Zdravím. Chcem sa poradiť, možno má niekto s tým skúsenosť.
Pred 4 a pol rokom sme kúpili v NAY práčku. Zaplatili sme si aj predĺženú záruku o 3 roky. Takže práčka je ešte v záruke. Zmluvu o predĺženej záruke mám, je na nej aj číslo dokladu... ale nemám pokladničký blok. Bolo to kupované bez karty. Uznajú mi reklamáciu?
Neviem v čom je chyba, asi rozpadnuté ložisko.
@alienkami A ktej predlzenej záruke ste náhodou nespisovali nejaké papiere?
ja som riešila niečo podobné síce nie v Nay ale v euronics...tiež som mala predl.záruku...a ked sa pokazila kontaktovala som ich ,na čo mne bolo povedané,že to už neni ich záležitosť,že po uplynutí 2rokov(zakonom daná zaruka) uz to musim riesit cez poisťovňu.
Takze som prešla všetky tie papiere,.kt sme obdržali pri kúpe a fakt tam bola zmluva vlastne ako keby normálna poistka.
Bez problémov som ich priamo kontaktovala na základe vlastne tej našej zmluvy a oni už mi poslali priamo servisáka z BOSCH.
@alienkami ahoj, mne prišla faktúra na mail. Skús ten pozrieť.
@martina1201 to bolo tak narýchlo kupované priamo na predajni, takže faktúru v maili nemám.
Manžel písal priamo do servisného strediska, tak čakáme odozvu.
Podla mna s tym nebude problem. Pokial mate papiere a je tam aj cislo objednavky resp faktury, tak to im bude stacit, neboj. No daj vediet, ked vam poslu stanovisko, aby sme vedeli
Tak reklamáciu nám síce uznali, ale opravovať to nebudú lebo je to nerentabilné. Vyplatia nám zostatkovú cenu. Máme si prísť vyzdvihnúť na predajňu.
Manžel práčku otvoril a zistil, že by sa zrejme ani nedala opraviť lebo chyba je v zavesení bubna a ten by bolo veľmi komplikované vybrať (práčka plnená zvrchu). Keby to bolo ložisko, tak to opraví, ale takto sa to fakt neoplatí.
Ak vás zaujíma koľko sme dostali zostatkovú hodnotu, napíšem neskôr. Ešte to nevieme.
Práčka stála 279€ + predĺžená záruka 56€ a zostatková cena po 4,5 roku používania je... Tramtadadá... 124€
Som príjemne prekvapená. ✌️😎
@alienkami Pokladničný doklad nie je treba k žiadnej reklamácii. Stačí dokázať, že ste kupovali u predajcu, kde reklamujete. Tá zmluva by mala v pohode stačiť.