Cvičenie - prestávky medzi sériami a cvikm

laurikasarinkaq
5. okt 2022

Ahojte prosím vás je tu niekto kto by mi vedel poradiť čo by bolo pre mna najlepšie ? Aktualne som začala chodiť do posilovne keďže som dostala tréningový plán na spodok a vrch tela na jeden mesiac ( viem že po pár týždňoch je dobre nejako zmeniť )
Každopádne moja otázka je že keďže mam v pláne napisane pri každom cviku že 4 série po 15-12-10-8 opakovaní , tak neviem že koľko sekúnd treba pauzu po každej sérii a potom koľko po každom dokončenom cviku .
Moj cieľ je schudnut tuk a vyformovať postavu,zadok by som chcela samozrejme vacsi gulatejši (171cm a 77kil)
Priložila som aj fotku cvikov ktoré mam v pláne sú to na striedačku cviky na vrch- spodok -vrch -spodok podľa odstavcov
Cize 4x do týždňa tréning . Ak mi viete dať akékoľvek rady budem vdacna ❤️
( prosím nepíšte že si mam zaplatiť trénera on mi poradi , nemám na to financie , som na tom aj psychicky dosť zle a cvicit som začala aby som sa dala do poriadku hlavne psychicky , a neskôr keď uvidim na sebe zmenu bude to ďalšie plus pre moje telo a tým aj psychiku )

domini404
5. okt 2022

Ahoj, ja som cvičila s trénerom tento systém 15-12-10-8, pauzu medzi nimi som mávala do max 1.5 minúty, takto som budovala kondičku a pauzu medzi jednotlivými cvikmi som mávala od oka do 5 minút (vydýchala som sa, znížil sa mi tep na hodinkách, prešli sme k ďalšiemu stroju/stanovisku, tréner mi priniesol činky, ukázal mi ako mam vykonávať cvik, nastavila som sa a cvičila). Hlavne opatrne. Nie som trénerka, len som chodila cvičiť s trénerom cca 3/4 roka.

jana2679
6. okt 2022

@laurikasarinkaq Ahoj , pridaj sa do skupiny Cesta k mojej premene - tam ti super poradia

svokrinjazykmonika
6. okt 2022

@laurikasarinkaq neviem úplne ako poradiť, veď rob tak zo začiatku ako vládzeš a postupne budeš zvládať viac a dlhšie. Ja som astmatička, takže HIITko a rýchle tempo cvičenia mi vôbec nevyhovovalo. Vždy som sa sústredila skôr na to aby som robila cviky radšej pomalšie, ale správne a na budovanie svalovej hmoty. Radšej pomalšie ale vydržať viac a dvíhať čoraz ťažšie závažia.