Ahojte chcem sa opýtať čo mám robiť objednala som z eshopu floorwod nivelačnu hmotu 3 ks platbu som uhradila vopred 154€ . Lenže objednávku som Stornovala do dvoch dní od objednania. Prišiel mi email aby som im poslala číslo účtu na ktoré mi majú vrátit tu čiastku 154€ . Od vtedy nereagujú na žiaden email písala som im už asi 15 mailov. A volala som im nespočetne veľa krát vždy nedostupné,alebo nikto nedvíha. Prešlo už dva mesiace čo mám robiť? Nemáte s tým niekto skúsenosť.
@mia_von_prag a SOI vrátia peniaze?
Prestali ludom dodavat tovar niekedy v aprili, odvtedy uz len vyberali peniaze. Smola. Minuly rok este mali zopar zamestnancov, teraz uz asi ziadnych.
"zaměstnanci – průměrný přepočtený počet zaměstnanců během účetního období 4"
SOI nepomôže je to česká firma treba riešiť cez https://www.coi.cz/
@lienkara
Môžete skúsiť reklamovať platbu u čas v banke. Niektoré banky za túto službu berú poplatok a nemáte istotu, že sa Vám peniaze vrátia avšak za pokus to azda stojí.
@22abigail22 to sa používa ak nevieš komu pošleš peniaze (napríklad na interát), banka vyzve príjemcu aby vrátili peniaze, ak nevrátia tak ti dá údaje majiteľa účtu a môžeš sa súdiť
@maranco
Dá sa reklamácia podať aj keď dotyčný (platiteľ) zistí, že ide o podvod. Aspoň moja banka to
uznáva. 🤷♀️
@22abigail22 ale.tam asi tiež bude lehota nejaká.
@22abigail22 áno reklamáciu môžeš podať akúkoľvek, ale tá pri platbe na účet slúži skôr aby si zistila majiteľa účtu, ak ti dobrovoľne neche vrátiť a banka nemá naňho žiadnu donucovaciu páku, môže len pekne poprosiť o vrátenie
Iné je to pri platbe kartou tam má kartová spoločnosť "donucovacie prostriedky" zablokuje príjem ďalších platieb a obchodník si rozmyslí či chce prísť o platby kartou alebo to radšej vráti.
Ja si pre toto vždy objednávam veci na dobierku. Minule som rovnako dopadla s obchodom Jukki. Objednávala som si veci pre dieťatko, ale prebehla som si na nete recenzie a na zaklade nich som zadala platbu na dobierku. Veci nemám dodnes. Takže som dobre spravila.
@lienkara
Najlepšie bude keď sa zastavíte osobne do vašej banky nakoľko každá banka má svoje podmienky a postupy. Za pokus nič nedáte. 🤷♀️
Pane. Bože tak im napíš list na adresu nech reagujú a nech ti pošlú peniaze lebo pôjdeš na políciu. Ak nebudú reagovať na tu políciu ísť treba
Úprimne radšej si dávam platbu na dobierku vždy keď sa dá. A VZDY kontrolujem recenzie.
Pred online nákupom treba vždy čítať recenzie
Vyzera, že je to podvod, nekomunikujú.
Sťažnosť na SOI