Názov filmu

annm81
17. nov 2022

Ahojte,

nevedel by mi niekto poradiť názov filmu, ktorý má minimálne 13-15 rokov (vtedy som ho videla, ale neviem, či to bola v tej dobe novinka). Bohužiaľ si nepamätám nielen meno, ale ani detaily filmu. Viem len, že šlo o ságu jednej rodiny, odohrávalo sa to v Španielsku alebo Portugalsku. Myslím, že tam boli tri generácie rodiny a zasadené to bolo do 20. storočia - určite to bolo aj v období nejakej revolúcie. Vizuálne bol film farebne ladený do veľmi teplých tónov. Nebol to nejaký súvislý príbeh, ale skôr chronologicky ladené scény zo života danej rodiny.

liz_lemon
17. nov 2022

@martinka17 tiez mi napadol Dom duchov, ale ten je z r. 93

annm81
autor
17. nov 2022

@martinka17 Ďakujem, ale nie to nie ono. Rodina z filmu, ktorý hľadám, bola chudobná. Teraz ešte uvažujem, či to naozaj bol Pyrenejský polostrov, alebo to mohlo byť aj niekde v Taliansku... Ale ďakujem aj preto, že si mi dala zaujímavý tip na niečo, čo si pozrieť.

annm81
autor
17. nov 2022

@moonlight1210 Nie, to tiež nie je ono. "Môj film" bol historicky situovaný viac k prvej polovici storočia. Ale ďalší dobrý tip, na film. Ďakujem

agajka22
17. nov 2022

ja si este spomeniem ja mam tieto historicke sagy rodinne najradsej,ale velmi by pomohlo aspon krajinu alebo aspon jednu scenu to by
si si hadam mohla pamätat

annm81
autor
17. nov 2022

@agajka22 Veľmi ti ďakujem za tvoju snahu pomôcť mi, i keď sa už začínam vzdávať, lebo nik ten film nepozná. Alebo si ho ja pamätám úplne zle? 🙂 Krajina bola určite nejaká južanská, a podľa mňa to bolo v Európe, nie v južnej Amerike. Tá južanská atmosféra bola podčiarknutá výraznými gestami postáv a tiež si z toho filmu vybavujem, že tam bolo stále teplo. Pôvodný jazyk filmu nebol angličtina. Viac mi do popredia vystupujú mužské postavy a mám pocit, že ústrednou postavou bol jeden chlapec, ktorého film sledoval od detstva po dospelosť. Určite tam v nejakom období prebiehala revolúcia (dosť možno niečo s fašistickým hnutím) a myslím, že sa ten chlapec do nej zapojil. Tiež si spomínam, že chlapec sa neskôr oženil a mal dieťa.

Nebolo tam veľa dialógov. Film bol dosť atmosferický a nesledoval nejaký podrobný príbeh, skôr vyjadroval nálady a atmosféru a to, ako bol ten chlapec unášaný historickými udalosťami okolo neho. Myslím, že chlapec mal dosť výrazné črty typické pre juh Európy (najmä nos).

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz