Prosím Vás tie ktoré nakupujete zo stránok:
Aliexpress
Wish
Shein a ďalšie podobné.
Poraďte mi chodí Vám manipulačný poplatok pošte?
Viem že od roku 2021 zaviedli toto potom sa to nejako menilo a neviem teraz aktuálne či stále platí ten manipulačný poplatok pošte.
Ďakujem.
Shein neplatis nic, ide to kurierom a tovar ma zaplatenu DPH. Nad 150€ by sa malo platit clo, brala som len drobnosti a teda nizka hodnota nakupu.
Aliexpress som platila jedinykrat, volala som na postu a aj tak to celkom nechapem. odpoved bola, ze zalezi, ako predajca vyplni formular. To uz ty nevplyvnis.
Objednávam z shein, nikdy som žiadne poplatky ani clo neplatila. Raz sme objednali s manželom okolo 200 e a nič sme neplatili. Balik ide s dpd
zo Shein sa neplati, ide to cez sklady v Europe
3× som objednal z Aliexpress odkedy zrušili bezdaňový limit 22€, pri kúpe tovaru máš uvedené že v cene je už aj daň. Nedoručila to pošta ale bežný kurér (zavolal že nesie zásielku), zásielka bola prebalená a zdanená v Budapešti.
@zoro9836 ked to tu citam, som z toho 2x zmatena😁 par zasielok prislo z HU, CZ, PL....ale nemohla som.si vybrat, odkial pojde tovar. Posta ano, no aj tak mi vsetko prislo ma postu, okrem elektroniky, ta jedina prisla kurierom (z Ali). A fakt len raz som platila 2€, ked bola nasa domovska posta zatvorena kvoli dovolenke😂 na tej poste, kam mi presmerovali balicek platia castejsie poplatok. Suvisi to? Alebo nie? Ale tak ja len par drobnosti objednavam, cize neskodujem. Skor keby radsej dodrzali kvalitu a nemusim spory riesit
@ddaassuullaa Keď si pozrieš kód na zásielke,tak na konci práve vidno krajinu, odkiaľ ti balíček prišiel,to je napr. to PL,HU,NL... atď.
Krajiny európskej únie,z tých sa neplatí colný poplatok. Takže keď si si nemohla vybrať štát odoslania,asi ten obchod posiela iba z jedného konkrétneho skladu.
@jaja20 ano totoviem,.lebo to vidim. Len pri objednavanych tovaroch som nemala noznost vyberu
@sisa7587 nenakupujte ani suprisimo