Obchod Temu - recenzie

ollynka
20. okt 2023

https://www.temu.com/sk-cs/tricko-s-kocickou-a-...

pýtajú č.karty,...ako zistím, že je to legálny obchod&?

medyna
20. okt 2023

ja som objednávala, všetko došlo do 2 týždňov bez problémov

ingrid2304
20. okt 2023

@ollynka aj mne odtiaľ prišli nedávno veci bez problémov.

mima1608
20. okt 2023

Objednávam pravidelne, vždy všetko príde bez problémov. Dodanie väčšinou okolo 10 dní

veronikaszabova
20. okt 2023

@ollynka objednala som uz velakrat. Vsetko OK.

svetlonos
20. okt 2023

@ollynka
Akurat dnes sme temu preberali s muzom. Nainstalovanim ich aplikacie suhlasis s pouzivanim svojich dat ich dpolocnostou. Okrem toho maju moznost pomocou tej aplikacie sledovat i i e veci ako nsoriklad tvoju polohi, spavanie na nete atd.

blunka
9. nov 2023

Dievčatá prosím vás akým spôsobom prišli tie veci - slovenská pošta či inak ??? Ďakujem odpoveď mi to pomôže nakoľko od kuriera hociakého viem prebrať ale ak mi to poštárka nechá na pošte tak neviem sa k tomu dostať.

jakubkoanjelik
9. nov 2023

@blunka kuriér nosí balíčky

mima1608
9. nov 2023

@jakubkoanjelik
@blunka mne to už aj na pošte raz nechali.

jakubkoanjelik
9. nov 2023

@mima1608 ak ti to viezol poštový kuriér, tak ti to teoretický na pošte nechať mohol. Mne vozí tieto balíky tuším sps? Nechcem zavádzať, nie som si istá ktorá spoločnosť, ale kuriér určite.

aandrea9
9. nov 2023

@blunka kuriér SPS to vozí. Len žiaľ nepríde žiadna notifikácia kedy balík doručia. Iba volá kuriér, že za 5 minút je u vás.

aandrea9
9. nov 2023

@svetlonos no ale nemusíš si tu aplikáciu inštalovať ak nechceš 🤷‍♀️

ollynka
autor
12. nov 2023

Kúpili ste si niekto odtiaľ obraz na maľovanie podľa čísiel? Prišlo len plátno a neviem, na čo to natiahnem.

timqo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mato2412
26. nov 2023

Objednával som už asi trikrát, zakaždým prišlo v poriadku ale treba rátať s tým že niektoré veci môžu byť nižšej kvality - veď za to aj taka cena

viktoriademeterova
28. nov 2023

Dobrí deň má niekto skúsenosti aplikácia ktorú som si stiahla cez obchod play Tému🙂

mmiriamt
30. nov 2023

Ja neodporucam objednavat, mne prisiel iny balik s kopou sprostosti ktore som si neobjednala a uz 2 mesiace to s nimi riesim a peniaze doteraz nevratili

iwet9
5. dec 2023

a zaplatit sa to neda potom pri kurierovi ,ale len hned kartou ?

mima1608
5. dec 2023

@iwet9 len kartou vopred

iwet9
6. dec 2023

@mima1608 ANKO Už SOM ZISTILA

10adriana10
10. dec 2023

Dievčatá ja nemám dobrú skúsenosť s Temu .
Tovar mi prišiel rýchlo , všetko v poriadku . No po týždni od doručenia mi dnes stiahli z účtu 104e následne sa to aj stornovalo . Nepresla chvála Bohu platba . Nemusí to byť priamo ich vina , asi som mala smolu že sa nabúrali priamo na moju kartu . Ale dávajte si pozor 🙂

mima1608
10. dec 2023

@10adriana10 a to ako? Ja keď posielam akúkoľvek platbu, tak to musím potvrdiť buď cez SMS alebo Token aplikáciu, aby sa práve takéto veci nestávali. Inak aj tak najmä pri takýchto obchodoch preferujem PayPal. Istota je guľomet ☺️

10adriana10
10. dec 2023

@mima1608 práve preto mu to neprešlo , pýtalo potvrdenie a to nemal . Preto bola následne zrušená .

maranco
12. dec 2023

Čínsky on-line predajca Temu zaplavil internet aj sociálne siete: Ruky preč, varujú mnohí
https://zive.aktuality.sk/clanok/CinLbBU/cinsky...

Nejasnosti panujú najmä okolo bezpečnosti mobilnej aplikácie. Tu je však potrebné spomenúť, že do veľkých problémov sa dostala predovšetkým appka od sesterskej Pinduoduo, ktorú dokonca Google v marci tohto roka stiahol zo svojho oficiálneho obchodu. Oficiálnym dôvodom bolo, že obsahovala malvér.

Ten mohol ohrozovať bezpečnosť, resp. súkromie používateľov. Okrem iného mala aplikácia následne obchádzať bezpečnostné povolenia, pristupovať k súkromným správam, upravovať nastavenia v Android telefónoch či sledovať dáta z iných aplikácií v zariadení. Malvér bránil tiež odinštalovaniu appky.

Firma, ktorej stratégia je založená na tom, že predáva výrobky priamo od ich výrobcov bez sprostredkovateľov, bola obvinená aj z toho, že pri výrobe rôznych tovarov sa využíva nútená práca, resp. detská práca.

Ďalším faktorom je samotná spoľahlivosť obchodu.
Napríklad na stránke https://www.trustpilot.com/review/temu.com má Temu celkové skóre 3,2, pričom vychádza zo zhruba 11-tisíc recenzií. Paradoxné je, že najväčšiu skupinu tvoria veľmi pozitívne a naopak veľmi negatívne skúsenosti. Mnohí doslova varujú pred nákupom na Temu v štýle „nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kúpiť lacné veci“.

Upozorňujú napríklad na nedodanie tovaru, resp. príliš dlhé dodanie, či výsledný dizajn produktov – neraz sa výrazne líši od toho, ako sú propagované priamo na trhovisku.

vev82
12. dec 2023

@ollynka ja som to objavila asi pred mesiacom a uz cakam asi 6ty balik 😁vsetko max do 2 tyzdnov..ziaden problem..platim cez PayPal a posielam si to na odberne miesto Packety..za mna vsetko v poradecku

sedliacka1
18. dec 2023

@ollynka kupujem pravidelne, uz x kratdesiatky veci. Vzdy pride cca do 2 tyzdnov a presne take, ako ukazky. Kvalitne veci. Zatial jedna reklamacia za látku v hodnote 7€, kde mi do troch minut vratili 7€ na ucet, latka mi zostala bez nutnosti vrátenia. Reakcie okamzite. Za mna super. Usetrene desiatky €, ale zvyknem porovnávať co to stoji u nas. Niečo je lacnejsie, ale zase postovne to predražuje. A za napr.10 veci u nas z roznych shopov vsade postovne..... Tam je to na jednom mieste a bez poštovného.

kris_y
13. jan 2024

@vev82 prosím ťa, bez PayPal by si tovar neobjednala? Ja PayPal ešte nemám a ani ho neviem používať...ja som antitalent na tieto veci 🫣

vev82
13. jan 2024

@kris_y nie, bez PayPal by som ja osobne neobjednavala. Bud nakupujem na Ebay alebo Temu. AliExpressu sa vyhybam, mne sa zda ze sa neda platiť cez Paypal. Takze za mna len PayPal ..ale vzdy sa to da okaslat napr. zvlast kartou na platenie sprostosti cez net, kde si budes len presuvat male čiastky

ceresnicka111
20. jan 2024

Ahojte, ako je to prosím vás s oblečením? Objednávate? Alebo len doplnky do domácnosti. Myslíte že pri oblečení kde je písaná bavlna to bude aj ozaj kvalitnejšie? Lebo na fotkách tie veci vyzerajú super, mám sto chutí si niečo objednať len sa bojím co mi príde.

sedliacka1
21. jan 2024

@ceresnicka111 co som z tade kupovala bavlnene, boli tieto pyzamove nohavice pre pubertiaka, ktory hocico na seba neda. Ide ich zodrat. Super.
Ale pozor na ostatne veci, obrazky krasne, ale v recenziách kde davaju fotky co im prišlo (napr.saty) je to katastrofa oproti obrazku aj ked davaju 5 hviezd. Topanky super, tricka super ( vacsinou umelina ale prijemna na nosenie)
Ked pisu, ze bavlna, je to bavlna. Zatial co som kupovala.