IP adresa

22. feb 2024

Prišiel mi mail, že niekto sa mi prihlásil do gmailu. Vie niekto pomocou IP adresy zistiť, kto to bol? Alebo aspoň nejaké bližšie informácie? Dá sa to vôbec?

cosmic_origin
23. feb 2024

Ak máš ip adresu, zadáš ju do stránky na vyhľadávanie ip adries a nájde ti, kde cca tá ip adresa je.

tundra
23. feb 2024

Zmen heslo a nadstav si dvojkrove overenie cez mobil.

aalt
23. feb 2024

skus stranku who.is ale zistis najskor iba poskytovatela

syslik81
23. feb 2024

presne meno ci adresu nezistis... taku moc nemas to by si musela mat skuseneho cloveka co sa vie hrabat v pc ..alebo znamosti na policii .. proste zmen heslo a hotovo... ale nie cez link co ti prisiel ale priamo cez gmail stranku

egonsk
23. feb 2024

no mozes byt kludna SIS, CIA, MI5, FSB, atd.. to nebude, oni po sebe upracu, aby si sa zbytocne nevystrasovala... takze to moze byt niekto, kto uhadol tvoje heslo123.

autor
23. feb 2024

@egonsk haha niekto sa ti snažil byť vtipný a vieš čo? Moc ti to nevyšlo, skúšaj to na deti.

egonsk
23. feb 2024

ok, aby si mala kludne spanie, tak ti odpoviem seriozne: Ano, da sa to oficialnou cestou - pojdes na policiu a nahlasis podozrenie a dolozis presne informacie (IP, casovu znacku, pripadne logy z cinnosti ak su k dispozicii). Oni ak uznaju, ze tvoj pripad ma zmysel, si cez sud vyziadaju povolenie na poskytnutie informacie o koncovom uzivatelovi danej IP a ked ho dostanu, tak poskytovatelovi poslu ziadost o identifikovanie uzivatela. Poskytovatel v pripade, ze tu poziadavku obdrzal este v obdobi, dokial sa tieto data uchovavaju, tak ich oficialne policii poskytne. Policia nasledne teba informuje a tom, ze pripad sa riesi a ci bol precin, atd.. a ty sa dozvies, kto za tou IP v dany cas bol.
Ma to vsak haciky - rychlost policie a sudov su zalostne, takze vacsinou poskytovatel internetoveho pripojenia uz tieto informacie nema k dispozicii, pokial sa nejedna o uz sledovanu vynimku nahodou. Dalsia moznost je, ze to bude zo zahranicia a tam sa blizi zistenie totoznosti limitne k nule, pokial to nahodou tiez nie je uz sledovana osoba.

Potesilo ta toto vysvetlenie trosku viac? Ine oficialne moznosti niesu a neoficialne by si musela niekoho velmi premotivovat, aby sa pohrabal v gigabajtoch logov a stotoznoval tvojho cloveka 🙂

aalt
23. feb 2024

Mimochodom, ak je ta adresa "zahranicna", je dost pravdepodobne, ze sa tam prihlasil "robot". Program ktory sa skusa dostat do uctov (google, facebook, instagram ...) a tie ucty potom pouziva na sirenie spamu, hoaxov, virusov, porna, pripadne sameho seba, alebo nejakej svojej modifikacie ... Robot bezi na nejakom napadnutom (zavirenom) PC, takze aj keby si zistila viac, tak ti to nepomoze.