Ahojte uvazujem o kupe internte na doma cez LTE vzduchom . Ale bude sa montovat antena na dom z vonku. Takze pozor nejedna sa o internet na doma cez SIM ktora pojde do routra a vonku nemate ziadnu antenu. Viete mi prosim napisat vase skusenosti ? Ci ste s pokojny alebo nespokojny u oboch operatorov , co je dobre alebo co zle. Ci dana rychlost je stabilná alebo nie je.. Ked sa da mozete pisat aj mesto ? ako uz chcete.. Aby zas nebolo ze niekto pise z lesa a nema internet 🙂 ale je to uz na vas.
jasne .. dakujem a vy ste odkial ?.Ja z Presova. Len mne je divne to ze pred tym ako sa internet namontuje sa robi kontrolne meranie. A to nebolo robene . Nekontrolovali to ? Nemerali nic na zaciatku ?.
OK tak potom dajte vediet ty to co uz mate. ANo viem o tom len ja mam pocit typek pride zamera meranie co trva 15 s ide mu a povie ide paradne a potom ja to zacne pouzivat 24/7 a po 3 dnoch konicm lebo som si cital rozne recenzie a vsetic sa stazuju na to tak sa pytam. Aj tu pan hore. ci mu to boli merat ?..
My sme z Marianky pri Bratislave a presne ako píšeš. Prišli, zmerali, všetko super a keď sme to začali používať nedalo sa. Rýchlosť, ktorú oni namerali sme mali asi raz a to medzi 5:00 a 6:00 ráno.
@fido69 pises neralne veci... ale vdaka za nazor... ziaden operator ani ziadna vec sa na Slovensku neda skusat 30 dni a potom si ju vratis hardware u O2 stoji 360 eur a je potreba vrat cez stenu a tahat kabel a namotovat antenu na strechu.. vies presne podmienky vratenia ze mi take pises? poprosim iba o skusenosti s pouzivanim internetu..
@sepilko2 Kúpiš si SIM kartu, vložíš ju do routeru (pokiaľ máš router so slotom pre SIM kartu, ktorý zvládne 3G/4G sieť) a ideš.... ten router budeš aj tak potrebovať, tak si ho kúp cca 100€. Daj link na O2 LTE, neviem čo je to za hardware za 360€, ale je hodne. Nič nevŕtaj, skús LTE priamo v izbe.
Rovnako máš možnosť kúpiť si služby cez internet a do 14 dní vrátiť bez udania dôvodu. 😉
O2 a 4 Ka neponuka uz 4 G internet ktory si das do SIMKY cet LTE 4 G ruter. Nepojde ti. Skusal som tam volat a sa na to pytat. Ich odpoved - Bud bude nasa antena 5 G alebo sa internet nespusti Takze este raz To co pises je neralne neda sa to vykonat.... To iste plati aj pre 4 KU aj pre O2 Zacali ponuka 5 G internet iba cez ich antenu... inac ti net nepojde Takze vdaka za rady ale pomohla by mi este nejaka recenzia na ich net ale pozor iba ty co maju doma antenu nie ako kolega hore pise cez SIMU to je ine pasmo... to ma nezaujima...
@sepilko2 V úvode píšeš "Internet od O2- LTE alebo 4KA-LTE cez anténu na doma" a v poslednom príspevku "O2 ponuka 5 G siet. Nie je to internet do simky pomociu 4 G siete." (V tom čo si pred chvíľkou vymazal)
Ty si inteligent na pohľadanie. Nemáš ani páru aký je rozdiel medzi LTE a 5G sieťou... Tak si to naštuduj. Fakt škoda casu. 😤
Veci, ktoré píšeš, píšem hneď na začiatku. Nauč sa čítať. A teraz k veci. Neviem to na 100%, ale O2 pravdepodobne zámerne znižuje zákazníkom internet po určitej dobe, aby mali voľnú kapacitu pre iných. Neviem, ale robí to.
Už ho mám doma nainštalovaný niekoľko dní. Jedná sa o 5G internet na doma cez anténu, v ktorej je SIM karta. A balík 300 Mb/s ten nabehol. A môžem povedať, že fakt tak ide. Prešli 2 dni a internet klesol o 50% rýchlosti. Meralo sa priamo cez kábel na 150 Mb/s. Keď som volal na podporu, tak tie klasické reči o tom, že vraj nevedia garantovať rýchlosť. Veď OK, aj 150 Mb/s je super... Ale pani mi povedala, že sa mám anténu resetovať - vypnúť a zapnúť. A keď som to spravil, bum! Rýchlosť po 5 minútach išla rovno na 230 Mb/s. Povedal som si, že sa asi niečo spravilo, tak som to neriešil.
Prešli zas pár dní a zas to isté. Veď to je asi normálne, kopec ľudí surfuje atď. Tak ma napadlo to isté spraviť a bum! Rýchlosť išla na 250 Mb/s z 50 Mb/s. Už mi to nehralo. Asi sa tu nájdu experti, že vieš, môže byť kopec ľudí napojených atď. Áno, ale nie je možné, aby som za 5 minút už mal tak dobrú rýchlosť.
Možno sa tu nájdu experti, ktorí mi povedia: Anténa je mimo dosahu, zlý signál a podobne. Žiaľ, u mňa tento problém úplne odpadá. Ja mám to šťastie, že anténa je od môjho domu 100 m a anténa od O2 je priamo nasmerovaná na anténu, nič nezavadzia, žiadny dom, strom, budova, nič. Takže u mňa odpadá zlý signál úplne.
Internet bežal po reštartovaní asi 1 deň super a zase klesol dole na 150, potom na 100 Mb/s a zas na 150 Mb/s. Bolo okolo 1:00 v noci .Tak ma napadlo zas vypnúť anténu od siete. Bum! Asi po 2 minútach 280 Mb/s. Ako je to sakra možné? Ako keby ich server mal pravidlo: Prejde 1-2 dni a nedá ti lepšiu rýchlosť ako 50% z toho, čo máš zaplatené. Ak by nebola noc, bol by som ticho, ale tam to nemalo dôvod robiť. Ako náhle som sa nalogoval do siete, zas bum! Skoro plnú rýchlosť. Ako je toto možné? Tak mi napadá iba jedna vec: Samotný server mi dal lepšiu rýchlosť a nemá to nič spoločné s tým, že niekto surfuje. Lebo keby áno, nešla by mi skoro 100% rýchlosti po 2 minútach po tom, ako to restartujem. Ako keby anténa mala príkaz toto robiť. Toto sa mi stalo už 4x po sebe.
@sepilko2 Preco prave LTE ? www.porovnavacinternetu.sk - tam najdes viac ponuk ak chces.
Ja osobne mám skúsenosť so 4kou a to teda už nikdy viac. Rýchlosť je reálne asi tretinová oproti tomu, čo deklarujú. Po pol roku sme chceli zrušiť zmluvu a to sa nedalo. Podpora nulová, len si nás prehadzovali, furt sa na niečo vyhovárali, že nedá sa a viazanosť (aj keď žiadna v zmluve nebola). Zmluvu sa nám podarilo vypovedať až keď sa manžel začal vyhrážať právnikmi a obchodnou inšpekciou.