Falošný účet na sociálnej sieti

fran1234
6. feb 2024

Jedná sa o Pokec.
Dá sa dohľadať alebo má polícia v moci poprípade samotný pokec/azet dohľadať dotyčného, ktorý sfalšoval môj účet (vytvoril fake) dal tam moje fotky, ale pokiaľ viem, tak pri registrácii musí použiť svoje tel. č. na overenie.
Dalšia vec, že mi vyvolácajú neznáme čísla atd.

zorana999
6. feb 2024

@fran1234 nie nemá s týmto polícia absolútne nič. Keď nechceš aby ti zneužívali fotografie nevešaj si ich na internet ale dávaj do rodinného albumu a vystav do obývačky. Ak ti vadí, že ti vyvolávajú neznáme čísla, zruš si telefón. Za týždeň mam minimálne 5 telefonátov od 5 rôznych firiem, ktoré ponúkajú, lanária. V zivote mojom by mi nenapadlo, obťažovať s tým políciu. Už duplom nie s nejakou pofidernou sociálnou sieťou kde mam svoje fotografie a niekto si ich skopíroval na profil.

fran1234
autor
6. feb 2024

tak tie telefonne čísla sú od zjavne nadržaných úchylov..takže pravdepodobne sa tam šírilo aj moje tel. č. takže sa to nedá dohľadať/vypátrať nič s tým spraviť hej ?

fran1234
autor
6. feb 2024

ak mám podozrenie na dotyčného ?

zorana999
6. feb 2024

@fran1234 aké si tam mala fotografie keď sa ozývajú nadrzanci? (Recnicka otázka.......)
Nikto sa tým nebude zaoberať a dupľom po niekom pátrať. Muselo by ísť o trestný čin.
Tie fotografie sú verejné. Dala si ich verejne na sociálnu sieť. Ľudia si nad tým môžu hon......., smiať sa, vystaviť si ich na nočný stolík.....čokoľvek

fran1234
autor
6. feb 2024

moje fotky z inej soc. siete. ale skôr mi ide o šírenie môjho čísla. to nie je trestný čin ? je to osobný údaj, či nemám pravdu ?

fran1234
autor
6. feb 2024

ak použil pri registrácii svoje číslo ktoré je reg. na jeho meno tak to ozaj nevedia zistiť ? teda mám na neho podozrenie. preboha ved sme v 21. storočí.

bonboniera
6. feb 2024

Mne sa toto stalo dobrých 15 rokov dozadu, volali mi uchylaci a jedného som donútila aby mi prezradil nick profilu, od ktorého ma číslo. Následne som si spravila falošný účet na pokeci a napísala tomu nicku a hneď v prvej správe mi ten človek napísal nech zavolám na cislo 090x … - a tam moje číslo. Spravila som si screenshot danej správy a poslala ju na pokec podporu (neviem ako sa to volá presne) a daný profil zrušili, potom to prešlo. Držím palce nech to čím skôr vyriešiš 💪

dadka1997
7. feb 2024

No, moj nazor je taky, ze nech mas fotky kdekolvek, nesmie ich nikto pouzit, ale samozrjeme, ze tym, ze ich vystavis verejnosti si moze ozaj robit s nimi kto chce co chce, takze ak poznas ten fake profil, chod na policiu a oni by mohli podla ip adresy zistit viac

dadis
7. feb 2024

@fran1234 Kontaktuj pokec. Vies dohladat "svoj" nick?

dadis
7. feb 2024

@fran1234 A zasla by som aj na policiu, ale ked budes mat nieco v rukach, telefonne cislo, screenshoty a podobne. Lebo pokeci moze zmazat tvoj profil, ale ten "dobrak" si moze zalozit xy uctov inde.. Nemas tusenie, kto by to mohol byt?

domkakvet
7. feb 2024

@fran1234 kontaktuj pokec s tym aby ten ucet zrusili.

fran1234
autor
8. feb 2024

pokec účet zrušil a je to aj na polícii bol tam už aj podozrivý a poprel že by to on zakladal..vypovedal a polícia to mala zaslať na okresný úrad pretože to je vraj tvrdenie proti tvrdeniu a tam "rozhodnú"