Nemecký ebay - skúsenosti

bilancia
9. aug 2022

ahojte ,prosim vas, mate niekto skusenost s nemeckym ebayom? ako sa tam nakupuje? nasla som tam vec, ktoru zhaanam a uz sa nevyraba, len netusim ,ako sa tam nakupuje? zaregistrovala som sa, ale stale tam nevidim nejake tlacidlo na nakup. dakujem za infosky.

deedol
9. aug 2022

daj link na danu vec
niekedy sa da kupit rovno, niekedy si ju musis vydrazit, podla toho, ako to ma predavajuci nastavene.
inak kupovala som par veci a vzdy bez problemov.

bilancia
autor
9. aug 2022

@deedol je to tento ebay, ked kliknem na hocijaky inzerat, nevidim tam ani drazenie ani kupu, akoby sa dalo len asi napisat predavajucemu a dohodnut sa s nim? asi tak to aj bude

wade
9. aug 2022

@bilancia Toto nie je ebay, ale skor nieco ako bazos (inak o to meno sa prave sudia 🙂 )Tam obchodujes so sukromnymi osobami a dopravu / cenu atd. si musis dohodnut sama cez spravy. Nie su tam ale ziadne garancie atd. Ja to ale hodne vyuzivam (zijem ale v DE). Daj link na konkretny inzerat.

deedol
9. aug 2022

odtial som kupovala raz a je to uplne iny system ako ebay, presne ako pise @wade 🙂

olimuc
9. aug 2022

To čo si našla je bazár, ak sa to da poslať, nápis človeku, ze máš záujem, či ti to posle nadanu adresu a koľko by stalo postovne. Veľakrát som si nechala posielať veci (v rámci DE) ale stalo sa mi že aj niečo neprislo. Ale tu nie je žiadna zaruka ani nedostaneš peniaze naspäť. Teraz už sa dajú pridávať aj hodnotenia a podľa toho ako dlho je človek na ebaykleinanzeigen mozes usúdiť, či pošleš peniaze alebo nie …

bilancia
autor
9. aug 2022

@wade bohuzial ta vec bola nahodena a predana do par minut :( takze inzerat tam uz nieje , aj som tomu cloveku napisala, ale odpoved ziadna a inzerat predaný,takze nic uz, no škoda

bilancia
autor
9. aug 2022

dakujem vam pekne vsetkym za odpovede, takze uz viem, ze to je nemecky bazos :D

hiro
9. aug 2022

A co to bolo len tak pre zaujimavost? Pravy eBay ma vsetko 🙂

bilancia
autor
9. aug 2022

@olimuc a kde si mozem pozerat hodnotenia pri jednotlivych uzivateloch, pride mi to take neprehladne, nevidim tam pocty hodnoteni ani percenta

wade
9. aug 2022

@bilancia je to taká staršia platforma. Nie moc user friendly (úplná paralela s Bazosom). Ale moja skúsenosť - nikto ti to nebude posielať mimo DE. Chcú mať co najmenej starosti. Skús klasicky ebay.de. Tam je väčšia šanca.

yanni
9. aug 2022

To nie je ze "parvy a nepravy eBay". Ebay je pre vsetkych, eBay-Kleinanzeigen je venovany viac sukromnym osobam a je bez poplatkov. (tiez zijem v DE). Ale celkovo cez ebay uz nenakupujem, kedze sa vyskytuju dost casto podvody. Takze ja uz len cez regionalne popr aj celostatne FB a whatsapp skupiny .

olimuc
9. aug 2022

@bilancia napr tu, toto je moje konto. Každý kto kúpi, môže vybrať čo najviac ocenil. Ja som predala aj kupila. Či posielajú mimo DE neviem, ale myslim, že raz som nechala poslať niečo na Svk. No tu plati, kto prv príde berie. Skús willhaben.at … tiež bazos ale možno si to vieš vyzdvihnut