Instagram a spolupráce

andrea1235356
13. jan 2022

Ahojte, ma niekto skúsenosti zo spoluprácami na Instagrame? Mám okolo 2100 followerov, je možné dosiahnuť nejakú spoluprácu? Myslíte, že by som mohla osloviť sama nejakí značku alebo počkať kým by sa ozvali oni mne? Ďakujem Vám za odpovede. Poprosím slušne. Pekný deň.

zuzuliennka1
13. jan 2022

@andrea1235356 myslim si, ze nie - jednak mas malo followerov (ktovie, kolki z toho su realni) a tiez: mas co ponuknut? mas niecim svoj instagram iny? odlisny? v niecom vynika?

sisa_s
13. jan 2022

Mas 2100 fol. a kolko reakcii na nejaky prispevok? 🙂 ak 4 komentare, tak nikto ti spolupracu neda

anonymgirl
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sissy27
13. jan 2022

@andrea1235356 to nie je len o počte followerov, ale o reálnych dosahoch - teda aká časť z tých 2100 followerov si pozrie tvoje story, príspevky, lajknú, okomentujú, uložia...takisto je dôležité zloženie tvojho "publika" - ak sú to 8 ročné deti, tak kto by ti mal zveriť spoluprácu? Ďalšia vec - aký je tvoj obsah? Je sa na čo pozerať?

lindous
13. jan 2022

Toto je tvoja už asi 4 či 5 diskusia na túto tému a vždy ti baby povedia to isté a teda, že nejde len o počet followerov a dá sa začať aj pri menších číslach ...kamarátka začínala s "influencerovaním", keď mala cca 1500 followerov - ale tým, že je kozmetička a na svojom profile sa venuje líčeniu a starostlivosti o pleť a teda aj jej publikum sa zaujíma o tieto veci, tak bola zaujímavá pre menšiu lokálnu značku kozmetiky ...

Ak máš vyhliadnutú konkrétnu značku, najlepšie takú, o ktorej vieš, že spolupracuje aj s menšími influencermi a si presvedčená, že jej máš čo ponúknuť - kvalitné príspevky, špecifické publikum a dobrú aktivita na tvojom profile - tak ich kľudne oslov, prinajhoršom to odignorujú alebo odmietnu, ale svet sa nezrúti...

jess_y
13. jan 2022

Nie je dôležité, koľko máš followerov...ale aké máš dosahy.. Minule to niekto riešil na live-ke .. A samozrejme musíš mať aj zaujímavý profil

andrea1235356
autor
13. jan 2022

@zuzuliennka1 neviem či je dostatočne odlišný, na trhu je veľa profilov avšak dosahy mám dobré

andrea1235356
autor
13. jan 2022

@sisa_s komentare nemám ale mám dosahy cez 3000 na fotky, veľa reakcií na príbehy.

andrea1235356
autor
13. jan 2022

@anonymgirl je to podmienka?

andrea1235356
autor
13. jan 2022

@sissy27 zloženie mám môjmu veku primerane.

andrea1235356
autor
13. jan 2022

@lindous prepáčte, je to posledný krát čo vytváram diskusiu na túto tému . Áno, avšak napríklad poznám ľudí, ktorí majú malé dosahy, nemajú veľa.lajkov, komentárov ale majú cez 3000 sledovatelov ( pravdepodobne kúpených alebo mŕtvych účtov) avšak aj tak dostane spoluprácu kde nemá ani 100 lajkov na propagácii. Preto by som sa rada o tomto informovala.

andrea1235356
autor
13. jan 2022

@jess_y ďakujem za odpoved

anita6666
13. jan 2022

Nech sa konečne nájde pricetny človek,ktorý konečne zruší takú pic*vinu,ako je instagram!

janula12345
13. jan 2022

@andrea1235356 ja som sice teraz na rodicovskej, ale robim vo firme, kt ma aj eshop s detskym tovarom a poviem ti uprimne... denne maju niekolko navrhov na spoluprace od "malych" insta "influenceriek", ze nebudes nicim mimo. Kludne mozes oslovovat. Nepytaj sa na konovi- ked tak urputne ides zarabat a chces veci zadarmo, oslov ich. A uvidis. Nebudes ani prva ani posledna. Co ti mozu? Max odpisat, ze nie. A budes vediet, ze este nemas dostatocny dosah alebo nemas zaujimavy profil... Niekedy aj motyka vystreli.

andrea1235356
autor
13. jan 2022

@janula12345 veľmi pekne ďakujem za odpoveď

zuzuliennka1
14. jan 2022

@andrea1235356 a ak sa na toto musis pytat na konovi a nevies sama inak vyvinut nejaku aktivitu, a ukazat, ze si aj toto vies nejak vyhladat, oslovit, ponuknut, tak sorry, ale moc ruzovo to teda nevidim. vsak ale skus no

biela_sova
14. jan 2022

@andrea1235356 Ahoj, ja som na instagrame len par mesiacov, ale mam par spolupraci vo forme bartra alebo zlavy s firmami, ktorymi som uz dlhorocnym zakaznikom, ich produkty alebo sluzby by som si tak ci tak platila. Ale ja sa venujem temam prevencii chorob, ochrane detskych prav a pod, sprievodna fotka je len navyse, nestoji to na "vizuale, estetike". A rozhodne to nie je moj zdroj prijmu, na to by si potrebovala nad 200.000 followerov 🙃

andrea1235356
autor
15. jan 2022

@biela_sova ďakujem za odpoveď .

biela_sova
16. jan 2022

@andrea1235356 skus stastie, kludne pis o nejakom Tvojom hobby, davaj hastagy # na tu temu, aj v anglictine. Moje publikum je diroke kvoli tomu asi aj, ze pisem 5 jazycne 🙂 to je len nas dohad, preco tak rychlo narastli followeri

andrea1235356
autor
16. jan 2022

@biela_sova ďakujem ešte raz, ak sa smiem spýtať , je dôležité aj to, koľko sledujúcich máte ?

lesana25
16. jan 2022

@andrea1235356 daj svoje konto, že pozrieme 😋

biela_sova
16. jan 2022

@andrea1235356 Popravde neviem. Velmi trendy v instagrame nesledujem az tak, ani sa v nom celkovo nevyznam. Aspon za seba poviem, ze prva "spolupraca" prisla, ked som mala nad 7000 followerov. Ale ako som povedala, ze zlava potesi, ale z biedy nevytiahne 🙂 Zarabat sa tak podla mna neda, ja som si instagram za ucelom zisku nezalozila. Bolo to z cisto tskeho dovodu, ze som chcela vyjst z anonymity rád na konikovi a na fb ohladom vychovy deti. Moj zdroj prijmu je moja oficialne praca. A vooobec som necakala, ze za pol roka mi takto narastie publikum. Mozno skor ak by si mala nejake podnikanie tak Ti instagram moze pomoct na zviditelnenie Tvojej firmy, to ano. Ze zvysi klientov a tym padom nepriamo zisk. Ale instagram ako prvotny zdroj prijmu tak ako som pisala, asi by si sa musela zviditelnit najprv v TV. No mozno ma niekto opravi, kto do toho divi viac 🙂

kammik
16. jan 2022

záleží či máš nejaký obsah, čo ľudí zaujíma, lebo to nie je len o tom, kto ťa sleduje, ale reálne či tí ľudia si od teba aj niečo berú 🙂

andrea1235356
autor
16. jan 2022

@kammik ďakujem za odpoveď

andrea1235356
autor
16. jan 2022

@biela_sova ďakujem za odpoveď