Fotky detí na sociálnych sieťach

2. sep 2024

Ahoje.
Viete čo je desivé? Keď mi vyskočí napríklad na tiktoku video, na ktorom je malé dieťa a má to cez tisíc zdieľaní a ešte viac uložení. A nie, nie sú to praktické či inšpirujúce videá napríklad o cvičení. Sú to väčšinou videá, kde sa deti hrajú (napr) vo vode polonahé.
Ja chápem, že sa ľudia chcú pochváliť že majú krásne a šikovné dieťa. Ale prečo to robiť takto verejne? Prečo zdieľať chúlostivé videá o deťoch? Napríklad ako plačú, majú záchvat hnevu či akurát kakajú? Nie, nie je to smiešne! Dobre, možno to ako sa tvária pri tom ako kakajú je smiešne, ale to je naozaj treba ho pritom natočiť a vyvesiť verejne na sociálne siete?
V najlepšom prípade ho ostatné deti len vysmejú, keď si nájdu tieto videa. O ostatných zvrátenych veciach, ktoré robia niektoré indivíduá s týmito videami či fotkami hovoriť ani nechcem, ale to neznamená že to neexistuje.
My rodičia sme nato, aby sme naše deti ochránili pred zlým svetom, a nie vedome ich vystavovať rizikám temného internetu.
Ja len toľko, že si dávajte pozor čo a kam postujete.
Ešte by som pridala, tento (nie dokonale preložený) text, ale podstatu pochopí hádam každý.

drago12587
2. sep 2024

Babky vyhadzuju tisice eur a šperky do koša , single mamy posielaju tisice eur " americkym vojakom" , ktori ich miluju , ludia klikaju na nezname linky na " vyhrali ste milion" kde im ukradnu bankove udaje.. väčšina populacie je na internete negramotna.. mame som daval prednašky každy den, čo môže a čo nemôže robit na internete.. teraz mi vola za každy email z banky, či je to v poriadku a 80% emailov je podvod.. chodia jej emaily na potvrdenie bankovych udajov, fejkove nedoplatky od poistovni, atd atd.. všetky informacie ktore daš na internet, su zneužitelne.. babenka z môjho mesta točila porno vo Francuzku, myslela, že o tom nikto nevie a jej dieta (13r) kvôli šikane v škole hrozne pije, taha toulen a leži hocikedy na ceste... ( Našli to jeho spolužiaci). .. takych pripadov je ale velmi vela.. tiež sa stalo členke rodiny, že pridala na fb fotku z dovolenky, s datumom kedy sa vracia a popisom, že " doma nikto nieje a na dačo som zabudla" .. po prichode mala vybieleny dom.. hlavne starym ludom je potrebne davat školenia, že internet rozhodne nie je bezpečne miesto..

simona20201309
2. sep 2024

Kiežby tvoj príspevok zmenil zmýšľanie týchto jednoduchých matiek a otcov......
A moja odpoveď? Veľmi veľmi slušne sa vyjadrím- lebo sú drbnuti.
Lebo sú ovce ktoré nemajú ani kúsok vlastne zdravého úsudku a už absolútne nerozmýšľaju.
Tak sa to dnes robí.... fotečky, reals, tik tok, a neviem co všetko a rátajú si koľko to ich úbohé dieťa nazbieralo lajkov.
Mňa tie cudzie decka absolútne nezaujímajú 🤦‍♀️ prečo to vôbec niekto lajkne alebo dokonca zdieľa?

korra
2. sep 2024

niektori ti "rodicia" to robia cielene bohuzial 🙁 pre istu "cielovku". Videla som niekde statistiku ulozenia videi a vcelku des a niektore komentare pod videami tiez velmi vyzivne (na grc). Tykalo sa hlavne vidri na tiktok-u. Aj na to mnohi poukazuju, nahlasuju...lenze tie videa apriori neporusuju nic. Urcite je aj skupina ludi, ktori su len naivni a dopad svojich rozhodnuti akosi nedomyslaju...🙁

autor
2. sep 2024

Dokonca na tiktoku existuje/existoval profil, kde matka pridávala videá svojej dcéry v rôznych situáciách. Napríklad jedla banán. Natom nie je nič zlé, také obyčajné video dieťaťa. Však? Až kým ste si neprečítali tie nechutné komentáre dospelích chlapov: "-Nabudúce nech cucká uhorku.
-Povedz jej, nech sa pozerá do kamery stými sexi očami.
-Nabudúce jej daj vysoký cop a ružové tielko."
A áno, nabudúce tam boli videá s uhorkou, s vysokým copom, s ružovým tielkom. Videá mali milión vzhliadnutí, tisíce zdieľaní a uložení. To dieťa nemalo ani 10 rokov. Ľudia hromadne nahlasovali tento profil, ale ona sa ohrádzala stým, že veď sú to obyčajné videá. A vlastne zarábala na svojej dcére. Jednoducho povedané pasáctvo, aj keď dieťa je vtom nevinne, veď ona zjedla len uhorku.
Pre toto nemám pochopenie. Internet je fascinujúce ale aj temné miesto.
Napríklad v Maďarsku sa rozmohol "trend", fotiť cudzie ženy na ulici. Fotky sa nahrávajú na web, kde sa v komentároch muži dohadujú o tom, ako by ju mučili, škrtili, zn@silnili atď. Dokonca za peniaze poskytnú aj informácie o čase a polohe, kade sa daná žena zvyčajne pohybuje.
Naozaj temné miesto, a to nie je ani darkweb. Neviem a vlastne si ani nechcem predstaviť, čo sa teda deje na darkwebe.
Desí ma predstava, že do tohto spadne hocijaké dieťa. A to vinou rodiča. Rodiča, ktorý ho mal ochraňovať.

jamimo
2. sep 2024

@autor... jav, ktorý si tu popísal, je stará známa vec. Myslím si, že v dnešnej dobe sa už nikto nemôže vyhovárať na nedostatok informácií a varovaní. Nuž, komu není shúry dáno v apatiece nekoupí 🤷‍♀️
PS: Pre mňa totálny strop nahé dieťa na pláži. Stále bežný úkaz 🙈🙈🙈

la_dolce_vita
3. sep 2024

Absolutny suhlas! Ja si to hovorim casto a cudujem sa aj tu velakrat..

autor
3. sep 2024

@jamimo nahé deti na pláži sú kapitola sama o sebe.
Náhodou som si vypočula rozhovor medzi dvoma ženami o malom dievčatku (3-4 roky).
-Prečo jej nedáš aspoň tie nohavičky?
-Načo? Veď je teplo a aspoň sa sexi opáli.
Ďalej som nepočula, keďže odchádzali. Ale!! Sexi sa opáli? Dieťa môže byť milé, pekné, zlaté, chutnučké, tučnučke, na zjedenie... Pre mňa za mňa aj škaredé. Ale sexi???! Keď sa jedna matka takto vyjadruje o svojej pár ročnej dcére, ako sa o nej vyjadrujú tí "divní chlapi za stromom"?
Ja osobne nie som ani za nahé deti doma. Teda kým sme doma len my (otec, mama, dieťa) okej, ale akonáhle má prísť návšteva, dieťa obliekam. A to je jedno či len babka prišla s dedkom. Pre mňa to je neslušné. Veď ani babka nepríde nahá, aj keď je vonku teplo.

svetlonos
3. sep 2024

Rozum a sudnost nenalejes, zmeniť ty nič nedokážeš. Ja osobne nemám zbytočnú energiu a rozhadzovanie na takéto veci. Ak chces vedieť len iné názory, mas ich tu. Nič iné však urobiť nevieš, max sa zrutit psychicky z krívd sveta.

autor
3. sep 2024

@svetlonos máte pravdu. Ja sama svet nezmením, ale mne úplne stačí ak sa na základe tejto diskusie zmení zmýšľanie čo i len jednej osoby, ktorá to potom posunie ďalej a ďalej. Takto sa totiž mení svet, nie tak že budeme nad problémom zatvárať oči, lebo ja akurát nemám zbytočnú energiu..

enya00
3. sep 2024

Nedavno som na fcb v jednej skupine zahliadla fotku asi 5 rocneho dievcatka..plavky mala iba spodok, bez vrchneho dielu…no a komentare nech sa paci…..a tolko posmesnych likeov na moj dotaz, ze som az nechapala

martinkaaa83
7. sep 2024

Síce plne súhlasím ale nechápem prečo to píšete tu? MK to zmení? Máme instagram aj ja aj manžel. Ten tam má jednu fotku a súkromný profil. Ja tam mám pár foto aj malej ale nie tváre a už vôbec nie nahé. Ak to niekto chce zverejniť nech to zverejní. Deti sa mu v budúcnosti poďakuju