Ahojte baby, žienky, dievčatá.... možno to sem nepatrí ale potrebujem radu niekoho kto sa naozaj vyzná. Totiž ide o to píšem knihu a už niekoľký raz sa mi všetko zaseklo a odmieta sa mi to spustiť, katastrofa. Mám Microsoft Word ale nejaký iný typ alebo čo, ja neviem. Keď to chcem otvoriť otvorí to cez prehliadač nie ako kedysi v počítači bol program, cez ten som to otvorila, napísala a bolo. Prosím však mi niektorá viete pomôcť?
zn. zúfalá nádejná spisovateľka
Kúp si Office a máš po probléme. Keď píšeš knihu,tak je to nutnosť. Neviem si predstaviť aktívne písať na nejakých posťahovaných wordoch.
9 programov a online aplikácii na písanie kníh a kreatívnych textov
https://www.umeniekreativity.sk/programy-pisani...
V čom písať? https://greenie.elist.sk/chcem-vydat-knihu-v-co...
@maranco Dakujem ešte raz, idem to skúsiť a pozrieť že či sa to dá potom nejako zálohovať alebo uložiť
@koniarova nooo u mňa je to tak že síce mám rozpísanú tú knihu, napísané v zošite námety na dalšie kapitoly ale nie som aktívny pisateľ preto sa mi to zdalo moc tých 99e ale teraz pozerám že na mesiac je to 10e tak by som to mohla mať ako motiváciu lebo aj na vydanie knihy budem musieť asi niečo investovať
Samozrejme ak sa toho dožijem, lebo píšem od leta ale vyše mesiaca som teraz nepísala lebo sa toho nakopilo...choroby škôlka práca a jedno s druhým. Konečne mám voľno tak to chcem využiť kým ma tá chuť písať neprejde úplne.❤
Ale zrovna ked som sa do toho pustila notebook sa mi zbláznil a stále mi to hapruje seká, presúva, vymazáva....ale to môže byť asi aj tým že aj notebook už je starček.
@romcix213 prave preto spisovatelia nedaju dopustit nad pero a papier, alebo klasicky pisaci stroj ;) Ale inak ak ti mrzne celkovo NTB, tak sa ti zrejme prehrieva, to by bolo ho dobre nechat v servise precistit a prepastovat, lebo kazdy co ma uz 7 rokov a viac je na to zrely, aj ked by doteraz sedel v policke nepouzivany (zivotnost teplovodivej pasty je max.7 rokov, realne tak 5, potom uz prudko degraduje kazdym rokom)
@egonsk ja mám pár kapitol aj na papieri ale mne sa lepšie píše takto na klávesnici, hoci aj ten písací stroj neznie zle a nad tým servisom som nerozmýšľala, musím sa spýtať známej, jej muž má servis mobilov a notebookov
@stellarphoenix práveže ja mám s tým celkovo problém, lebo mne to nejde otvoriť v počítači iba v prehliadači. Ale skúsim to pozrieť.
@stellarphoenix nie kazdy pouziva office365, iked to je snom microsoftu. Pre domacnosti existuju aj skolske verzie, ak ma skolaka, tie su lacne. A pokial to chce pouzivat cisto na text, bez potreby tomu davat nejake formatovania lepsie, tak to aj wordpad absolutbe splni tento ucel a nemusi nic instalovat, ani kupovat 🙂
@stellarphoenix práve som zistila že v pc nie je pred dvoma rokmi mi museli komplet resetnúť notebook a nedávali mi ho tam lebo v tej dobe som mala svoju školskú verziu zo strednej.
@egonsk školáka nemám doma, iba škôlkara, ten wordpad som skúšala ale to je bez možnosti uloženia, neviem prečo
@stellarphoenix ved pise, ze otvori sa jej cez prehliadac, takze asi online verzia, ktora sa jej na test nahodila.
@romcix213 ja som uz po uspesnom vydani.ale povzbudzujem ta neinvestovat nic okrem casu,namahy a toho Officu🙂tebe maju platit,nie ty im..asi si to aj tak myslela.a teda,k tomu praktickemu-ZALOHOVAT aspon na troch zdrojoch(USB,OneDrive,Externy disk,cokolvek)
@zuzinabila Dakujem za motiváciu, myslela som hlavne to uskladnenie a obal knižky a aj to že zainvestujem do nového zariadenia, ak to nepôjde skúsim to cez e-knižky a uvidíme, najprv to musím odpísať samozrejme
@romcix213 jasné. držím palce.
zadarmo je openoffice, stiahnes, nainstalujes a pises... absolutne ms office uz neriesim a jeho nove a online a kadejake verzie. Ak mas spomaleny pocitac, duplom starsi, treba ti tam spravit poriadok a odinstalovat co ti netreba, pozriet aj parametre, napr.novy office urcite ma viac poziadaviek ako stary na vykon. Ja som zrusila v starom notebooku (pouzivame ho sporadicky, na take bezne veci prehliadac, pisanie, video) aj samostatny antivirus a vsetko, co som nepouzivala, lebo ked sa to akutalizovalo, tak to totalne spomalilo pc. Mam tam zastavene aj updaty windowsu (napr. nenainstaluje nove verzie), vsetky nepotrebne procesy beziace na pozadi vypnute.
@simca06022011 toto by som mohla skúsiť, aj tak mi tie aktualizácie všelijaké lezú na nervy a odinštalujem odtiaľ všetko čo nepotrebujem a takisto fotky ktoré tam mám,lebo to mám také zálohovanie,keby sa s mobilom niečo stane ale neviem si predstaviť že by sa prepol ako pred troma rokmi,nešiel zapnúť a jediné riešenie by bolo úplne všetko vydeletovať aby mi tam nič neostalo,no hrôza...
vyskúšam to pozrieť a čo mám navyše a nepoužívam dám preč a asi aj ten ms Office,načo mi tam bude keď to aj tak blbne,no nie?
Určite... zbytočne keď to nefunguje, má zálohovanie ja používam externý disk. Na druhej strane ak máš uloženie dokumentov urobene tak ze ti idu na disk riadny v PC tak zvyčajne sa to nevymaze len tak ľahko, ak sa nepoškodí priamo disk tak tie dokumenty z tade dostanem. Ale teda.. externé zálohovanie mimo PC je pre mňa nutnosť:D
Co sa týka pc nemusí byť prázdny, ale programy ktoré bežia by mali byť využívané, často sa na pozadí zapne kopa procesov a všetko sa spomaľuje. Čím novší software tým väčšie požiadavky ma na parametre pc
@romcix213 skús použiť google dokumenty, alebo LibreOffice
https://sk.libreoffice.org/