Nákup z Allegro

Včera o 20:08

Máte skúsenosti?
Kúpili ste niečo cez Allegro?
Hľadala som niečo pre deti a našla na tejto stránke.
Dala som doručiť kuriérom.
A platbu som vybrala prevod. Hneď ma to hodilo do mojej banky a cez mobil som sa prihlásila do internet bankingu a zaplatila to.
Teraz rozmýšľam či som nespravila hlúposť.
Ja som to chcela poslať kuriérom ale dobierkou len taká možnosť tam nebola.
Je to v poriadku ako som to zaplatila?
Nemôžu mi strhávať peniaze z účtu keď som to takto platila cez internet banking?
Bože dúfam že nie...

gribka1
Včera o 20:09

Allegro pl?

autor
Včera o 20:09

@gribka1 Ano

jana005
Včera o 20:13

Neboj, je to v pohode.
Je to niečo podobné ako mall.
Objednávala som odtiaľ zatiaľ dvakrát a všetko mi prišlo cca do troch - štyroch dní.

didaa
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
maranco
Včera o 20:14

Ak platíš prevodom na účet a vždy len cez stránku tvojej banky, nemôžu ti strhávať, lebo nemajú prístup k účtu, dostali len koľko si poslala.
Keď sa prihlasuješ do IB vždy si skontroluj adresu stránky či je to tvoja banka.
Strhávanie sa dá len pri platbe kartou, alebo ak by si povolila inkaso k bankovému účtu.

Tu je príklad na podvodnú stránku VÚB https://vub.potvrdenie.com/vub/ ak sa tam prihlásiš vykradnú ti účet.

gribka1
Včera o 20:15

Už som viackrát objednávala cez poľské Allegro a v pohode. Platba vopred, a prišlo čo malo. Nemaj strach.

autor
Včera o 20:16

@jana005 a @didaa Ste ma trochu ukludnili, nezvyknem takto objednávať. Vždy si zvolím kuriéra a dobierkou. Len tuto nebola taká možnosť.

autor
Včera o 20:19

@maranco Áno hodilo ma to na stránku mojej banky. Mám slsp.
@gribka1 Ďakujem.

jana005
Včera o 20:19

Len nabudúce, keď budeš objednávať cez nejakú stránku, ktorú nepoznáš, tak si najprv pozri recenzie na webe.
Lebo miesto tejto overenej stránky si mohla objednať niečo z podvodnej a prišla by si o peniaze.
Ale tentoraz nemaj strach, len nabudúce buď obozretnejšia

gribka1
Včera o 20:20

Ja sa priznám, že platby väčšinou robím z kreditky, nie priamo z účtu, ale aj tak sa nikdy nič nestalo.

autor
Včera o 20:24

@jana005 Radšej už nebudem nič objednávať, ja mám strach z takýchto veci. Len keď v obchode všetko nedá sa zohnať.
@gribka1 To je dobrý nápad len ja kreditku nemám. Mala som pred pár rokmi ale zrušila som to.

gribka1
Včera o 20:26

No tak si založ zadarmo iný účet a používaj ho na takéto nákupy. Aspoň ťa to nebude stresovať. Lebo tomu sa nevyhneš, keďže výber v obchode je obmedzený.

maranco
Včera o 20:36

Je dobré sa naučiť na platbu na internete používať jednorázovú kartu, alebo virtuálne karty kde nastavíš nízky limit a počas nepoužívania môžeš kartu zablokovať a odblokuješ až pred platbou

Ak to tvoja banka nepodporuje zriaď si ich bezplatne cez Revolut, pošleš si tam okamžitú platbu a platíš kartami Revolut.

Tak ochrániš svoj hlavný účet aj hlavnú kartu aj v prípade, že naletíš na nejaký podvod a nemusíš blokovať hlavnú kartu a čakať na vydanie novej karty.

rozculena
Včera o 20:40

kď nemáš kreditku,tak ako vyberáš peniaze? To chodíš do banky?

maranco
Včera o 20:44

@rozculena väčšina ľudí má debetnú kartu a nie kreditnú
Stav k 30.6.2024 na Slovensku bol 468 826 kreditných kariet a 5 530 059 debetných kariet, takže kreditných kariet bolo 8%

lucia245
Včera o 20:45

Všetko mi odtiaľ vždy prišlo, aj relatívne rýchlo. Dokonca som už aj vracala balík, na refundáciu momentálne čakám, uvidíme výsledok. Stránka je ok

deti95060810
Včera o 20:45

založ si účet napr. vo fio banke a používaj na tieto platby...

deti95060810
Včera o 20:46

mm odtiaľ bežne kupuje...do týždňa vždy tovar príde

maranco
Včera o 20:50

@rozculena dúfam že nevyberáš peniaze z bankomatu kreditkou, lebo je tam drahý poplatok a hneď nabieha úrok, nemá bezúročné obdobie ako pri platbe kreditkou

barbie2023
Včera o 20:53

V pohode. Ja som odtiaľ raz objednala a prišlo všetko v poriadku.

gribka1
Včera o 20:53

@rozculena Ty myslíš debetnú.

lucia13022023
Včera o 21:12

Ja som odtiaľ objednávala 3x, z toho raz to prišlo hrozne zabalene. Ale inak v pohode.

sonulka81
Včera o 21:26

Ja som 3x behom 2tyzdnov

rozculena
Včera o 22:05

@maranco tak chápeme sa,nie? Ide o to,že ako sa dostane k svojim peniazom.lebo ja by som sa nedostala,u nás pobočku zmenili na bezhotovostnú,ani výber,ani vklad a po roku pobočku zrušili úplne.SLSP bola posledná banka v našom meste,predtým tu bolo všetko možné....Sme mesto s viac ako 10 000 tisíc obyvateľmi a nemáme banku🙄
Nemám kreditku.

rozculena
Včera o 22:07

@gribka1 autorka píše kreditka,predpokladám,že myslela debetnú.ale nejako neodpovedá

earlgrey
Včera o 23:24

Nabudúce objednaj cez allegro sk a tam máš možnosť aj dobierky 😉 ja často objednávam, od poľských predajcov a vždy len na dobierku. Vlastne z každého eshopu si dávam dobierku, kde nie je možnosť dobierky, neobjednávam 😉