Nákup Aliexpress - clo

laura222
29. dec 2021

Ahojte, ako teraz funguje nakup z aliexpres. Zvykla som deckam kupovat rozne nalepky, hracky a naposledy odo mna za 2e nakup vypytai na poste clo + 2e manipulacny poplatok. Viem niekde na ali vyfiltrovat aby mi davalo len ponuky kde uz je clo zahrnute v cene alebo budem musiet za kazdu nalepku z ciny behat na postu? Dakujem za skusenosti

hazelgracegus
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
janinka007
29. dec 2021

DPH, nie clo. Clo sa platí od 150€. Pri tovare máš napísané Price includes VAT, tam je DPH zarátana, ale aj tak keď ti to príde, platíš poplatky našej pošte, minimálne tie 2€

nikkya
29. dec 2021

Mne chodia balíky každú chvíľu buď poštou alebo kuriérom a zatiaľ som neplatila nikde nič ale čo čítam tak za niektoré sa platí tie 2€ ale nie za všetky 🤷

sparrows
29. dec 2021

Ja som vždy musela zaplatiť cca 2€, keď balíček prišiel na poštu. Nejaký poplatok pošte 🙄. Ale pokial je balíček malý a zmestí sa do schránky, tak by si nemala nič platiť. Ja som tiež neplatila, keď mi prišli menšie veci. Je to aj o šťastí 😂

heln
29. dec 2021

@laura222 ahoj, vygugli si navod ako objednat z europskych skladov, je to tam podrobne, treba si navolit zem dorucenia cechy a dat normalne slovensku adresu. urobila som tak skusmo a prislo mi to pekne do schranky.

inyx
29. dec 2021

@laura222 mne chodí každú chvíľu niečo, no platila som len raz poplatok pošte.. naozaj je to aj o šťastí :D

janinka007
29. dec 2021

@sparrows není pravda. Synovi došiel balíček asi 10x10cm a musel zaplatiť 2€

damiana1992
29. dec 2021

Vidím ze u každého inak.. Ja som začala znova objednávať a doteraz mi prišli nejaké 4-5 balíky, všetky do schránky a 1 kuriérom, tiež som neplatila žiadne peniaze navyše *klop klop 😅
Ale frajer raz objednal zo zahraničia uciacu vežu a došiel mu malý kompas 😂😂 cize predajca ho ojebal a za ten malý kompas ešte doplacal cca 2,60 na poste🤷🏽‍♀️

sparrows
29. dec 2021

@janinka007 ako som povedala, je to aj o šťastí. Nie je to 100% určené, že budeš alebo nebudeš platiť. Uvidíš, až keď dostaneš balík

laura222
autor
29. dec 2021

No je to cele divne ja som mala objednavku incl.VAT a napriek tomu dom platila na poste. Boli to detske nalepky ktore sa bez problemov zmestia do schranky. Postarka je v pohode takze podla mna vsetko zadrzia na poste aby z toho mali peniaze

madeline1
21. apr 2022

je možné, že sú tam tie niektoré veci tak lacné??? Pár EUR to čo stojí u nás desiatky alebo stovky EUR? Je cena pri platbe kartou cez aplikáciu finálna alebo treba čakať aj iné poplatky pri prevzatí tovaru?

nera738
Odpoveď bola odstránená
Zobraz