Eshop Temu

martina374
5. nov 2023

Ahojte, chcem sa spýtať či má niekto skúsenosti s nákupom na stránke temu.com. Vybehla mi reklama na internete a keď som klikla na tú stránku tak majú pekné a hlavne rôzne veci. Aj teraz na Vianoce. Len neviem, či a ako funguje nákup od nich. Je to dôveryhodná stránka? Potrebujem sa registrovať? Ďakujem za info.

lupienokruze
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
veronikaszabova
5. nov 2023

@martina374 musis sa registrovat, platit sa da len kartou ( ziadna dobierka). Muusis nakupit nad 10€, aby ti presla objednavka.
Je to to iste, ako Ali. Zasielka chodi do cca 10 dni.

vanilkovazmrzka
6. nov 2023

Ja mam skusenost akurat s ich agresivnymi reklamami. Blokujem kde sa da, a nenakupim u nich nikdy.

riesska123
6. nov 2023

@martina374 ja som v skupine kde ženy riešia shein temu a podobne čínske obchody. Cize Viem ti na 100% povedať že to temu nie je podvod, neni to ojeb žeby nič neposlali alebo chceli info ku kartám. Dokonca sa tam nedajú uložiť platobne údaje, no a aj tak najlepšie je platiť Apple Pay. Čiže peniazmi si hlavu nelám či tá neokradnú. Na milión % ti dôjde to čo si objednaš (no môže sa stať ze niečo príde pokazené veď to ma dlhu cestu alebo rozbité ale málokedy je to dobre zabalené čiže by sa to nemalo stať). Len jedna vec co by som riešila je recenzie, vzdy keď sa stade objednáva sa pozerajú recenzie, niekedy tam sú fakt veci co u nás v obchode sa kúpi drahšie a tam to je za menej ako polovicu ceny, naozaj sa tam dá dobre nakúpiť len treba sledovať recenzie. U nás 20 e nádobky na hračky a na temu 5… A ešte jedna rada, neviem či to je konkrétne na temu ale na týchto e-shopov čínskych sa dajú za napríklad overenie e mailu alebo za iné veci dostať body ktoré sa vedia premeniť na kupóny a to tiež ti vie pár e dať dole z objednávky. Pripadne keď už niečo objednas a následne dáš na to recenziu, dáš aj fotku tej veci a máš body na ďalšiu objednávku. Ja osobne som odtiaľ neobjednávala ale pozri si od akej sumy je postovne zadarmo, asi nad 10 alebo 12e. A keď robíš veľkú objednávku nad 100 neviem konkrétnu sumu ale pozri si či ti nezarátali aj clo ak áno rozdeľ si objednávku na dve nech neplatíš clo.

lululucy
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lululucy
6. nov 2023

Ja som objednavala z temu uz asi 4x. Vzdy mi to prislo do 2 tyzdnov. Ked nahodou nepride do urceneho casu,tak sa ti automaticky pripise 5€ kredit na dalsi nakup. Postovne som mala stale zadarmo.
Prve 3 objednavky museli byt min za 10€. Teraz mi ukazuje min 5 eurova objednavka.
Da sa aj reklamovat. Je tam taka moznost vraceni/refundace. Napises im a oni ti vratia peniaze. Nic neposielas spat.
Tovar tam je ako na aliexprese, vyhoda je ze ti to pride do tych 2 tyzdnov. Mne ide balik z aliexpresu uz mesiac 😄 na fb su skupiny Temu a tam sa toho vela dozvies

timqo
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mato2412
26. nov 2023

Ahoj, na Temu som nakupoval už viackrát, naposledy to boli tenisky, limit na platbu som nemal (neviem prečo) ale inač tenisky su fajn, dokonca aj čislo sadlo. Ak to porovnám s aliexpresom sú na temu nižšie ceny to je pravda ale zas na aliexprese je toho viac. Svoje skúsenosti s nákupom tenisiek na Temu som zhrnul aj tu, je tam aj ich fotka: https://www.obuvaj.sk/temu-skusenosti-s-nakupom...

maranco
12. dec 2023

Čínsky on-line predajca Temu zaplavil internet aj sociálne siete: Ruky preč, varujú mnohí
https://zive.aktuality.sk/clanok/CinLbBU/cinsky...

Nejasnosti panujú najmä okolo bezpečnosti mobilnej aplikácie. Tu je však potrebné spomenúť, že do veľkých problémov sa dostala predovšetkým appka od sesterskej Pinduoduo, ktorú dokonca Google v marci tohto roka stiahol zo svojho oficiálneho obchodu. Oficiálnym dôvodom bolo, že obsahovala malvér.

Ten mohol ohrozovať bezpečnosť, resp. súkromie používateľov. Okrem iného mala aplikácia následne obchádzať bezpečnostné povolenia, pristupovať k súkromným správam, upravovať nastavenia v Android telefónoch či sledovať dáta z iných aplikácií v zariadení. Malvér bránil tiež odinštalovaniu appky.

Firma, ktorej stratégia je založená na tom, že predáva výrobky priamo od ich výrobcov bez sprostredkovateľov, bola obvinená aj z toho, že pri výrobe rôznych tovarov sa využíva nútená práca, resp. detská práca.

Ďalším faktorom je samotná spoľahlivosť obchodu.
Napríklad na stránke https://www.trustpilot.com/review/temu.com má Temu celkové skóre 3,2, pričom vychádza zo zhruba 11-tisíc recenzií. Paradoxné je, že najväčšiu skupinu tvoria veľmi pozitívne a naopak veľmi negatívne skúsenosti. Mnohí doslova varujú pred nákupom na Temu v štýle „nie sme takí bohatí, aby sme si mohli dovoliť kúpiť lacné veci“.

Upozorňujú napríklad na nedodanie tovaru, resp. príliš dlhé dodanie, či výsledný dizajn produktov – neraz sa výrazne líši od toho, ako sú propagované priamo na trhovisku.

janulka123987
24. feb 2024

@martina374 aplikáciu nesťahuje, obsahuje malware antivírus mi ho našiel aj kamaratkam