Irónia v diskusiách

7. júl 2024

Dnes ma zaujala jedna vec. O dvojakom metre na zeny/ matky a muzov/otcov nejdem hovorit. To si asi vsimla vnimava vacsina, ktora netrpi pokrytectvom.

Ale…

Casto sa tu objavuju diskusie ake su zeny zle na seba vo forach a ze by sme sa mali podporovat. Ked nejaka da sniehobiely test a pyta sa ci niekto vidi dve ciarky, vzdy sa naujdu ustipacne (ale casto trefne) komentare a zeny ktore tie komentre odsudzuju. Argumentuje sa tym ze komentujucs by mala byt viac empaticka a nevie cim si autorka danej diskusie prechadza. Stale sa apeluje na to aby sme sa podporovali, boli k sebe citlive, hovorili si len cukrikove reci, aby sme sa vsetky lubili, drzali si pasticky a posielali srdiecka. Treba mat pochopenie a s takou zenou jednat v rukavickach.
Nasledne sem napise ina zena iny problem. Tam si kopa komentujucich neberie rukavicky. Ako asi myslite, ze sa citi autorka ked jej splechnete ze ju muz urcite podvadza, ze ma za muza debila, kretena a podobne tituly, ze je chudera zufala lebo si s takym robila dieta, ze sa ma rozviest atd.
Priznavam byvaju tu temy kedy mi padne sanka nad spravanim partnerov a manzelov ale potom je tu aj kopa takych “light” problemov a aj tak vacsina diskutujucich sem hodi naklad autorovi. Ako myslite ze je takej zene ked jej napisete ze ju muz podvadza? (Pritom je to len vas tip). Ako by sa vam citali take vety? Ako si vobec dovolujete od stola take nieco inej povedat? Mimochodom v davnejsej diskusii vacsina zien uviedla, ze by o nevere podvadzanej/podvadzanemu nepovedali. Preco tu uz ta podpora nie je? Uvedomujete si aky klin vrazate do inych vztahov? Preco tu ziadna nepovie “neboj sa, nemusi to byt take cierne ako to vyzera, vsetko sa da vysvetlit”?

Dakujem za kazdeho prispevok do diskusie.
Zvazovala som ze sa aj podpisem ale nechcela som aby vas nazor bol ovplyvneny mojim nickom, ktory je dost znamy.

janai1
7. júl 2024

1. ľudia v dnešnej dobe už nezvládajú základné veci. Nevedia si vyhľadať informácie, prečítať si letáky, otvoriť mapy, Google. Jednoduchšie je to napísať na koňa, však niekto mi to strčí pod nos.

2. celý kôň je brutálne zameraný proti mužom. Najlepšie by bolo keby ani nedychali, nehovorili, nehýbali sa bez dovolenia.

diewcatqoo
7. júl 2024

Toto je anonymne forum, kde si kazdy moze pisat, co chce. Ak raz zalozim nejaku temu, musim ratat s tym, ze nedostanem len srdieckove odpovede, ale ze sa tu najdu aj ludia, ktori budu ironicki, utocni alebo ktori uz apriori nebudu so mnou suhlasit, lebo su nasrani a chcu pokazit naladu aj niekomu inemu. Ak mam s tym problem, nebudem riesit svoje sukromie zakladanim tem na anonymnom internetovom portali. Easy.

barka1
7. júl 2024

Doporučujem brať celé toto fórum s nadhladom.
Ak si niekto nechává "vrazat klin" do svojho vztahu len preto, že to napíše niekto na internete, je jeho velký problém.
Chorá doba, ludia stracaju zdravý rozum a vlastný usudok a všetko na webe považuju za písmo svaté....

jamimo
7. júl 2024

ja osobne si myslím, že témy sa tu recyklujú podľa ročného obdobia a irónia je reakciou na to, že niekomu už hlava neberie to, ako sa môže niekto na "také niečo" opýtať...Napr. zachytila som kritiku na diskusiu kde sa žena pýtala či dieťaťu obliecť pančušky v septembri do škôlky. 🤷‍♀️ Alebo zjavne negatívny tehotenský test a žena sa pýta či je tehotná... Ja si možno tiež niekedy pomyslím svoje, ale pohladkám obrazovku a idem ďalej. Za totálny vrchol pokladám ak žene naložia aká je sprostá, ak žije s alkoholikom, násilníkom... Je na 100% isté, že tá žena (obeť) to vie. Netreba ešte do nej kopať. Nie každá, ktorá kladie otázku má mentálnu kapacitu, odvahu, možnosti ujsť, veci zmeniť.
Apropó, každú internetovú diskusiu treba brať s rezervou (teda aspoň ja si nevzťahujem veci na seba).... nikdy nevieme kto s akou kapacitou sedí na opačnej strane klávesnice. I keď... je to celkom dobrá vzorka 😉
PS: Myslím si, že hot hot témy ako nevera, extra svokra, lakomý manžel, a podobne sú tu zakladané zámerne aby MK žil 😄

barborachors
7. júl 2024

Hlavne je tu vela troliacich tem, iných vymyslenych tem a temy písané doslova od a po z, co uz odzneli pred polrokom.
Tak ja som tu uz par tém napísala a nikto sa do mňa nenavazal, praveze mi bolo aj dobre poradene. To skôr ja sa navazam, resp som kritická, lebo mi rozum sa zastavuje pri niektorých temach - nechá sa bit manželom/druhom, má decko a je z toho hotová, podvádza ju muž a aj tak je s ním at atd. Nehovoriac o finančnej a inej gramotnosti atd. A to sa veľakrát zdrzim komentára, lebo uz ani nevládzem reagovať ako su niektoré príspevky kol do kola to isté.

barbora0308
7. júl 2024

Suhlasim s @barka1 ... toto je tu diskusne forum a nie psychologicka poradna odbornikmi. Mozes sa tu poradit, vyziadat nazor cudzich osob, nezainteresovanych ludi, ale to je asi tak vsetko. Ja zase nechapem, ako moze niekto brat MK tak vazne...ja sa tu chodim rozptilovat na rodicovakej a to je asi tak vsetko 😅.

zuzanita1609
7. júl 2024

Veľa krát vedia baby, žienky z koníka poradiť, povzbudiť,len sa ozaj netreba pýtať hlúposti,typu ,môžem v tehu...,môžem otehotnieť keď...,už vám došla tá a tá dávka...(aj keď chápeme,že nie každý vyrastal v normálnej, bežnej rodine s bežnými problémami). Veľa krát sa tu zasmejeme z chuti, veľakrát sa tu bude riešiť niekto a bez neho,ale naozaj, celé sociálne siete,aj koník treba brať s rezervou a zobrať si len to,čo pomôže,aj kritiku,to nevravím,že nie. Dakedy trochu ohľaduplnosti, dakedy viac humoru,dakedy viac zdržanlivosti ,aj kritického myslenia, empatie. Asi každá/aj každý (sú tu aj páni,oteckovia) si tu zažila z chuti smiech,aj hnev,aj výsmech. Poďakovať, poprosiť, pochváliť sa, zdieľať radosť,aj starosť,úprimne sa zasmiať,hlavne poradiť - ženy ženám,na to bol modrý koník vytvorený,si myslím .A nebrať si všetko negatívne osobne, sú to iba písmená , ktoré sa dajú vypnúť kedykoľvek 😏.

sisa_s
7. júl 2024

Dnes su tu same moralizujuce temy, ake su zeny na MK hnusne, neempaticke, neviem ake 😀 nuda v nedelu?

moonlight1210
7. júl 2024

Pretoze v realnom pristelstve to ma fungovat tak, ze ako prvy krok sa nadava na toho kretena, zradcu, debila, ako len mohol take daco urobit.
Ako druhy sa podpori: neboj, zvladnes to, prezijes to, prejde to, urovna sa to, bude to dobre, pomozeme ti, …
A az ako treti sa zacne naznacovat: ale uvedomujes si, ze si za to mozes aj sama. Ze mas na tom podiel viny. A.k.a. “otvor oci”.

Tak ako idu fazy jej hnevu a sklamania, tak to dobre kamosky urobia.
Su bezvyhradne s nou, no zaroven ju postupne navedu aj k sebakritickemu pohladu.

Tu vsak toto pouzit nemozes. Nez by si dosla ku kroku tri, uz by sa ucicikana a spokojna, aka je ta jedina vo vztahu rozumna a spravna, autorka viac nevratila.
Plus by sa tu strhla dehonestujuca hadka, preco jej mazes medove motuzy pod fuzy. Atd.
V com by mali v podstate pravdu. Ze by mala pocut i ten iny pohlad na svoj problem (tvoj krok tri).

Takze preto sa tu skace zvycajne rovno ku kroku tri. Zeny tu totiz nie su jej dobre kamosky. Nepoznaju ju. Su nezaujate publikum, ktore rovno povie, co vidi, mysli, cita medzi riadkami,…
Tu zvycajne dostane rovno “otvor oci”.

sara07
7. júl 2024

@sisa_s možno nejaká pani buduca psycholožka si robí bakalárku 😍 alebo už nemajú akú temu vytvorit tak to naladili na takto , tiež som si všimla , hlavne aby bol mk bez politiky nejak aby sa tu nič neriešilo , a potom pred volbami tu nastupi trolovia a len tak sa ide

la_dolce_vita
7. júl 2024

Pre mna je toto take sukromne studium psychologie 🙂. Stretavam sa vacsinou s ludmi mne podobnymi, na podobnej urovni. A tu proste velakrat žasnem a ziram.. Kazdy si zijeme svoje problemy a zivoty, sme rozdielni ludia, ale empatia ako taka chyba vela ludom.

solange7
7. júl 2024

Casto sa tu objavuju aj taketo vykriky do tmy.

bloger
7. júl 2024

Autorka sa len snažila nastaviť zrkadlo. Problém je, že tu sa to vníma skôr ako výkriky do tmy. Len ktovie možno si to niekto vezme k srdcu. Myslí to v dobrom.

autor
7. júl 2024

@sisa_s a ty sa tiez zrejme nudis ked si mala cas a potrebu takto zbytocne reagovat

autor
7. júl 2024

@solange7 mozno pre teba je to vykrik do tmy, pre zeny ktorych sa to tyka asi tiez. Pre mna nebol kedze niektore damy dokazali zmysluplne reagovat a ich odpoved mala pre mna vyznam.

autor
7. júl 2024

@bloger dakujem za pochopenie

autor
7. júl 2024

Mate pravdu vsetky co pisete ze to treba cele brat s rezervou. Tak to aj beriem. Len som stale nepochopila preco jee take strasne povedat zene, ktora si urobi dva dni po sexe 450 testov a vidi na nich ciarku ze; “haloo, prepina ti” a zaroven je ok povedat inej ze tvoj muz ta podvadza, viem to vyhodnotit z tych 8 riadkov alebo tvoj muz ta nemiluje lebo stale nemate spolocny ucet (a idealne aj profilovku na fb). Mne pridu tieto vymysly ovela horsie krutejsie ako povedat ze spamataj sa, prehanas to a uz ti z toho testovania sibe.

basska_b
7. júl 2024

Vies co, ja prave kvoli tomu uz len velmi zriedka pozeram tieto diskusie... kolkokrat mi to len pokazi naladu, co sa tu pise 🙄 myslim si, ze slusnost a podpora by mala byt na prvom mieste, hoci mozno aj ja som bola dakedy ustipacna alebo to zle vyznelo. Ale snazim sa uz nebyt...

wolf_
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nykkushka
7. júl 2024

Vieš @autorka presne pre toto ja nepochopím, ako môže niekto riešiť svoj súkromný, manželský, pracovný, sexuálny, rodinný život na VEREJNOM fóre 🤦🏼‍♀️😑🤔. Neviem, tiež sme mali manželstve, rodine, v práci dosť ťažké situácie, ale nikdy som nemala potrebu písať to sem, načo aj. Aby mi tu niekto nadával, niekto ma zhadzoval v ťažkej chvíli? Ja mám našťastie vo svojom živote ľudí, ktorým verím a ktorým sa môžem zdôveriť. Na svoje životné rozhodnutia nepotrebujem názory cudzích ludi.
Ale verím, že nie všetci to tak majú, ale ak už raz niekto niečo napíše na VEREJNÉ fórum, musí rátať aj inými odpoveďami ako sa mu páčia 🙂✌️

autor
7. júl 2024

@wolf_ dakujem, mas velku pravdu. Ja si stale myslim ze tu castokrat plati podla seba sudim teba. A teda ked zeny hned za niecim hladaju neveru, klamstvo, zly umysel, podvod je to pre to, ze to zazili. Bud sa im to stalo alebo same sa tak chovaju. Mozno niekto povie ze som naivna ale v niektorych pripadoch by mi nenapadlo hned hladat nieco take

autor
7. júl 2024

@nykkushka ano ani ja to nechapem. Nechat si radit od niekoho kto vie o mne a mojom zivote prd. Neviem si predstavit ze by som sem take prisla riesit.

nykkushka
7. júl 2024

Mňa tu vedia neskutočne vytočiť odpovede typu - dieťa si nechaj, dieťa je dar, ked sa vieš postarať o 3,zvládneš aj štvrté a pritom rodina/žena ledva žije od výplaty do výplaty, nepracovala nikdy, komplet závislá (častokrát od prepnutého) chlapa 🤦🏼‍♀️ a tie co jej toto rádia si doma žijú svoj ideálny život s jedným, dvoma deťmi 🤦🏼‍♀️.
A rada nad zlato - rozvod 🤣

mandzula
7. júl 2024

@autor ano, urcite sa na to pozerame cez svoju optiku, co je vsak uplne prirodzene, vacsina z nas nepatri medzi vystudovanych odbornikov na ludsku dusu, vychadzame zo svojich skusenosti a skusenosti blizkeho okolia. Ak chce clovek odbornu radu, musi sa obratit na odbornika a sem len vtedy, ak si trufa zvladnut kritiku. Faktom vsak je, ze praveze preto, ze nie sme odbornici a ze nevieme, co nase slova mozu sposobit cloveku na druhej strane, mali by sme zvazit, co piseme, aby sme neublizovali.

klementinka58
8. júl 2024

snehobiele testy a temy o nich nechapem, ved pockam par dni testujem znovu a uvidim...Temy o problemoch v manzelstve su tu v jednom kuse dokola a stale na tie iste temy uz roky...a potom je tu este admin, ktory zaklada kontroverznejsie temy na rozprudenie diskusii. Ja si myslim, ze kona by uz mali davno zrusit, nepomoze nikomu a len sa tu dokola riesi to iste

mandzula
8. júl 2024

@klementinka58 kon je pre jeho majitelov velmi dobrym zdrojom obzivy (okrem ineho), takze jedine, co ho moze "zrusit", je odchod nas, jeho pouzivatelov.