Facebook nastavenia

3. okt 2024

Prosím Vás, kto sa vyzná do nastavení facebooku. Jedná sa o dvoch ľudí o môjho manžela a jeho ex priateľku. Ja vidím iba našich spoločných priateľov. Takže, nevidím, či ju má medzi priateľmi alebo nie. Jej profil mi načíta, má ho zablokovaný, čiže vidím iba profilovú fotku. Mne sa tá profilová fotka nedá lajkovať ani nič. Akurát mi ukáže, keď kliknem na jej profil, našich spoločných priateľov. No a minule sme iba tak sedeli s kamarátkou a ona nahodila profil tej jeho ex (má ju medzi priateľmi). A išla jej lajknúť tu profilovú fotku. No a tam zrazu, môj manžel - jej dal tiež na profilovku srdiečko. Zostala som total vyvalená.

Moja otázka znie, ako to, že on môže lajkovať jej profilovku a ja nie? Ďalšia otázka, keď kliknem na jej profil, ukáže mi spoločných priateľov, čiže ak by ju on mal medzi priateľmi, ukázalo by mi ho ako spolčného priatela nie? Je tam nejaká funkcia, ktorá by to dokázala bloknúť?

earlgrey
3. okt 2024

Zase tie blbé facebookové srdiečka 🤦‍♀️ tak pravdepodobne dala restrikciu len tebe...možno sa dozvedela, že jej lustruješ FB a zabránila tomu, ..resp. prispela k tomu, aby si viedla plnohodnotnejší život a nezaujímal ťa život ľudí, ktorí s tebou nemajú absolútne nič spoločné....

autor
3. okt 2024

@earlgrey ved ale ak by si ma blokla, neukazalo by mi jej profil nie? A neukazalo by nam predsta spolocnych priatelov

autor
3. okt 2024

@earlgrey a moj manzel so mnou spolčne nieco ma

lindous
3. okt 2024

Ona ma profilovku zrejme len pre priateľov a oni sa budú mať tiež v priateľoch… keďže on má tiež zverejnených iba spoločných priateľov, tak ti ho u nej neukazuje, nedá sa, aby si na jednom profile videla, že sú priatelia a na druhom nie, keď to má vypnuté on, neuvidíš ani u nej

earlgrey
3. okt 2024

Dá sa dať len restrikcia....teda aspoň predtým sa to dalo, teraz netuším...normálne si si mohla nastaviť kto ti môže komentovať, lajkovať fotky, kto môže prispievať na tvoju plochu atď. a kto môže a nemôže vidieť tvoje príspevky...
A nemyslela som manžela...ale ju a iných ľudí, s ktorými nemáš nič...ty nerieš tú ženu, ale opýtaj sa muža...
A vieš čo? Mne dávajú srdiečka na fotky aj ženatí, zadaní, zasnúbení ľudia. Aj otec mojej dcéry, s ktorým nie som, aj tréner z fitka, ktorý by o mňa ani bicykel neoprel 🤣 je to len blbé facebookové srdiečko....

autor
3. okt 2024

@lindous vdaka za vysvetlenie. Toto je jedine logicke vysvetlenie prečo to tak je. Lebo, viem, ze ak by si ma blokol on, resp. ona neukazalo by mi nic. V urcitom zmysle, mi padol kamen zo srdca, pretoze ak ju ma medzi priatelmi a verejne lajkol jej profiovku, neznamena to pre mna nic. Ja som sa skor bala, ze si ma jeden alebo druhy nejak naschval zablokoval a vtedy by mi to uz vadilo.... no, mohlo ma to napadnut, ze mi to ukazuje iba spolocnych priatelov 🙈

kukuk29
3. okt 2024

Iba čisto zo zvedavosti - koľko máte rokov ? Aby som vedela ,že v akej vekovej kategórii sa ešte riešia srdiečka na FB 🤔. Som myslela ,že FB už celkovo upadá do zabudnutia v tejto dobe ale ako vidím nie...ešte stále môže byť dôvodom na trápenie 🙈🙈

ukgirls
3. okt 2024

nie vzdy ukazuje vsetkych spolocnych priatelov. ak to ma on len pre priatelov a aj ona tak to neuvidis.. a profilovu fotku ma viditelnu len pre priatelov , cize kamoska ju asi ma ako priatelku ... a ak je to kamaratka-preco si sa jej hned nespytala na nu?

autor
3. okt 2024

@ukgirls nemam dovod ju riesit. Mna len zaujimalo, ci si ma dajak blokol, ale vysvetlenie je celkom jednoduche...ako pisala lindous vyssie. A nemam dovod sa v tom dalej sparat