Infovojna - TV Slovan

2. okt 2021

Rada by som vedela vás názor .. myslite že tieto vysielania šíria hoaxy? Jq už neviem čomu a komu veriť ..

deedol
2. okt 2021

ano, siria hoaxy.

nelca84
2. okt 2021

Samozrejme, ze ano. Nechapem, ze tomu moze niekto vobec verit 🤦‍♀️

sona96
2. okt 2021

Ver svojmu lekárovi. Ver článkom, kde je podpísaný autor, uvedené zdroje a fakty podložené vedeckými štúdiami, ideálne ceritikovanymi. Ďalej ver Slovenskej lekárskej komore, európskej liekovej agentúre a úradu verejného zdravotníctva. A odpoveď na tvoju otázku, áno, infovojna sú hoaxy.

abbey1
2. okt 2021

Nuž, hoaxy v dnešnej dobe šíri kde kto. Napríklad aj minister zdravotníctva, ktorý povedal, že zaočkovaní vírus neprenášajú/ nešíria. Tak a teraz si vyber, komu budeš veriť.

tom_i
2. okt 2021

@abbey1 keby len to, pán minister povedal keď fajzer prikáže bude očkovať aj deti 😁

tom_i
2. okt 2021

Pozri vypočujte si jedno, druhé tretie desiate prečítajte tiež a potom už len sedlacky rozum.

mapa
2. okt 2021

Je to dezinformacny web, nedoveryhodny. Pri pochybnostiach odporucam overit si stranku na
https://konspiratori.sk/zoznam-stranok
Pisu tiez na zaklade akych kriterii su stranky hodnotene.

autor
2. okt 2021

@abbey1
@tom_i veď práve preto neviem…

tom_i
2. okt 2021

@mapa zase hoo lebo keď sa smatana a hvorecky rozhodnu tak aj veb joj či markízy tam dajú

tom_i
2. okt 2021

Koľko máš rokov 15?

milanm_
2. okt 2021

Viete o tom, že "web" konspiratori.sk prehral opakovane súd z alternatívnym plátkom hlavnespravy.sk (strašný web podla môjho názoru a v diskusiách sa zbieha topka slovenskej pro-ruskej lúzy) a musel ich vyradiť zo svojho konšpiračného zoznamu.
Stránka konšpirátori.sk je slovenským chápadlom pro-západného mainsteamu ktorá sa snaží pomocou škrtenia peňazí bojovať proti anti - mainstreamovým silám tým, že kto je na ich zozname je ostrakizovaný a jej slovenskému biznisu dávané na známosť, že ten to je na zozname by nemal byť oslovený kvôli zadávaniu reklamy.

dzina007
2. okt 2021

Len nieje hoax ako hoax.
1) Ockovanie bude povinne - HOAX -nuz momentalne bez ocko preukazu alebo zaplateneho testu clovek skoncil s volnostou - nieje sice "povinne" ale uz to k tomu smeruje uplne vsetkymi tymi obmedzeniami
2) Bude sa ockovat opakovane aj tretou a dalsou davkou - HOAX - a mame tu tretie kolo ockovania
3) Budu sa casom ockovat aj deti - HOAX - navrh na ockovanie deti od 5 rokov.
4) Ockovanie nebrani sireniu choroby - HOAX - uz aj ministerstvo uznalo ze ockovany sa moze nakazit a aj sirit dalej

Nevravim ze infovojna je plny faktickych poznatkov a dat. Len ze v poslednej dobe sa Hoaxy menia aj na skutocnost.

mapa
2. okt 2021

@milanm_ a ty si z infovojny? A preco by mali dezinformatori zarabat na reklame, ked uz su aj tak financovani z pochybnych zdrojov? Vies mi dat zdroje o tom chapadle? Ale nie z hlavnych sprav....
Mimochodom, ktory normalny, seriozny zdroj si da do nazvu slovo "vojna"?

milanm_
2. okt 2021

@mapa ved to majú oni sami na stránke, nevidíte ? Pomôžem Vám, ako autor projektu je uvedená firma www.netsuccess.sk/o-nas/ a tá je súčasťou vydavateľstva Petit Press a majoritný vlastník Petit Press je?
No a v tomto momente Vás opúšťam a ako svojprávnej verím vašemu samo štúdiu o vyhľadávaní informácii.

mapa
2. okt 2021

@milanm_ ano opustit komunikaciu a neodpovedat na otazky, resp. nakonspirovat odpoved level "hlavnychsprav" je take velmi doveryhodne.

babovka2321
2. okt 2021

@dzina007 ja som nikde nevidela, aby sa konkretne tieto "predpovede" niekde oznacovali za hoax 🤦‍♀️ hoaxmi boli oznacene spravy, ako napriklad podplacanie pozostalych, aby sa mohol byt za pricinu smrti oznaceny covid. Sirenie sprav o tom ako XY bez debaty umrel na nasledky ockovania (pricom dotycny XY ockovany nebol) a podobne dristy. Prepichovanie mozgovych blan pri testovani. Cipovanie. Toto su hoaxy, nie to, ze pride 3.ci 4. davka, to snad kazdy normalny clovek davno uznal, ze to je realne mozne.

autor
2. okt 2021

@tom_i 27. Mimochodom, neni ti jedno koľko mám ja rokov? Tiež sa vás nepytam, koľko máte vy a podľa toho posudzujem dôveryhodnosť odpovede.

tom_i
2. okt 2021

Nejde o dôveryhodnost ale že si dnes človek nevie vytvárať názor. Ja napíšem verím infovojne a budem za konšpirátora a budú má tu lyncovat, preto čítam a počúvam všetko a vytváram si svoj pohľad ako voľakedy hovorili pravda je uprostred

autor
2. okt 2021

@tom_i ja istým veciam verím, viem, že naše médiá nepustia von všetko a už vôbec nie pravdu..
a vnímam aj to, že sa mnoho veci z infovojny a podobnych “hoaxerov” napĺňajú.. ale z istej stránky to beriem aj s rezervou, lebo niektoré veci mi prídu byť príliš extra.. alebo som len naivná, že tomu nedokážem uveriť ? Neviem..

tom_i
2. okt 2021

Nie si naivná len používaš rozum. A napríklad ja slovo hoax nepoužívam. Rovnako ako obyčajný, ale to už je iná pesnička.

lilope
2. okt 2021

@mapa tak toto ma pobavilo 🤣

lilope
2. okt 2021

Hoax je nepravdivá správa a konšpirácia je predpoveď niekoho na niečo, čo sa môže alebo nemusí stať. Niekdy sa stáva konšpirácia po čase skutočnosťou, niekedy nie. Hoaxy, aj konšpirácie šíri každé médium. Niektoré v menšej miere a niektoré vo väčšej. Napríklad médiá, ktoré šírili prostredníctvom teraz veľmi pretlačovaného mladého lekára, že očkovaní proti covidu sa nemôžu nakaziť a prenášať tento vírus alebo že očkovaní nezomrú na covid, šírili hoax. Prečo tieto médiá stránka hoaxy a podvody teda neoznačila za tie, čo šíria hoaxy? Pretože sú to ,,mienkotvorné" médiá a tie predsa nemôžu označiť za hoaxerov. Ľudia by im prestávali veriť.
Treba vedieť filtrovať informácie a vytvárať si na ich základe vlastný úsudok.

miroslava21
2. okt 2021

Ja som par krat videla vysielanie, a boli tam naozaj zaujimavy hostia - doktori, pravnici...to co rozpravali malo hlavu a patu. Preco hned oznacujeme ludi s inym nazorom za konspiratorov? Nechapem. Da to cloveku iny pohlad.
Preco zrovna v teme covid a ockovanie robime ludi s inym nazorom za tupela, konspiratorov, nepriatelov statu, hlupych ludi?
Ale ti dvaja moderatori su cez ciaru, nesuhlasim s ich postojom

leuska15leuska15
2. okt 2021

Ano

teleskop
3. okt 2021
poopsie
3. okt 2021

@lilope zaujímavé je ako sa postavil mainstream k informácií, že kovid unikol z labáku... Naposledy prepisovali názvy online článkov... A potom rýchlo pozametali, ľudí to nezaujíma...

Čo tam potom, že Flegr povedal, že na 99% ušiel z labaku. Aj iní vedci uznali, že to tak bolo - mali na to myši špeciálne geneticky upravené, unikli videá ako sa hrali s koronavirusom od netopiera....
Flegr ináč blázon, keď šíri paniku o covide zrazu o ňom vie celé ČR a SR... Pekovej sa nikto neospravedlnil 🤔išli po nej, nakoniec má pravdu... Komu budem veriť?! Tej čo sekventuje virusy, má vlastný labák... Alebo poškrabkovi bez atestácie, ktorý neovláda ani gramatiku?

poopsie
3. okt 2021

Schválne koľko chýb? .... Ale akých! A to je v každej vete, čo vypustí.... Nevie si zapamätať jednoduché pravidlá... Ako môže mať pravdu s touto výbavou v hlave ?

registracka
3. okt 2021

@lilope
@miroslava21 hoax je nepravdivá správa, ale nepravdivá úmyselne a ešte ma tendenciu aj vyzývať,aby sa nezmysel šíril dalej.
Informácia,že očkovaní sa nemôžu nakaziť - toto je nesprávna formulacia, lebo už v čase zavedenia vakcín proti covidu sa vedelo, že vakcíny nechráni na 100%, presne ako akékoľvek iné vakcíny. A to, že očkovaní nemozu šíriť covid dalej mala potenciál byť pravdivá, keď účinnosť vakcíny bola vysoká (hoci nie 100%), keď sme tu ešte nemali Deltu a riziko prenosu covidu z ockovaneho bolo naozaj minimálne. Medicínske poznatky sa menia, covid je mladé ochorenie, takže je v poriadku,keď sa aj s rôznymi mutáciách vírusu menia aj poznatky o účinnosti vakcin. Nuž ale sú veci, ktoré sú jednoducho fakt,tak ako že zem je guľatá alebo že tu máme covid, ktoré sú nespochybniteľné a nie sú názorom.

poopsie
3. okt 2021

@registracka ano, ďalšou pravdou je to, že niektorí to vedeli dopredu a nemuseli čakať na pokus - omyl... Tí čo niesú od začiatku prezentovaní ako pomazaní pravdou... Niekde medzičasom nezabudli na to, že RNA virus mutuje a neexistuje na neho účinná vakcína, lebo cieľ je príliš rýchlo premenlivý

domak2
3. okt 2021

Ja byt vedcami a lekármi, tak sa na všetko vykašlem a idem si vyfarbovat antistresove omalovanky. Nech si ľudia robia čo chcú, aj tak im neveria a ešte ich obviňujú.