Rada by som vedela vás názor .. myslite že tieto vysielania šíria hoaxy? Jq už neviem čomu a komu veriť ..
Samozrejme, ze ano. Nechapem, ze tomu moze niekto vobec verit 🤦♀️
Ver svojmu lekárovi. Ver článkom, kde je podpísaný autor, uvedené zdroje a fakty podložené vedeckými štúdiami, ideálne ceritikovanymi. Ďalej ver Slovenskej lekárskej komore, európskej liekovej agentúre a úradu verejného zdravotníctva. A odpoveď na tvoju otázku, áno, infovojna sú hoaxy.
Nuž, hoaxy v dnešnej dobe šíri kde kto. Napríklad aj minister zdravotníctva, ktorý povedal, že zaočkovaní vírus neprenášajú/ nešíria. Tak a teraz si vyber, komu budeš veriť.
Pozri vypočujte si jedno, druhé tretie desiate prečítajte tiež a potom už len sedlacky rozum.
Je to dezinformacny web, nedoveryhodny. Pri pochybnostiach odporucam overit si stranku na
https://konspiratori.sk/zoznam-stranok
Pisu tiez na zaklade akych kriterii su stranky hodnotene.
Koľko máš rokov 15?
Viete o tom, že "web" konspiratori.sk prehral opakovane súd z alternatívnym plátkom hlavnespravy.sk (strašný web podla môjho názoru a v diskusiách sa zbieha topka slovenskej pro-ruskej lúzy) a musel ich vyradiť zo svojho konšpiračného zoznamu.
Stránka konšpirátori.sk je slovenským chápadlom pro-západného mainsteamu ktorá sa snaží pomocou škrtenia peňazí bojovať proti anti - mainstreamovým silám tým, že kto je na ich zozname je ostrakizovaný a jej slovenskému biznisu dávané na známosť, že ten to je na zozname by nemal byť oslovený kvôli zadávaniu reklamy.
Len nieje hoax ako hoax.
1) Ockovanie bude povinne - HOAX -nuz momentalne bez ocko preukazu alebo zaplateneho testu clovek skoncil s volnostou - nieje sice "povinne" ale uz to k tomu smeruje uplne vsetkymi tymi obmedzeniami
2) Bude sa ockovat opakovane aj tretou a dalsou davkou - HOAX - a mame tu tretie kolo ockovania
3) Budu sa casom ockovat aj deti - HOAX - navrh na ockovanie deti od 5 rokov.
4) Ockovanie nebrani sireniu choroby - HOAX - uz aj ministerstvo uznalo ze ockovany sa moze nakazit a aj sirit dalej
Nevravim ze infovojna je plny faktickych poznatkov a dat. Len ze v poslednej dobe sa Hoaxy menia aj na skutocnost.
@mapa ved to majú oni sami na stránke, nevidíte ? Pomôžem Vám, ako autor projektu je uvedená firma www.netsuccess.sk/o-nas/ a tá je súčasťou vydavateľstva Petit Press a majoritný vlastník Petit Press je?
No a v tomto momente Vás opúšťam a ako svojprávnej verím vašemu samo štúdiu o vyhľadávaní informácii.
@dzina007 ja som nikde nevidela, aby sa konkretne tieto "predpovede" niekde oznacovali za hoax 🤦♀️ hoaxmi boli oznacene spravy, ako napriklad podplacanie pozostalych, aby sa mohol byt za pricinu smrti oznaceny covid. Sirenie sprav o tom ako XY bez debaty umrel na nasledky ockovania (pricom dotycny XY ockovany nebol) a podobne dristy. Prepichovanie mozgovych blan pri testovani. Cipovanie. Toto su hoaxy, nie to, ze pride 3.ci 4. davka, to snad kazdy normalny clovek davno uznal, ze to je realne mozne.
@tom_i 27. Mimochodom, neni ti jedno koľko mám ja rokov? Tiež sa vás nepytam, koľko máte vy a podľa toho posudzujem dôveryhodnosť odpovede.
Nejde o dôveryhodnost ale že si dnes človek nevie vytvárať názor. Ja napíšem verím infovojne a budem za konšpirátora a budú má tu lyncovat, preto čítam a počúvam všetko a vytváram si svoj pohľad ako voľakedy hovorili pravda je uprostred
@tom_i ja istým veciam verím, viem, že naše médiá nepustia von všetko a už vôbec nie pravdu..
a vnímam aj to, že sa mnoho veci z infovojny a podobnych “hoaxerov” napĺňajú.. ale z istej stránky to beriem aj s rezervou, lebo niektoré veci mi prídu byť príliš extra.. alebo som len naivná, že tomu nedokážem uveriť ? Neviem..
Nie si naivná len používaš rozum. A napríklad ja slovo hoax nepoužívam. Rovnako ako obyčajný, ale to už je iná pesnička.
Hoax je nepravdivá správa a konšpirácia je predpoveď niekoho na niečo, čo sa môže alebo nemusí stať. Niekdy sa stáva konšpirácia po čase skutočnosťou, niekedy nie. Hoaxy, aj konšpirácie šíri každé médium. Niektoré v menšej miere a niektoré vo väčšej. Napríklad médiá, ktoré šírili prostredníctvom teraz veľmi pretlačovaného mladého lekára, že očkovaní proti covidu sa nemôžu nakaziť a prenášať tento vírus alebo že očkovaní nezomrú na covid, šírili hoax. Prečo tieto médiá stránka hoaxy a podvody teda neoznačila za tie, čo šíria hoaxy? Pretože sú to ,,mienkotvorné" médiá a tie predsa nemôžu označiť za hoaxerov. Ľudia by im prestávali veriť.
Treba vedieť filtrovať informácie a vytvárať si na ich základe vlastný úsudok.
Ja som par krat videla vysielanie, a boli tam naozaj zaujimavy hostia - doktori, pravnici...to co rozpravali malo hlavu a patu. Preco hned oznacujeme ludi s inym nazorom za konspiratorov? Nechapem. Da to cloveku iny pohlad.
Preco zrovna v teme covid a ockovanie robime ludi s inym nazorom za tupela, konspiratorov, nepriatelov statu, hlupych ludi?
Ale ti dvaja moderatori su cez ciaru, nesuhlasim s ich postojom
Ano
@lilope zaujímavé je ako sa postavil mainstream k informácií, že kovid unikol z labáku... Naposledy prepisovali názvy online článkov... A potom rýchlo pozametali, ľudí to nezaujíma...
Čo tam potom, že Flegr povedal, že na 99% ušiel z labaku. Aj iní vedci uznali, že to tak bolo - mali na to myši špeciálne geneticky upravené, unikli videá ako sa hrali s koronavirusom od netopiera....
Flegr ináč blázon, keď šíri paniku o covide zrazu o ňom vie celé ČR a SR... Pekovej sa nikto neospravedlnil 🤔išli po nej, nakoniec má pravdu... Komu budem veriť?! Tej čo sekventuje virusy, má vlastný labák... Alebo poškrabkovi bez atestácie, ktorý neovláda ani gramatiku?
@lilope
@miroslava21 hoax je nepravdivá správa, ale nepravdivá úmyselne a ešte ma tendenciu aj vyzývať,aby sa nezmysel šíril dalej.
Informácia,že očkovaní sa nemôžu nakaziť - toto je nesprávna formulacia, lebo už v čase zavedenia vakcín proti covidu sa vedelo, že vakcíny nechráni na 100%, presne ako akékoľvek iné vakcíny. A to, že očkovaní nemozu šíriť covid dalej mala potenciál byť pravdivá, keď účinnosť vakcíny bola vysoká (hoci nie 100%), keď sme tu ešte nemali Deltu a riziko prenosu covidu z ockovaneho bolo naozaj minimálne. Medicínske poznatky sa menia, covid je mladé ochorenie, takže je v poriadku,keď sa aj s rôznymi mutáciách vírusu menia aj poznatky o účinnosti vakcin. Nuž ale sú veci, ktoré sú jednoducho fakt,tak ako že zem je guľatá alebo že tu máme covid, ktoré sú nespochybniteľné a nie sú názorom.
@registracka ano, ďalšou pravdou je to, že niektorí to vedeli dopredu a nemuseli čakať na pokus - omyl... Tí čo niesú od začiatku prezentovaní ako pomazaní pravdou... Niekde medzičasom nezabudli na to, že RNA virus mutuje a neexistuje na neho účinná vakcína, lebo cieľ je príliš rýchlo premenlivý
Ja byt vedcami a lekármi, tak sa na všetko vykašlem a idem si vyfarbovat antistresove omalovanky. Nech si ľudia robia čo chcú, aj tak im neveria a ešte ich obviňujú.
ano, siria hoaxy.