Dobrý deň chcela by som radu, pred rokom(v 14 rokoch som mala Instagram) a proste písala som si s chalanmi a nesprávala som sa dobre vtedy, a mama mi pochopiteľne zatrhla a vymazala Instagram. Teraz už tomu chápem prečo to spravila aj to všetko a teda po roku som ju znova chcela poprosiť o neho. Nemám problém ani s kompromismi napr. Že sa stiahne na jej telefón a raz za čas si pozriem, pridám nejakú fotku z niekade. Alebo na môj mobil a dať jej heslo aj tu novú rodičovsku kontrolu .. proste nemám problém s hociakym kompromisom. Stále jej pomáham aj všetko.. no keď sa jej na to spýtam je strašne podráždená a nechce mi ho dovoliť a už neviem čo mám robiť. Mne ho ani tak netreba ale určite by som bola radšej keby som ho mala.
@gulicka277 ja viem že jej na mne záleží aj všetko, ale nechápem že prečo keď som ochotná pristúpiť k všetkému
A to akože ona ti chodí do telefónu?
@gulicka277 nechodí, ale zistila si že som nepridavala správne fotky, akože nebolo to niečo zle alebo tak bola to postava a fotky ktorá si robí každá baba
To ako ona má Instagram?
@gulicka277 ano
Tak to je sila a čo je teda zlé na tom že si dala postavu na storku? Alebo príspevok?
Ti povedala nejaký dôvod že prečo ho nemôžeš mať?
@gulicka277 no pre ňu sú to ako keby vyzývavé fotky, ok chápem venujem sa športu a chcela som si tam pridať len teraz fotky tipu úspechy a pod.
Ona si myslí, že budeš asi opäť pridávať fotky nevhodné tvojho veku tak ju presvedči alebo jej dokáž, že si sa poučila a budeš ho používať rozumne. Možno je to pre ňu len skoro, lebo nerozdychala čo si pridávala..dievčatá ruku na srdce, keby vaša vtedy 14 ročná dcéra pridávala fotky postavy na ig tak asi tiež by ste boli na vážkach, či jej ho povoliť..
@gulicka277 práveže nepovedala nič iba že to nechce riešiť a akurát som sa s ňou chcela normálne porozprávať otvorene a povedala že chcem mať kľudný piatok a zavri dvere.. tak ok no btw ocino je s tým v pohode instagram
@benimnadir len neviem ako jej to dokázať aj som sa zmenila že už taká nechcem byť a vidim už ten rozdiel ako keby
@benimnadir lenže ja som jej aj dala kompromis že na jej telefón a bude to vidieť všetko chaty si nikdy nečíta ale pozerala by že s kým si píšem atd
A ty naozaj ten Instagram potrebuješ keby mal byť na maminom mobile? Na čo je to dobré? Nemáš trebárs messenger alebo WhatsApp aby si si písala s kamoškami?
Necháp zle že sa toľko pýtam ja mám segru v tvojom veku ale ona aj ja sme mali instagram od 14tky ja mám momentálne 20 a ona teda tiež dáva fotky kde sa sama sebe páči. A toto mi ako nepríde v pohode. Tak ale teta môže byť aj stará škola no. Babka tiež nebola bohvie ako spokojná keď videla segru ako sa fotí. Teraz sú tie croptopy, vystrihy, obtiahnuté zadky. Zas tiež možno mala problém s tým že proste rastieš a nevie možno to predýchať. Ale tak v dnešnej dobe je to bežné že baby sa parádia fotia a chcu sa páčiť
@benimnadir veď mám áno, ale som športovec a mám také lepšie úspechy atď. ktoré by som tam chcela mať. A niektoré kamošky majú problém si písať na WhatsApp lebo to je zastaralé podľa nich
@benimnadir tak stále má 15 všetky kamarátky asi ten Instagram majú len ona nemá... A vieš asi ako to je keď jedna skočí z mostu musia všetky 😂😂
Takže chceš byť influencer ak dobre chápem?
Vysvetli mame, že keby si chcela zas pridávať nevhodné fotky môžeš to robiť aj inde než na instagrame. Ja rozumiem aj tomu, že sa chces pochváliť ale mama je zrejme sklamaná, cez to ide ťažko vlak
@gulicka277 mne až tak nevadí že ho nemám ale niektorý sa za to smejú a pod. a robia sa takými väčšími a smejú sa mi potom. Lebo oni nemali zakázané nič a správajú sa ak sa správajú a nepochopia ma tak ..
Niektorí*
@gulicka277 len no ona mi nedovolí ani crop topy a také veci že to školy nie ale po vonku jej to problém nerobí a zas som taký rozdiel medzi babami jak keby..
Tak asi bude najlepšie keď sa s ňou o tom porozprávaš a ešte otázočka koľko je tvojej mamine?
@gulicka277 no lenže zakaždým keď začnem debatu na to začne byť hnusná a nechce o tom ani len počuť.. ma 41 rokov
Jej povedz že proste baby sa ti za to smejú atď to čo ťa na tom proste trápi
@gulicka277 neviem ako to mám povedať ale nie je jej to jedno ale ona nechápe že napr. WhatsApp baby nepoužívajú tak ona povie že si vymýšľam
Preco ti vobec kontroluje co mas v mobile, nema v tebe ziadnu doveru? Moja teta kontrolovala telefony mojim sesterniciam asi do 18tky a maju na nu za to teraz tazke srdce. Ani sa neducujem.
@oblaacik no ja chápem že kontrolovala, a nerobila som správne veci na svoj vek ale chcela by som to zmeniť ale neviem jak dostať 2hu sancu
@oblaacik presne toto som si hovorila ja mňa by to ani vo sme nenapadlo by ma to veď 15 ročná už potrebuje aj svoje súkromie v niektorých veciach...
A čo je podľa nej vyzývavé oblečenie?
To čo je za dobu aby sa 15 ročná baba pýtala mami aby si mohla stiahnuť aplikáciu ktorá je od 13tich?