení poplatkov, a nič som neplatila, dorucil mi to kurier, co som naozaj realne necakala 🤷🏻‍♀️

sarinka2012
autor
21. sep 2021

@falbala132 ach tak, oki, no tak asi mi ostáva len to skúsiť objednať a uvidím, pokial by sa jednalo o to že zaplatím do 10 EUR viac ešte zvlášt na pošte tak je to v poriadku, nakolko ako píšem, neobjednávam veci kvoli cene, ale tovaru ktorý inde nezoženiem, ale zase mám tiež svoj limit a ani za dané veci nie som ochotná zaplatiť desiatky eur.

sarinka2012
autor
21. sep 2021

Ďakujem dievčatá, vidím že skúsenosti su rozne, takže uplny obraz si neviem spraviť konkretne o mojej objednávke ale aspoň sa tu neskloňovali sumy 30-40 eur 🙂 a vyššie, tak to raz risknem a uvidím 🙂 určite sa nechystám objednávať za 100vky eur, ale do tých 30 eur mám vybrané veci, tak ak by som ešte prípadne do 10 eur na pošte doplatila to prežijem 🙂

tayla
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ivka21
21. sep 2021

@sarinka2012 DPH je už v cene tovaru zarátana, ale Slovenská pošta si este navyše účtuje poplatky a to je tých 2 alebo 4 e a od septembra by malo byt viac. Ja som ešte radšej neobjednávala. Aj keď by som už chcela aspoň ciapocky pre chlapcov

sarinka2012
autor
21. sep 2021

@ivka21 ja som teraz pozerala na podnet dievčat to poslanie a je to iné ako to bolo, evidentne to obchádzaju tým že to posielaju kurierom a dokonca je tam viac možností s roznym časom doručenia, asi sa nemožem spolahnuť na to že nepríde na 100% cez poštu ale skúsim to risknúť a uvidíme, poplatok do 10 eur by mi nevadil.

0silvia0
21. sep 2021

@sarinka2012 mne chodia zásielky stále, zatiaľ som nič nedoplácala. Obchodník to nejako odoslal zo skladu mimo číny, takže to prišlo normálnou poštou. Minulý týždeň prišli nejaké balíčky.

cippi
21. sep 2021

Funguje to a stale sa to oplati aj s danou oproti nasim cenam 🙂. Ja som myslel, ze prestanem po zavedeni dane, ale neprestal som objednavat 🙂). Niekde su sklady aj v Cesku, takze to pride behom par dni. Aliexpress to ma zaratane a zaplatene tu dan v cene uz, tj. s postou nie su potom trampoty.

beabelisova
21. sep 2021

@0silvia0 niektori predajcovia uz maju sklady v Europe, takze nie je problem, ono zevraj ked sa zmeni na Ali jazyk na cesky, tak ti tam aj ukaze, ze ci to chces zo skladu z eu a teda kde sa ten sklad nachadza 🙂

kristina418
21. sep 2021

@falbala132 mne bolo povedané u nás na pošte že podla váhy nehadam sa ale mne bolo tak povedané a bol pár centovy rozdiel v sume.

kristina1001
21. sep 2021

@sarinka2012 ja objednávam stále s Ali a musím povedať že mi od tejto zmení prišlo veľa balíčkou nikdy som však neplatila poštarke viac ako 2.5 neplatim za každý ale nieje to ani podľa váhy platila som clo napríklad za látkové čelenky ale neplatila sa prebaľovacia taška ja som zistila že tá suma čo sa dopláca ako clo je vtedy ak na colníci nemajú všetky údaje od dodávateľa ak musia nejaký údaj zisťovať tak dve eurá a za každý ďalšie dve eurá a vás už sa mi stalo že mi od úplne odlišných dodávateľov prišiel jeden balík že proste v jednom balíku boli ďalšie 4 veci čo som si objednala a vôbec nič som. Neplatila niečo mi prišlo kuriérom aj keď som si to nevibrala v možnosti a tiež som nič navyše neplatila tak ja neviem podľa mňa vtom stále majú chaos aj ty čo to vymysleli

marianna_peskova
21. sep 2021

Jeden balík som mala bez doplatku, za druhý som musela zaplatiť 2,30€. 🤷🏻‍♀️