Facebook mi zrušil účet

10. feb 2022

Ahojte, vcera mi fb zrusil ucet z neviem akeho dovodu, akurat mi vypisalo, ze sa musim do 30 dni poslat fotku nejakeho svojho identifikacneho preukazu, ci som to naozaj ja, a ak nie, ucet zrusia. Samozrejme, ze ani nahodou nebudem fotit ziadne ID karty na fb. Ucet som pouzivala len na cistu mamickovsku faktografiu - stranky ako barefoot pre deti, zdrave recepty, komunalna stranka nasej mestskej casti, turistika v okoli a podobne. Ziadne konspiratorske weby, covidy ani politika. Takze nechapem. Stalo sa Vam nieco podobne?

anjelicek26
10. feb 2022

Tak niekto ta asi nahlasil ako podvodny profil alebo tam mas nejake cudne vymyslene meno no...

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. feb 2022

@anjelicek26 , dakujem. Realne meno a priezvisko tam bolo.

autor
10. feb 2022

@cocolino234 , dakujem. A ako si to mozem overit, pls? Pokial neodislem ID, nedalo sa mi pohnut o krok dalej.

cocolino234
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adriannasvk
10. feb 2022

Oni su tam na hlavu🤣mna nechce ani zaregistrovat,ze vymyslene meno🤦‍♀️muz nemal problem,svagrina,svagor atd ale ja ano....ze mam poslat foto dokladu,jasne uz ma vidia🤣

elysiacik
10. feb 2022

Tiež by som bola povedala, že ťa proste nieto nahlásil. Nemala si tam s niekým nejaký konflikt?

autor
10. feb 2022

@elysiacik pochybujem. Moje posty boli vyslovene typu : "ake cizmy poradite na plutvickove chodidlo" alebo "kedy sa planuje dostavba sportoviska vedla ZŠ".

gastanka32
10. feb 2022

ahaaa tak mozno niekto v osobnom zivote, kto by ti to chcel proste aj takymto sposobom zneprijemnit. ako dovodov moze byt mnoho alebo je to proste len nahoda

majlo1234
10. feb 2022

Mne tiez zablokovali konto, ktore som pouzivala 8 rokov🙄a uz som sa do neho nedostala, ani po poslani ID, ani nijak vlastne. Robia raz za cas kontroly, zablokuju ak sa zda, ze je to fake profil/fake meno, alebo ak ta niekto nahlasi

autor
10. feb 2022

@adriannasvk tiez mi to pripada na hlavu cele. V mojom okoli som uz tretia so zrusenym uctom. Asi nas chce pan Cukrova Homola vyliecit zo zavislosti na obrazovkach 😅

bilancia
10. feb 2022

mne toto iste spravilo, ked som si zakladala gmail, ze musim potvrdit svoje meno a vek svojim ID (poslat foto obcianskeho) , normalne mi z googlu napisali, ze inak do 24 hodin moj ucet zrusia .tak som im poslala foto obcianskeho na ktorom som prekryla rodne cislo a cislo obcianskeho ,aby bolo vidiet len moje meno a datum narodenia a v pohode mi to potvrdili a ucet odblokovali.

autor
10. feb 2022

@bilancia , dakujem pekne za radu. Ten fb ucet nastastie nebol nicim dolezity a zdielat ID v on- line priestore nemienim. Ale aspon vidim, ze takto to funguje.

kittykat22
10. feb 2022

zaloz novy, neries.

autor
10. feb 2022

@kittykat22 , jasne, tak aj urobim. Len ma zaujimalo, co mohol byt dovod a preco je to teraz take caste.

lily14
10. feb 2022

Mne zas dnes prišiel kód na Facebook do správy v mobile ..to čo je?

annm81
10. feb 2022

Facebook blokuje profily najčastejšie z dôvodu podozrenie na falošný profil, alebo z dôvodu nevhodného obsahu. Pričom nevhodný obsah bývajú neslušné komentáre (napr. xenofóbne, rasistické), šírenie dezinformácii (napr. zdieľanie známych antivaxerov), nahota (napr. aj fotka kojacej ženy). Ale často človek vôbec nepríde na dôvod, prečo ho zablokovali a často sa tiež obnovenia nedočká. V tomto by bohužiaľ pomohla lepšia legislatíva, ktorá by facebook donútila k väčšej zodpovednosti voči užívateľom. Tuším že na celé Slovensko majú jediného človeka, ktorý sa stará o tieto veci, takže ak príde hlásenie, blokuje zaradom bez toho, aby si overoval skutočný stav veci. Inak doklad pokojne pošli, len tam začierni dôležité údaje. Bude im asi stačiť fotka, meno. Možno ešte dátum narodenia, ak by pri fotke mohlo vzniknúť podozrenie, že si príliš mladá.

autor
10. feb 2022

@annm81 , dakujem pekne za vysvetlenie.

klokanka09
24. jún 2022

@bilancia dobrý deň chcem sa spýtať že kde ste posielali foto OP? Mňa tiež FB včera blokol a neviem prečo , ďakujem za odpoveď

bilancia
24. jún 2022

@klokanka09 mna ale blokol gmail,nie fb