Mamička na Facebooku, ktorá skenuje kozmetické produkty

2. jún 2024

Ahoj, pred pár dňami som videla na FB video, kde jedna slovenská mamička skenovala detské produkty používané pri prebaľovaní a známkovala ich podľa zloženia, napr. Sudocrem vraj obsahuje ropu a je karcinogénny pre deti atď. Neviete poradiť meno mamičky?
Ďakujem 😊

naatty10
2. jún 2024

Emma Luknarova 😇

autor
2. jún 2024

@naatty10 Našlo mi na googli iba jej tiktok videá, to si neplánujem inštalovať, škoda, predtým som ich videla na FB 🙂 aj tak ďakujem

naatty10
2. jún 2024

Aha tak prepáč ja som to zazrela na instagrame konkrétne to video 😇

egonsk
2. jún 2024

sudocrem zlozenie: Oxid zinočnatý, benzylalkohol, benzyl benzoát, benzyl cinnamát, lanolín (hypoalergénny), neaktívne zložky: čistená voda, tekutý parafín, parafínový vosk, včelí vosk, mikrokryštalický vosk, benzoát sodný, linalyl acetát, propylénglykol, glykol, kyselina citrónová.
No je to mix latok, ktory ma za ucel vytvorit maglajz obsahujuci oxid zinocnaty, ktory pozitivne posobi na zapareniny a dalsie pomocne latky vytvaraju sprievodne podhubie, t.j. aby to nemalo bakterie, aby sa to lahsie vstrebalo, aby to hydratovalo, aby to nesmrdelo, aby to nebolo moc tekute, aby to nebolo moc huste, aby sa to neoddelovalo na zlozky a aby to vedelo posobit aj cez pot... 😁
Kazdopadne Sudocrem je je No.1 na zapareniny a vpodstate staci vacsinou iba raz a za par hodin je koza ok.

rozculena
2. jún 2024

neobsahuje ropu,obsahuje parafín.........Parafínový olej je špeciálny druh oleja, ktorý sa získava z ropy a má veľké využitie predovšetkým v kozmetike. Často sa taktiež označuje ako olej minerálny, jeho INCI názov je Paraffinum Liquidum, je to kvapalina bez farby a zápachu.

sense
2. jún 2024

Stiahni si appku Yuka a môžeš skenovať... Možno sudokrem nenájde.. Ale nskde kopec inej kozmetiky

autor
2. jún 2024

Ďakujem za info všetkým 🙂 popozerám to (len mi zarezonovalo v hlave to, že krém, ktorým sú natierané asi všetky riťky, je podľa nej karcinogénny, tak som to chcela ešte raz nájsť)

monsterablue
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
cimage
2. jún 2024

Tiez som to videla a pamatam si, ze weleda ta fialova je najlepsia a aj ta nechtikova. My sme ju pouzivali najviac. Sudokrem som ani jednemu dietatu nedavala.

hanav333
2. jún 2024

Ahoj, 🙂
mnohé detské produkty (nielen kozmetické) obsahujú zložky absolútne nevhodné pre dospelých nieto ešte pre deti. Všeobecne bežne predávaná kozmetika obsahuje hormonálne disruptory, konzervanty a podobne.
Kto nerozumie chemickému zloženiu nemá šancu po prečítaní zloženia zistiť či je produkt škodlivý. Existuje množstvo aplikácii kde stačí oskenovať kód produktu prípadne len ho v nej vyhľadať a vieš sa dopátrať zloženia a jeho škodlivosti. Odporúčam napríklad INCI BEAUTY. Sú v nej takmer všetky bežne predávané produkty na Slovensku.
Toto je napríklad zloženie Sudocremu. Čím nižší počet bodov, tým je výrobok horší. Jednotlivé zložky sú tam presne popísané a vysvetlená ich škodlivosť.
Existuje množstvo non toxic alternatív. Stačí pohľadať. 🙂

cecilia29
2. jún 2024

@hanav333 jej ,super. Presne toto som hľadala, keďže človek má z tej pozmetiky zmätok. Ďakujem 🙂

autor
2. jún 2024

Ďakujem, super, že aplikácia ukazuje aj alternatívy, človek si vie vybrať, napríklad weleda fialová 9eur za 50ml a babylove krém 2.50eur za 150ml 🙂

hanav333
2. jún 2024

@cecilia29 @autorka Rado sa stalo. 🙂

janababana
3. jún 2024

Skus aj appku INCI Beauty, tam tiez vies pozriet zlozenie a aj “vysledne skore” vacsiny kozmetiky

egonsk
3. jún 2024

@hanav333 BHT - butylhydroxytoluen a BHA - butyhydroxyanisol, som ja v zozname latok zlozenia nevidel. Takze je otazne do akej miery su tie info skutocne pravdive, resp. spravne (zlozenie).

egonsk
3. jún 2024

@hanav333 a este taka perlicka, ze multivitamin CENTRUM obsahuje BHT a Aspartam, cize zdrave mňamky, ktore ludia davaju aj detickam na posilnenie imunity, ved i reklama ich odporuca 😁🤪

hanav333
3. jún 2024

@egonsk Tých Sudocremov je viacero druhov napr. Multi Expert, Antiseptic Healing Cream, Skin and Baby Care Cream. Môžu sa preto zložením mierne líšiť. Preto v tej aplikácií treba hľadať podľa fotografie, názvu alebo oskenovať kód produktu.