Hodnotenie na FB marketplace

interneta
13. okt 2021

Caute. Mozno mi budete vediet poradit, kedze ja ani kupujuca sme na nic neprisli. Dnes som cez FB marketplace predala bundu. V cete som oznacila, ze polozka je predana a kupujucej by sa mala podla vsetkeho ukazat vyzva na ohodnotenie predajcu /kedysi to tak fungovalo a popisuje to tak aj FB/. Podla jej slov hladala, skusala a nikde taku moznost nevidela. Centrum pomoci som si preluskala, aj som jej poslala postup, no nepomohlo. Svoje niekdajsie hodnotenia /alebo ich aspon nevidim/ som tiez stratila, kedze FB robil zrejme nejaku zmenu. Aj ked som si k tomu citala zodpovedajucu pasaz na centre pomoci, k nicomu som sa nedopatrala. Neviem nakolko sa kupujuci na marketplace riadia recenziami na predavajuceho, ale urcite ma clovek vacsi kredit. Vdaka za tipy, mozno ste to niekto riesili a uspesne vyriesili.

zuzanka.zuzu
13. okt 2021

o tomto počujem prvý krát, bolo by to super 🙂 ale určite sa robili nejaké zmeny lebo inzeráty spred mesiaca sa dali normálne pridať, terajšie inzeráty treba overiť telefónnym číslom 😒

interneta
autor
13. okt 2021

@zuzanka.zuzu o hodnoteniach? Fungovalo to uz davnejsie a pri niektorych ludoch to ukazuje. Ak si to dobre pamatam, potom to zmenili, ze hodnotenie bude viditelne az od isteho poctu, tusim od 5 vyssie. Ja som mala vtedy menej ako 5. Dalsie kupujuce mi tvrdili, ze mi dali hodnotenie, ale nic nepribudlo...pozastavila som sa nad tym, ale neriesila. Ked som zacala znovu nahadzovat inzeraty, tak mi to nedalo a prisli sme dnes na to, ze kupujuca to nevie spravit...u mna to zatial ziadane overenie nepytalo, a to som dnes pridavala dva nove.

zuzanka.zuzu
13. okt 2021

@interneta áno, o hodnoteniach som nepočula, fajn že to aj tam funguje 🙂
nuž, po mne pýta potvrdenie mobilom ☹ bez toho mám nad inzerátom "čakáme na overenie" a inzerát sa nezobrazuje

chicca555
14. okt 2021

ty ako predajca vies poslat ziadost na ohodnotenie obchodu, najdes to v svojom profile na marketplace

interneta
autor
14. okt 2021

@chicca555 ja tam nic take nevidim. Bola som aj na pc aj na cez apku. Vies mi, prosim poslat pripadne screenshot, ako by to malo vyzerat?

chicca555
14. okt 2021
sense
14. okt 2021

Keď si dala že si predala cez fb, tak tam píše ze komu, nie je to ale povinné udať... Neprišlo ani keď si zadala že komu?

interneta
autor
14. okt 2021

@sense mne to ukaze iba to, ze mozem oznacit, ci je to predane. To som spravila priamo v cetovacom okne so zakaznickou. Dalej nic..ani jej to nic neponuka a ako som pisala, nikde ziadna moznost pridat hodnotenie 🤷‍♀️

interneta
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
interneta
autor
14. okt 2021

@chicca555 ja to vidim takto cez apku a mam android.

chicca555
14. okt 2021

@interneta ja mam tiez android, mozno potrebujes niekde v nastaveniach zakliknut, ze ta mozu ohodnotit... neviem

interneta
autor
14. okt 2021

@chicca555 presla som cele pripecene nastavenia, netusim, pod co by to mohlo spadat 😭

katulastraka
14. okt 2021

@interneta skus aktualizovat appku

interneta
autor
14. okt 2021

@katulastraka dakujem za tip, ale nepomohlo :/

nianai
11. jan 2022

@interneta Ahoj, podarilo sa Ti to nakoniec vyriešiť? Práve som chcela dať hodnotenie jednej predajkyni a ani keď som to riešila spoločne s ňou, nepodarilo sa... Zároveň som si všimla, že napriek niekoľkoročnému predávaniu na Marketplace, mi nezobrazuje ani jedno hodnotenie...vyzerá to, akoby to bolo potrebné povoliť v nastaveniach...

interneta
autor
13. jan 2022

@nianai nie nepodarilo, zial :(

diankadop
13. jan 2022

Je mozne, ze by sa to proste nedalo dat kazdemu? Ale ako to mi nepride nejak logicke, kedze je to rovnaka appka. Mozno skusit fb z mobilu proste odinstalovat a skusit ho tam dat nanovo

22abigail22
13. jan 2022

@interneta
Ja som vedela o marketplace hodnotenia. Aj som takto predala pár veci ale hodnotenie nemám žiadne. 🙈 Tiež takú možnosť ako pridať hodnotenie nevidím (fungujem len cez appku). 🤷

Ja to robí tak, že urobím sceenshot správ medzi mnou a kupujúci. Nie celá komunikácia ale tie časti kde je vidno napr. o čo mali záujem (čo kupovali), ako platili (najmä pri platbe vopred) a posledné, že tovar je odoslaný/sledovacie číslo/majú tovar už doma. A tieto sceenshoty mám uložené v albume na profile. 🙂
Je to dobrá alternatíva najmä ak predávate ešte mimo marketplace (napr v nejakej FB skupine). 😉

Úprimne, málokedy niekomu nápade pridať hodnotenie. Aj tu na MK sa stane, že pošlem tovar a kupujúci nedá vedieť či im už prišlo alebo nepridá hodnotenie. 😐 Aj mne sa už stalo, že som zabudla a keď som chcela pridať neskôr už bolo neskoro lebo inzerát vymazaný. 😓

interneta
autor
13. jan 2022

@22abigail22 ja som sa preto snazila o hodnotenie poprosit, ak to kupujucim nerobilo problem 🙂

nianai
13. jan 2022

@22abigail22 na MK sa dá dať hodnotenie aj k vymazanému inzerátu.
@interneta presne tak, aj to tak zvyknem urobiť 🙂 A preto aj rada nakupujem cez MK, lebo nemám strach poslať peniaze vopred... Je mi jasné, že ak má mamička veľa hodnotení, ktoré si pracne "vyzbierala", nebude si to chcieť pokaziť... Za celú dobu som tu mala problém len raz a predávajúca začala byť ochotná riešiť svoje pochybenie až potom, čo jej admin blokol bazár.
Na Bazoši sa hodnotenia po pol roku automaticky mažú a admin hotový čudák, s ktorým neporiešite nič a Marketplace neviem ako funguje pri reklamáciach...resp.či sa nejako špeciálne angažujú, ako tu na MK. Tie hodnotenia by však mohli nejako spojazdniť 🍀

interneta
autor
14. jan 2022

@nianai marketplace vnimam len ako platformu a nejake zasahy neocakavam vzhladom na masovat atd...ja som teda predala cosi aj tam. Zatial som zlu odozvu nemala, preto ma to stve, ze sa tie hodnotenia nedaju pridat. Ale som uz aj tu na MK a sice len zacinam, no som rada, ze kupujuci mi dali sancu aj napriek tomu, ze hodnotenia nemam resp. teraz uz hej, len pomenej.