Dnes ma inšpirovala téma s fotkami tak sa teda pýtam zberateliek fotiek kam ich ukladáte ? Aby boli bezpečné pred zneužitím a zároveň nehrozilo že sa vymažú. Pár stoviek som už stratila na SD kartách tým že sa mi vymazala celá pamäť karty (viac zlých skúseností s SD kartou). Mám ich zatiaľ na Google drive. Ale vždy je to len na internete. Externý disk mi tiež nepríde ako super riešenie keďže aj ten sa môže poškodiť alebo zmazať. Čo poradíte ?
@sunny8 mam externy disk. Manzel ide na google photos.
Aj my používame externý disk 🙂 fotky máme uložené v počítači a zároveň aj na externom disku, ak sa moc obávaš straty (samozrejme aj pri externom disku je riziko),tak zálohuj ešte na jeden externý disk🙂
U vsetkych externych zariadeni je riziko, ze sa stratia alebo poskodia. Mozes to riesit duplicitnym (alebo aj viacnasobnym) zalohovanim na roznych nosicoch (usb, sd, cd, ext. disk) a nielen na jednom. Ak ta tato moznost nelaka, tak ostat pri internete, pripadne platenych platformach ci inych cloudoch. Taktiez ak mas dostatocne velky disk tak na pc, ak sa mu nieco stane, vacsinou sa daju este vytiahnut veci z hard drive (pozn. ukladat na C:drive). A samozrejme je tu este stara klasika, vytlacit ;)