Google - overenie veku

zojuskaa
12. mar 2023

Prišiel aj vám mail z Googlu a žiadal od vás potvrdenie veku do 14 dní, inak bude váš účet odstránený ?? Na overenie si pýta kartu alebo OP 🤔🤷
Ďakujem

reanda
12. mar 2023

nie

viestta
12. mar 2023

Googel to na nic nepotrebuje, takze si dobre pozri adresu odosielatela

zojuskaa
autor
12. mar 2023
viestta
12. mar 2023

a na tej adrese ti nepride nic divne?

mikadooo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mikadooo
12. mar 2023

@zojuskaa sorrrryyyyy trepem je to google 😄. Ale ja mám nastavený reálny vek a nikto odomňa občiansky nechcel. Len mi chodí upozornenie z tejto adresy, keď sa nalogujem z nového zariadenia (napríklad nový mobil). Tak asi sa im z nejakého dôvodu zdáš nedôveryhodná, resp. tvoj vek - spojili si nejaké informácie a nesedí im to🤷. Ale občiansky by som im neskenovala, si si istá, že to nestačí len potvrdiť?

majlo23
12. mar 2023

@zojuskaa Overenie dostatočného veku na správu vášho účtu
Ak máte minimálny požadovaný vek, môžete ho overiť oficiálnym dokladom totožnosti. Svoj vek môžete overiť aj kreditnou kartou.

Ak použijete kreditnú kartu, prípadná dočasná autorizácia vám bude v plnej výške vrátená. Ak použijete doklad totožnosti, Google po overení vášho veku jeho fotku odstráni.

Dôležité: Keď sa prihlásite do svojho účtu Google, dostanete pokyny, ako priamo nahrať platný doklad totožnosti alebo zadať informácie o kreditnej karte. Google vás nikdy nepožiada o poskytnutie tohto typu informácií e‑mailom. (Viac tu: https://support.google.com/accounts/answer/1333...)

zojuskaa
autor
12. mar 2023

@mikadooo skúšala som ale potom chcú overenie cez kreditku alebo občiansky...syn má prepojený telefón s mojím účtom tak ešte to ma napadlo či to neoveruju kvôli tomu

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zojuskaa
autor
12. mar 2023

@majlo23 vďaka už som si to čítala len nikto nikde nepíše že by dostal takýto mail a poskytnúť im svoje údaje veru nechcem

mikadooo
12. mar 2023

@zojuskaa hmm existujú ešte také tie virtuálne karty či ako sa to volá, že si to vytvoríš cez ib len na jednu konkrétnu transakciu a potom tá karta je v podstate už bezcenná a nepoužiteľná (slúži to vlastne ako ochrana proti zneužitiu na internete). Neviem žiaľ presne ako to funguje, nemám s tým skúsenosti. Ale evtl na tej karte máš asi tiež uvedené meno, priezvisko a vek, akurát teda keby ju aj niekto zneužil, bude mu na prd, lebo na nej nič nebude ... Možno niekto poradí viac, kto sa v tomto vyzná a takto by sa ti aj podarilo dokázať svoj vek a zároveň by si žiadne zneužiteľné údaje googlu nedávala.

niekto2hy
13. mar 2023

@zojuskaa Moze to byt tym,ze niektore programy,hry su od urciteho veku a ked google nevie presne urcit,chce to overit.Zaloguj sa cez web do uctu.

tarja2
17. mar 2023

@zojuskaa ahoj,prosím ta,aj si to nejak poriesila?Mam ten istý problém a neviem co s tým.Vobec mi Gmail nefunguje 🙈🙈🙈. A tiež si myslím,že syn niečo postlacal rám kde nemal

zojuskaa
autor
18. mar 2023

@tarja2 ahoj zatiaľ nie ale stále mi chodí upozornenie že o toľko a toľko dní mi ho zrušia keď nepotvrdil že som to ja takže si myslím že to naozaj overujú a musím asi cvaknut ten OP lebo mi ho ozaj zrušia

lienka.7
18. mar 2023

@zojuskaa ked uz tak, cvakni OP len s dátumom narodenia. Číslo OP aj rodne číslo zacierni, to ich nemá co zaujimat

zojuskaa
autor
18. mar 2023

@lienka.7 ďakujem 🙂

tarja2
18. mar 2023

@zojuskaa ďakujem 😊

misuliacik81
18. mar 2023

Prišlo dcére, keďže nemá 16 tak jej zrušili účet

aknamorka22
18. mar 2023

@zojuskaa ja, ked som si chcela dať google pay, chcelo to odo mňa overenie a musela som nahrať môj OP. Nejako mi to zblblo lebo som kedysi skúšala niečo uhradiť na google play ale nešlo mi to. Potom som sa vydala a zmenila priezvisko ale na karte som mala ešte staré a nesedelo to a nejako to vyhodnotili rizikovo a musela som to riešiť takto. Ale overovala som to normálne cez google účet.

simulienka2207
18. mar 2023

@zojuskaa ahoj, neviem, či ešte píšem aktuálne.. Ale ja som toto riešila niekedy v lete.. Presne ten istý email mi prišiel, potom ďalší... A potom mi aj denné odpocitavalo dní do zrušenia. Riešila som to aj tu na MK. Všetky super radili, ze je to podvod, nic nemám dávať, vraj google-gmail také niečo nepotrebuje atď.. Teda som sa na to vykaslala a ten účet mi naozaj zrušili 🤷‍♀️😕 Mrzí ma to, lebo kopa mailov mi tam chodilo, faktúry atď.. No ale co uz.

zojuskaa
autor
18. mar 2023

@simulienka2207 ďakujem presne ako píšeš aj ja som si najskôr myslela že podvod ale nie Google to naozaj overuje, idem to veru hneď aj poriešiť

tarja2
23. mar 2023

@zojuskaa ahoj,tak ja už fungujem 🙏🏽😅...poslala som OP...ale bolo na ňom vidno len fotka,meno a priezvisko a dátum narodenia.

zojuskaa
autor
23. mar 2023

@tarja2 ja tiež ja som cvakla vodičák a v pohode všetko 😀