Ahojte, chcem sa opýtať, pokiaľ si niekto objednáva veci z ASOS a NEXT, ako je to s poštovným, CLO a DPH?
Čo sa týka ASOS, malo by sa platiť CLO? V určitých, ale starších diskusiách som našla, že posielajú zo skladu z Nemecka a CLO sa neplatí a dodanie (poštovné) majú zdarma, lenže ASOS je anglická stránka a predpokladala som, že tovar odosielajú z Anglicka.
Čo sa týka NEXT, v info o dodaní a platbe uvádzajú platenie CLO a doprava nad 20€ momentálne zdarma a pri vratkách treba posielať tovar do Nemecka, čiže ak posielajú z Nemecka, predpokladám, že CLO by sa platiť nemalo.
Má niekto REÁLNE skúsenosti s nákupom a prípadným vrátením tovaru?
Ďakujem za Vaše info a skúsenosti. 🙂
Dobrý, tiež často objednávam Next a clo som doteraz neplatila ani raz.
@feeewa ďakujem za pomoc 🙂 na stránke to majú sekciu poštovné a je tam info o clo, dph atď., ale možno to majú len z toho titulu, že posielajú do viacerých krajín v tomto prípade je potrebné zohľadniť kam si objednávam a či na moju krajinu sa CLO nevzťahuje, len som si to chcela preveriť od zákazníkov, ktorí majú reálne skúsenosti. 🙂
@lenka22031 ďakujem 🙂
Ak myslíš kvôli nákupu z 3 krajín, iba DPH sa platí do asi 160eur, clo a dph až nad túto sumu.
A práve to z kade je to odoslané je podstatné.
Ahoj, áno, Next posiela z nemeckého skladu. Vraciaš tiež do Nemecka, poštovné je podľa cenníka SP, čo je celkom dosť drahé.
ASOS
We’re taking every measure to ensure that your shopping experience remains unchanged. If you’re placing an order for delivery to an address in the EU, you won’t have to pay any new customs duties or import taxes, as we will ship to that address from our EU-based warehouse.
Objednavam uz roky z oboch a clo som neplatila.
@feeewa a zaplatila.
Skúsenosti mám len s Next, dopravu som mala vždy zadarmo, žiadne clo. No vrátenie tovaru je dosť drahé keďže to treba poslať do zahraničia na vlastné náklady.
Ja objednavam Next casto a v zivote som clo neplatila 🙂 aj som vracala tovar (nepamatam kam), ale normalne, zabalila balik, capla nalepku a poslala…