Ahojte prišla niekomu takáto správa na gmail?(pridám foto)na overenie to chce môj občiansky alebo kreditnú kartu čo podľa mňa nie je ok ....
@1342 https://support.google.com/accounts/answer/1333... Absolútne normálna požiadavka.
@rusalinka 😂 prečo?
Aj fb bežne pýta OP 🤷♀️ ale ja som nedala
Ofiko mail by nikdy nemal hentaky vydieraci ton. A ked pytaju kreditku, tak je to jasne jak facka. Preposli policii, nech sa zasmeju a zmaz.
Alebo im posli z pasie nejaku chmulovinu. Ja sa obcas s podvodnikmi rada natahujem. Posli im fotku billa karty XD
@refly 🤣 aby ti neminuli kupóny
ja teda neviem, aby google, alebo fb ziadali od uzivatelov overenie veku prostrednictvom OP, alebo kreditnej karty... @1342 z akej e-mailovej adresy ti prisiel tento mejl?
@crazy_cat_lady na fb mozu pytat OP ak ta niekto nahlasi ze nepouzivas svoje meno. Aspon tak to bolo, neviem ci je to este aktualne. Google v ziadnom pripade od nikoho OP nepyta. Na co ma byt moc mlada, na mail?
A cislo karty sa zadava iba v overenych eshopoch, nikdy, ako fakt ze NIKDY nikde inde.
Celko ten ton je katastrofa "dajte kartu, lebo bububu!" Chodte s taky niecim do haja :D
@rusalinka mne to prišlo veľmi dávni tiež a vlastne aj môjmu mužovi asi pol roka dozadu, ani jeden z nás to nepotvrdil, neposlal op a účty nám reálne aj Google zrušil
@skeblicka77 a potom co? Zalozili ste nove?
@zooeynka tiež som si myslela, že je to blaf, ale každý deň chodilo rovnaké upozornenie s nižším počtom dní a nakoniec ho reálne zrušili. A ano založili sme si nový, aj keď som tam mala kopec pracovných vecí, nie som ochotná nikde posielať svoj op
odosielatel je tam kto ? 🙂 ani textom mi to velmi nepripomina jazyk googla :D
@skeblicka77 nezadavali ate pri zakladani uctu nejaky debilny rok narodenia? Ze 1900 alebo tak? Ze by si google overoval kraviny...?
@zooeynka to je jedno. Okradnu ta aj z tej.
@zooeynka popravde si nepamätám, ja som ten účet mala asi 10 rokov, no napriek tomu, som ho radšej oželela. Ja som na takéto veci veľmi opatrná. Mužovi to bolo viacmenej jedno, má ho len kvôli kontu v mobile
@skeblicka77 uplne rozumiem, tiez by som nezadala ani kartu ani OP
@janai1 lebo je hrozne vela podvodov. Kazdu chvylu mi pise nejaky idiot ze mi posle bazos kuriera, aby som im dala kartu. Obcas nejaky hlupy mail, obcas niekto, kto sa tvary ako paypal. Nieje dobry napad vytahovat kartu v momente ako si ju nikto vypyta. Tiez je problem s unikom informacii. Pred par dnami bol problem z whatsupom, ze unikli osobne infa pouzivatelov a este pani v banke ma varovala aby som nenechavala kartu na aliexpresse, lebo ze sa to dost casto kradne. A nehovorim o skimmeroch na bankomatoch. Treba byt trosku obozretny.
Nebrat si cukriky od cudzich ludi a nedavat kartu len tak. Ak by to odomna google chcel, tak si jednoducho urobim iny ucet. Uz len z principu. Nemyslim si ze ich ma co zaujimat moj OP alebo karta.
@refly * este pani v banke ma varovala aby som nenechavala kartu na aliexpresse, lebo ze sa to dost casto kradne *
toto by si mala prečítať autorka témy
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/nahneval-sa-kvoli-ulozenej-karte/
Ale samozrejme, zadaj 🙂
Rovno by som to poslala polícii.