Poraďte prosím, potrebujem internet kvôli práci na chalupe, ktorá je na odľahlom mieste. Aké je najlepšie riešenie? Chodíme tam prevažne víkendy, ale tak zvažujem, že pokiaľ by som mohla odtiaľ pracovať, tak by to bolo častejšie.
Moj otec ma na chalupe na samote prenosny internet, taku usb blbost co si zapichne do notebooku🤔
Internet vsade,pokial je vyhlad na oblohu. https://www.starlink.com/
Zalezi kde mas chalupu.
Na stranke - www.porovnavacinternetu.sk si vies najst vacsinu slovenskych poskytovatelov, len zadanim adresy.
Na odlahlom mieste jedine mobilny ( Orange internet na doma - ma vysoke pokrytie, O2, radost ... ) alebo satelitny internet - starlink ...
Mobilny internet je pomalsi, s tym musis pocitat, preto ak potrebujes vyssiu rychlost, tak jedine starlink, len si priplatis, pripadne ho poskytnes aj susedom 😀😉.
Pri pomalom internete, jednoznacne ak chces sledovat napr. Aj tv cez internet, a nechces aby ti sekal internet potrebujes rozdelit rychlosti, len to sa uz tahcsie robi, a v tomto mam napr. Dobre skúsenosti s routrami od mikrotiku ( treba sa naucit ich nastavit ).
To iste ak by si sa rozhodla pre starlink a chces usetrit, ze poskytnes net aj susedom, tiez bez toho aby si im upravila rychlost, to pojde pomaly 😀.
Ale to pochybujem ze sa ti chce riesit.
Este ta Radost je fajn, ale budes potrebovat bud to router na sim kartu, alebo ja by som radsej kupil rovno vonkajsiu lte antenu ( vies ziskat lepsi signal ak ho mas slaby ) napr. zas nejaky mikrotik lhg lte, alebo nieco mensie ako lte sxt 😀.
Len nevyhoda tych mikrotikov je v tom, ze sa uz tachsie nastavuju, kedze su to uz profesionalnejsie zariadenia, ale mozes zvolit aj inu znacku.
Ale ked sa naucis nastaviť tie mikrotiky, zistis ze su to dobre zariadenia, za adekvatnu cenu, ktore ti maju co ponuknut.
nieco z luftu - LTE tam mas?